Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok úgy gyereket,...

Vállalnátok úgy gyereket, hogy férjjel, de mégis egyedül? Viszont anyagilag minden biztosítva lenne?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék kisbabát, igazából mióta az eszemet tudom, imádom a gyerekeket. Figyelni rájuk, foglalkozni, játszani velük. 24 éves vagyok, szóval korban pont jó lenne már... A többi feltétel is adott.

Viszont, ami picit aggaszt valahol, az az, hogy a párom mondta, a hétköznapokban ne nagyon számítsak rá.

Sokat dolgozik, nem azért, mert szükséges, hanem enyhén munkamániás. Mielőtt az életébe kerültem, neki a karrierje volt a mindene, nagyon sokat dolgoztam azért, hogy pénteken délben abbahagyja a munkát, és hétfőig felé se nézzen.

Mondta, hogy anyagilag biztosít nekem, nekünk mindent, ha akarom, egyik dada után jön a másik, de érdemben nem fog tudni segíteni, csak este 6-7-től.

Nyaralni is így járunk, hogy én megyek több hétre valamelyik barátnőmmel, anyukámmal, ő meg a végén váltja 3-4 napra, mert neki ennyi fér bele...

Egyik részem azt mondja, hogy vágjunk bele így is, hiszen rengeteg család él hasonlóan, ahol 3 műszakban dolgozik az apuka, 12 órázik, csak azért, hogy legyen mit enni... És ott nincs külső segítség, anyukára marad a háztartás, a kert, a főzés, minden.

Viszont a másik részem igazi családra vágyik, ami nekem sem adatott meg anno. Apám volt, hogy még a karácsonyi asztaltól is felállt munka miatt, a szalagavatómon sem volt ott. Szülinapjaimon már ott sincs, nem is szól, banki átutalás formájában köszönt fel.

Legjobb barátnőmék pl. úgy oldják meg a babázást, hogy a férje is home officeban dolgozik, egyszer megy be hetente az irodába csak. Ő is ugyanúgy a gyerek életének a része, mint az anyuka, csinál körülötte mindent, nem esik kétségbe, ha fél napot ő van a babával egyedül. És ez szimpatikusabb, mint az, hogy a gyerek az apját érdemben csak hétvégén látja.

Ezt a vőlegényem is megoldhatná (a home officet), de ő hallani sem akar erről, mert hogy már próbálkoztunk vele, én csak elterelem a munkáról a figyelmét, semmivel nem halad úgy és "nem egészséges a munkát behozni a családi életbe".

2023. szept. 3. 15:08
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
71%

Hát én nem javaslom, de te tudod.

Az én párom kamionsofőr nemzetköziben.

54 éves volt, mikor megszületett a közös gyerekünk, én 33 voltam akkor.

A fiunk most 2 éves. Szó szerint mindent én csinálok vele. Mivel segítségem nincs, nincsenek rokonok, sokszor elkapott a sírás, hogy nem bírom tovább egyedül csinálni. Pedig imádom a fiam, meg rajta kívül előző házasságból van 2 iskolás lányom, őket is imádom. Mindent én csinálok, háztartás, ügyek intézése stb, tartok fejben, mellette dolgozom is, néha azt sem tudom hol áll a fejem. A hajmosás igazi kihívás, mert egyszerűen nincs rá időm. Ha betegek akkor is én viszem az egészet természetesen mert nincs itthon soha. Most kerül majd a kicsi bölcsibe, akkor talán visszakapom az életem egy minimális szeletét... Az első az lesz hogy 2 nap szabit kiveszek amint egész nap bent lesz és magammal fogok foglalkozni, csak magammal....

Én ezt nem kívánom neked.

2023. szept. 3. 18:53
 32/44 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem pont ilyen, munkamániás. Ha van segítséged, nagyszülő, baby sitter akkor be lehet vállalni. De a párkapcsolat rámegy erre, az én férjemnek soha nincs rám ideje, alig találkozunk, kapcsolatunk egyáltalán nem jó (már), 20 éve vagyunk együtt. Gyerekvállalás sokat rontott a kapcsolaton, mert így már abszolút nem tudunk kettesben lenni. Amíg csak ketten voltunk még úgy ahogy el tudott lavirozni a kapcsolat, bár akkor sem volt kielégítő. Szóval szerintem nem az a gond, hogy gyereket vállalsz vele, hanem a ti kapcsolatotok megy tönkre, ami gyerek nélkül is megtörténne, max. később. Úgyhogy azt gondold át, hogy egyedülálló anyaként hogyan tudod felnevelni.
2023. szept. 3. 19:02
 33/44 anonim ***** válasza:
85%
24 éves vagy, 4 éve vagytok együtt, 23 éves korodig tanultál, de neked már akkor is megvolt mindened, amikor még nem ismerted. :D
2023. szept. 3. 19:33
 34/44 A kérdező kommentje:
Szülői háttérről hallottál már?
2023. szept. 3. 19:39
 35/44 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, nem megszavaztatni akarom itt, legyen-e gyerekünk vagy sem. Csupán vélemények, tapasztalatok érdekeltek erről.
2023. szept. 3. 19:39
 36/44 anonim ***** válasza:
95%

"Szülői háttérről hallottál már?"

Az, hogy a szüleid szponzoráltak nem egyenlő azzal, hogy önállóan álltad a sarat. Én nem sajnálom tőled, félre ne érts. De azért itt nem arról van szó, hogy te mennyire megállsz amúgy a saját lábadon, mert ez nem derült ki. Ha dolgozol, és nem anyu/apu/párod vállalkozásában, akkor aligha fér bele még időben sem, nem hogy pénzben egy több hetes nyaralás. Meg a leírásodból sem az jön le, hogy te finanszíroznád a dadusokat pl. Azon gondolkodj el, hogy valóban meg tudnál-e állni a saját lábadon akár egyedül is, egy gyerekkel. (Ezt persze csak úgy mondom, mint akinek fontos, hogy igazából tudjon független is lenni, mert engem még anyagilag sem támogatott soha az apám.) Vagy akarsz-e olyan (érzelmi, családi) életet a gyerekednek amilyen neked jutott. A lányod tuti hazaállít majd 20 évesen egy apja kora beli fószerral, ez már borítékolható. Persze nagyobb baja sose legyen, ezt őszintén kívánom.

2023. szept. 3. 21:31
 37/44 anonim ***** válasza:
75%
Én igen, de te nem bírnád, ez már most látszik. Nem leszólásból mondom. Egyszerűen van olyan típus, akinek ez bejön, van, akinek meg nem. Szerintem nektek rámenne a kapcsolatotok.
2023. szept. 3. 22:19
 38/44 anonim ***** válasza:
31%

Én 18 voltam mikor össze jöttem a 36 éves párommal. 20 éves voltam mikor össze házasodtunk. 22 éves voltam mikor a nagy fiúnk született, 24 mikor az iker lányaink, és 26 mikor a kis fiúnk.

Ő is világ életében munka mániás volt, most is nagyon sokat dolgozik, de változott mióta megszülettek a gyerekek.

Mikor még csak a fiúnk volt annyira nem is hiányzott hogy sokat otthon legyen, de mikor a csajok születtek akkor azért már lett volna igényem a segítségére, ezt Ő észlelte is és igyekezett minnél többet velünk lenni.

Az elején még csak 1 hétvégére utaztunk el max, a kicsi most 1 éves, idén már ott tartottunk hogy 3 hétig nyaraltunk és addig a vállalkozásával csak minimálisan foglalkozott

2023. szept. 4. 00:23
 39/44 anonim ***** válasza:
97%
11 hónapos a fiam, novemberre várjuk a kistesót, és most nálunk is ez a helyzet áll fenn. Férjem ugyan home office-ol, de ez csak annyiban könnyebb, hogy nincs utazási idő, hamarabb “itthon van”. Amúgy ugyanúgy egész nap a dolgozó szobájában van, napközben nem tud velünk lenni. Ráadásul most két projektje van párhuzamosan, így reggel 9-től este 10-ig dolgozik. Nekem is van segítségem, bár nem állandó dadus, hanem alkalmi bébiszitter, de nagyon nehéz így. Viszont tudom, hogy ez nálunk csak ideiglenes, ez tartja bennem a lelket. Kérlek, nagyon gondold át.
2023. szept. 4. 08:26
 40/44 anonim ***** válasza:
89%

39

Off: kösz hogy leírtad. Bevallom elhultem a rengeteg "apa home officeban van hogy segítsen és sokat legyen a gyerekekkel" kommenten. Én sokat vagyok és voltam home officeban, ott is dolgozni kell, nagyjából az egész munkaidőt, sőt az ember hajlamos nehezebben szétválasztani a munkát és a magánéletet. Akinek sikerül és laza az egész, az konkrétan nem vgay jóval kevesebbet dolgozik. (Fun fact: kijöttek az első hatástanulmányok, hogy a home office csak rövid távon éri meg, hosszabb távon romlik a teljesítmény. Valószínűleg pont a kummantás miatt.)

2023. szept. 4. 08:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!