Mit gondolsz, a gyereked másoknak úgy kellene szeretniük és elfogadni, amilyen?
Gyerekem egyik osztálytársa ki van közösítve a kezdetektől érdeklődése, tanulmányai és viselkedése miatt, bár inkább előbbi, mert több rosszul viselkedő vagy rosszabbul tanuló nincs kiközösítve. Próbáltam segíteni az anyukájának, hogy mik menők az osztályban, mi miatt cikizik ki(gyerekem rengeteget mesél erről), mire mondta, hogy nem akarja, hogy megváltozzon a gyereke, szeressék úgy, amilyen, és szerinte nincs rendben, hogy vannak népszerű dolgok, néhány dolgot meg "babásnak" tartanak. Most felszínesnek néz, mert mondtam, hogy ciki 9 évesen kutyát utánozni és térdelni sorbanállásnál, meg a sonic és a micimackó is, illetve ezek figuráit viselni és ilyeneket játszani, ezek miatt kerülik el, mert az érdeklődése ovis, nem egyezik a többi gyerekével.
Szerintem burokban tartja a gyerekét(nem jár más közösségbe a gyerek, csak itt, ahol utálják), és nyitnia kellene, legalább a lehetőséget megadni annak, hogy a többi gyerek érdeklődésére(fiúknál bizonyos fajta legó, foci, könyvek, témák) kapható legyen a gyereke, mert be kellene illeszkednie. Feltétel nélkül csak a szülő fogadjon el, másoktól ilyet nem lehet és nem is kell elvárni, és kellene alkalmazkodni is, pláne, ha a gyerek szenved, mivel már két éve orvoshoz járnak stressz tünetekkel. Teljesen ki van rekesztve, mindenhonnan elküldik, nem játszanak vele, ciki vele mutatkozni, nyilván a tanár sem bírja, az osztály bohóca rossz értelemben, nem a viccein nevetnek, hanem rajta.
Sokat gondolkoztam, nem hiszem, hogy kellene vele játszaniuk, ha nem szimpatikus semmilyen téren, de ezen tudnának a legkönnyebben változtatni, más megítélés alá esne a kisfiú, ha nem azt játszaná, amit és ezért az anyuka felelős, nincs esélye a gyereknek, hogy ragadjon rá olyan, ami a többi gyerekre. Mert még az oldalnyi kép, egy sor szöveg micimackót olvassa a gyereknek, nem járatja különórára, hogy magára szedjen valami kultúrát a korosztályából, megmaradt az ovis szinten érdeklődésre és viselkedésre.. vagy én vagyok felszínes?

"2-3as tanuló, ami alsóban nagyon ciki, a dolgozatai hiányosak"
Esetleg az fel sem merül benned, hogy ennyire képes? És nem azért nem tud teljesíteni, mert nem fogja fel, hogy ő ezzel a teljesítménnyel ciki?
Lehet a gyereknek van valami problémája, amit anyuka nem köt az orrodra.
Szerintem foglalkozz a saját gyerekeddel.

Egészen addig nem tudtam, hogy ilyen az anyja, amíg nem próbáltam nekik segíteni, hogy ne legyen annyira peremen a gyerek. Ember, elolvastad, amit írtam??? A GYEREKNEK VAN BAJA! EZÉRT NEM TUD JOBBAN TANULNI ÉS JOBBAN VISELKEDNI! A fél osztálynak van baja, de ők nincsenek kirekesztve, hiábaa SNIsek meg BTMNesek, egyedül az ő fia van peremen. Mondom, hogy sok a rossz tanuló, rosszul viselkedő, de érzelmileg, személyiségileg, érdeklődésre hozzák egy 9-10 éves gyerek szintjét, amíg a másik olyat csinál, játszik, olyan érdekli, ami oviban is kellemetlen volt. Ezen az egyetlen lehetne változtatni, hogy ne közösítsék ki, mert nem elvárható, hogy 9-10 évesek lemenjenek ovis szintre, ami nekik nem jelent örömöt, csak hogy boldoggá tegyék azt a gyereket, akit nem kedvelnek. Kedveltesse meg magát velük, nyisson feléjük, az érdeklődésük felé, ebben meg az anyjának kellene támogatnia, de ő is visszafogja.
Nem, az én gyerekem sem adta fel magát, csak megismert 10 új dolgot, amiből bejött neki 8, így ő is népszerű, mert közös érdeklődése van másokkal, meg hát neki eleve volt könyvben is, meg sportban is ilyen, hiszen sportol, és nekem köszönhetően olvas korosztályának megfelelő könyvet is. A maradék kettő hiába népszerű(wednesday pl), nem kapta el, de nem is baj, mert 10 menő dologból 8 bejött neki.
De ja, már esély nincs rá, hogy többet segítsek, a beszélgetésünk után az volt a max, hogy a gyerekem a fiúnak ajándékozta egy könyvét meg játszott vele a kérésemre, és itt ki is merült a dolog, mert csak a hülyeséget, meg az ilyen ostoba viselkedést hozta haza. A jószándék vezérelt, és aztán szembe találtam magam azzal, hogy a kirekesztett gyerek szülője nem is akarja, hogy változzon a gyereke, szerinte nem olyan rosszak a jegyei, nem olyan rossz a viselkedése és oviban népszerű volt a gyerek, a többieknek szeretniük kéne és elfogadni feltétel nélkül. Szerintem meg nem a szülei, minden más emberi kapcsolat feltételhez kötött és nem kell magára erőltetnie 25 embernek olyat, ami zavarja őket, ahelyett, hogy egy korlátozott ismeretekkel rendelkező kiközösített bővítené az érdeklődési körét, mert más módszerre nincs lehetősége, normális viselkedésre meg jobb tanulmányi eredményre.
Az én gyerekem sem kedveli, és ettől nem rossz ember. Kedveljétek ti a deviánsan viselkedő, nehéz felfogású, bizarr érdeklődésű korosztályuktól lemaradt embereket. Nem tudom mire ez a nagy képmutatás, ha egy felnőtt férfi/nő tizenéves érdeklődéssel bír, egyből ki van rekesztve felnőtteknél is, mert haspóló, meg hello kitty, meg tiktok bámulás/videóban táncikálás 40 évesen ciki, annyira, hogy jó munkát sem kapsz megfelelő öltözködés és szóhasználat nélkül. Slaaaay!

"De ja, már esély nincs rá, hogy többet segítsek"
Nem is kellett volna. Ilyen jóakaróktól, mint te, mentsen meg mindenkit az ég!

"Nem tudom mire ez a nagy képmutatás, ha egy felnőtt férfi/nő tizenéves érdeklődéssel bír, egyből ki van rekesztve felnőtteknél is, mert haspóló, meg hello kitty, meg tiktok bámulás/videóban táncikálás 40 évesen ciki, annyira, hogy jó munkát sem kapsz megfelelő öltözködés és szóhasználat nélkül. Slaaaay!"
Ekkora karen nem lehetsz, baszki!! 🤣🤣 Nemhogy nem ciki, sokan ebből élnek. Igen, 40+osan akár. Ha jársz normálisan terembe, bátran vehetsz haspólót, a hello kitty pedig soha nem volt ciki felnőtteknél sem. Szoval chill 😉 de a gyereket meg az anyját tényleg hagyd akkor most már békén, nem kell többet "segíteni" nekik.

Én se voltam menő gyerek, mert ciki volt a hobbym, csúfoltak, két gyereken kívül nem barátkozott velem senki. Mondjuk nem is hiányzott a felszínes haverság, csak azért mert ugyan azt csinálom mint ők.
Jelenleg orvos vagyok, egy ritkább specializációval, kb az egyetlen nő ezen a területen(még ketten vannak rajtam kívül az egész országban).
Az akkor hangadó, legmenőbb gyerek pedig kasszás az Intersparban.
Ne akarj senkit megváltoztatni, ha neki úgy jó, a fiadnak kéne megtanítanod, hogy ne rekesszen ki senkit csak mert nem fér bele az adott korosztály normáiba, mert az is rendben van, ha valaki más.

Én örülnék hogy az én gyerekem nem birka mint a többi 28 osztálytársa, akik egyformán bégetnek:-D Iskolai farsangos is ciki, ha kb az összes gyerek Wendsday, Elza, meg Minecraftnak öltözik. Ezekben a gyerekekben 0 önálló gondolkodás vagy egyediség nincs. Tipik 12 egy tucat sablon gyerekek.
Kérdező, ha az osztályban menő lesz az önvagdosás, akkor te boldogan fogsz tapsikálni hogy ez az milyen vagány a gyereked mert ő is csinálja?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!