Mennyire veszi ki a férjed a részét ház körüli teendőkben, baba ellátásában? Mennyire várható el?
Figyelj te mondtad hogy nem szakadna meg ha megcsinálná.
Érdekes, hogy te viszont beleszakadsz ugyan abba a feladatba. nekem ennek eléggé lustaság szaga van.
A jó kapcsolat alapja a kommunikáció. Gondolom, nem mondtam vele újat. Akkor hajrá!
Én elvárom, hogy viszonylag egyenlően osszuk meg a munkát (centizni azért nem szoktuk). Mivel ez is szerepet játszott a párválasztásomban, nincs konfliktus ezzel kapcsolatban köztünk.
Hazajön, meglátja, hogy mire nem volt érkezésem és nekilát. Látja, hogy üres a hűtő és bevásárol. Ha, mint most, betegen fekszek, főzi a teát, rendezi teljesen a gyerekeket, nem kell se kérnem, se vezényelnem.
Női munka? És ha egyedül élne, akkor ellepné a kosz, mert a takarítás női munka?
Ugyan már. Mindketten dolgoztok, te tanulsz is, terhes is vagy, ő meg szórakozik, amíg te gürizel otthon? Te ezt fairnek érezd?
Majd ha otthon leszel, megcsinálod, de amíg te is dolgozol, addig osszátok el a feladatokat.
Változtass ezen, mert utána a gyerek mellett sem fog semmit segíteni. Ne hidd, de majd varázsütésre megváltozik, ha meglesz a gyerek. Aztán majd könyöröghetsz, hogy fogja meg 10 percre, amig lezuhanyozol.
TELJES MÉRTÉKBEN ELVÁRHATÓ , egy normalis pasit pl kerni se kell, vagy legalabbis ha szólsz 1-2x , akkor leesik a tantusz.
Es nem vedekezhet azzal h dolgozik.. foleg ha te ejszakazol mert rossz alvo a baba stb.
Hiába vagyok itthon, a gyerek egyelőre leköti az időm jó részét. Igaz éjjel alszik, de napközben nem nagyon. Vagy inkább nagyon nem.
Épp megfőzni tudok tőle, megszakításokkal.
Jó baba, de igényli a kontaktot..( nem kell, hogy kézben legyen mindig.
A férjem igyanúgxbkoveszi a részét a házimunkából, mint előtte.
Értelem szerű, hogy ha a füvet nyírja, ereszt takarít, akkor aznap nem fog benn semmit csinálni.
Ebéd az asztalon várja munka után, de ő pakol el.
Ha úgy van porszívózik, ha látja hogy kell.
De van úgy, hogy a babával foglalkozik, amíg megcsinálok mindent.
Nem segít.
Hanem mivel a kettőnk háza, ezért időnl függvényében minden házimunkát elvégzünk.
Amelyikünk odajut.
Természetesen a kinti munkákat jelenleg kizárólag ő csinálja, így több benti munka marad rám. Régen a főzést is megosztottuk, most kizárólag én főzök.
12 hetes a baba
Valamennyi házimunka szerintem a párra is kell hogy háruljon.Szóval igen, elvárható.
Mi már az összeköltözéskor megbeszéltük melyikünk mit szeret(csinál szívesebben) és aszerint végezzük a házimunkát.
A babák azért sok mindent megborítottak az ,,egyezségünkben" mert van mikor több minden félbe marad és ő fejezi be.De ez van.Ha nem tudok megfőzni megfőz, ha nem sikerült befejezni a takarítást befejezi..stb..stb
Babák körül a fürdetés az ő feladata, meg eset 1 órát minimum el szöszöl velük fekvés előtt, míg fürdök vagy épp kifújom az aznapi idegbajom.
Társak vagytok.A gyereknevelés is egy társas ,,foglalkozás" szerintem.
10
Női munka?
Ne nevettess!
Miért női munka? Azért, mert neked nincs munkahelyed, hanem háztartásbel vagy,esetleg azért, mert a férjed hülye hozzá vagy azért, mert egy családapa és férj ÖSSZES szerepvállalása az az életben, hogy elvonul a munkahelyére és haza, az anya meg dolgozik ÉS gyereket nevel ÉS háztartási melózik IS?
Hol élsz? Nem 1871-ben vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!