Mennyire veszi ki a férjed a részét ház körüli teendőkben, baba ellátásában? Mennyire várható el?
Igazából én nem várok el semmit. De lehet,hogy ez abból adódik,hogy megcsinál bármit ha megkérem.
De ha nincs itthon,dolga van,vagy későn ér ,lenyírom én a füvet,ha hamarabb megyek dolgozni mint ő,akkor ellapátolom a havat mielőtt letaposnánk,de ha ő van itthon és én dolgozok (naon változó munkarendünk van) elmosogat. De nem várom el. Ha mosatlan poharakra érnék haza,akkor megcsinálom én.
Bár a fiunk már nagyobb,mikor baba volt ellátta,HA megkértem. Megmelegítette a tejet,vagy megfürdette,v pelenkázta. De ha sírt,egy szó nélkül ment és vette fel,altatta el vagy ringatta.
Egyebet sosem vártam el. De nekem nem is esett sosem nehezemre. Többször olvastam itt h 12 órás műszak után ki volt akadva anyuka,h apuka nem segít éjszaka,nem kel fel a picihez. Ezt azért én nagyon túlzásnak tartom.
Kicsit úgy érzem, hogy nem jogos a kiakadásom, mert amíg én itthon leszek háztartásbeliként, addig ő dolgozni fog, így nem várhatom el, hogy az itthoni teendőkben is segítsen, bár tény, hogy én is megcsinálok munka mellett mindent, így ő sem szakadna meg.
Ha nem szakadsz meg, akkor miért kéne hogy segítsen?
A baba ellátása az apa feladata is, egyszerűen azért, mert az övé is a gyerek, ő is akarta, akkor teremtsen már kapcsolatot vele, ne abból álljon az apaság, hogy dicsekszik a kollégáknak vele. Mondjuk normális férfinak szerintem igénye is van arra, hogy a gyerekével foglalkozzon, akinek meg nincs, annak erőltetni a fölösleges, úgyse lesz jó apa soha.
Háztartás... eddig úgy dolgoztunk, hogy mindketten sokat voltunk itthon, én home office ötetlen munkaidővel, ő 24/48. Kb felesben nyomtuk, mivel mindketten elég sokat ráértünk. Most neki lett egy másodállása, lényegesen kevesebbet van itthon, így én csinálom meg a nagyját, de azért ez nem jelenti azt, hogy semmit nem hajlandó odébb rakni itthon. Volt ez fordítva is, mikor én jártam be minden nap, este 7-re estem haza jó esetben, ő meg ugye 3-ból 2 napot itthon volt, akkor ő csinálta meg a házimunka nagy részét (gyerekünk akkor még nem volt). Szóval ezt a részt mi mindig úgy csináltuk, hogy aki jobban ráér, az tehermentesíti a másikat, amennyire tudja.
Az enyém tisztaságmániás, elvárja a rendet és kivan ha a lakás nem ragyog DE nem rest maga takarítani ha arról van szó, szerintem többet takarít nálam. Ezen felül mosogat, ha úgy adódik főz és addig engem elzavar egy kád vízbe hogy pihenjek és még gyertyákat is hoz. Ha kell neki valami ruha akkor magától kimossa (azon felül, hogy én heti 2x mosok magunkra). Ha hazajön sokat van a kislányunkkal, most is pl. ő vigyáz rá. Éjjel kel is hozzá ha olyanja van, ő fürdeti, pelenkáz, imád neki rucit választani, néha esténként altat ha a cicin nem sikerül és sokat játszanak. 4 hónapos a baba egyébként. Ezeken felül kutyát sétáltat reggelente, bevásárol és napi 8 órát dolgozik és munkából hazafelé mindig hoz nekem valami meglepit.
Azt hiszem nincs más amiben segíthetne, így is a két kezem összeteszem minden este és hálát adok a jóistennek ezért a férfiért aki emellett még piszkosul jóképű is. :)
7-es, azért mert nem tartom fair-nek, hogy míg én 4kor kelek, hogy tanuljak még munka előtt, mert este már a házimunka, stb, addig ő miután hazaért és kirámolta a hűtőt, beül a számítógép elé és szórakozik.
Kettősség van bennem, elvárnám is, hogy segítsen de rosszul is érzem magam emiatt, mert ez női munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!