Mennyi segítség várható el a nagymamáktól?
4 hónapos ölbebabával vagyok itthon, férjem külföldön dolgozik. 0segítséggel próbálom túlélni a hétköznapokat,a háztartás már rég elesett. Tudom, nem nekik szültem, de jól esne, ha csak 1fél órára is beesnének az unokához,ha már egy városban lakunk. (és akkor nem azzal kellene foglalkoznom, hogy kávét főzzek, mert fáradt vagy éppen azt hallgatni, hogy elkapattam a gyereket, mert sír az ölében..)
Konfliktusunk a baba előtt nem volt, nem emiatt nem jönnek. De részemről már nagyon érik a dolog.
Egy anyátol se várhato el semmi ennyi erovel.
Senki nem koteles semmire attol még nem épp felfordult a nagyi..
De, már folyamatban van a dolog. Haza sem jövünk egy jó darabig, az biztos.
Saját magam leírtam ugyanezt a mondatot, hogy nem nekik szültem. Mindenkinek zöld pipát adtam, aki megtisztelt a válaszával, akármit is írt.
19-es, nekem mondjuk sokkal nehezebb volt a kisfiammal 0-9 honapos kora kozott, mint utana. 9 honapos koratol kezdve gyonyoruen elmatatott egyedul is, sokszor orakon at, igy volt idom mindenre. Ejszaka is aludt. Most epp 2 eves,persze a dackorszak nagyon nehez, de sokkal jobban el tudunk szorakozni egy nap, mint babakoraban.
Na de 9 honapos koraig azt hittem meghalok, borzalom volt. Alig lehetett letenni a gyereket, de amikor sikerult, egy percet nem volt el egyedul, ott kellett ulni mellette, kulonben orditott, ejjel 2-3 orankent kelt; jobb napokon. Rosszabbakon meg se szamoltam inkabb milyen gyakran, nem volt ertelme.
Szoval felesleges most palcat torni a kerdezo felett, nem vagyunk egyformak, ahogy a babak se. Es annyira utalom ezeket a mondatokat, hogy “na majd meglatod, ha ez meg az lesz, mit fogsz csinalni majd kesobb, ha mar most nem birod…”
Hanyni tudnek tole.
Mit fog csinalni? Megoldja. Es lehet, hogy sokkal jobban fogja erezni magat, mint most!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!