Mennyi segítség várható el a nagymamáktól?
4 hónapos ölbebabával vagyok itthon, férjem külföldön dolgozik. 0segítséggel próbálom túlélni a hétköznapokat,a háztartás már rég elesett. Tudom, nem nekik szültem, de jól esne, ha csak 1fél órára is beesnének az unokához,ha már egy városban lakunk. (és akkor nem azzal kellene foglalkoznom, hogy kávét főzzek, mert fáradt vagy éppen azt hallgatni, hogy elkapattam a gyereket, mert sír az ölében..)
Konfliktusunk a baba előtt nem volt, nem emiatt nem jönnek. De részemről már nagyon érik a dolog.
Nálunk rengeteget segítenek, mind a két oldalról.
Sokat jönnek és viszik el. Pénteken, szombaton rendszerint nagyszülőknél vannak.
Elvárni nem lehet!
Mit mondott mikor megkérted hogy jöjjön át, vigyázzon a kicsire egy órát, még te alszol egyet?
Nálunk mindkét oldalon ment a nyavalygás, hogy mikor lesz már gyerek.
Anyósom segít is, ahogyan nekünk jó (magyarán vigyáz rá és viszonylag rugalmas is időpontokat illetően). Anyám viszont azóta folyton beteg (van krónikus betegsége, de azért nem olyan szintű hogy képtelen lenne), vagy apám dolgozik és egyedül nem meri vállalni. Hja, ha beteg a gyerek, akkor meg még annyira se vállalja. Míg terhes voltam, folyamatosan mondogatta hogy jaj majd mi mehetünk wellnesezni, ő vigyáz rá, stb. Egyszer aludt ott, már két és fél éves.
Mikor visszamentem dolgozni és bölcsit kerestünk, nagy csend volt nála, pedig ő szidja mindig nagyanyámat, hogy míg a húga gyerekeihez el tudott járni maga minden nap vigyázni rájuk, addig engem még tíz évvel korábban hordania kellett hozzá egy teljes évig, míg ovis nem lettem. De azzal semmi baja, hogy hat számjegyű összeget fizetünk ki havonta a bölcsire (nincs hely államiban), miközben ő otthon van, nyugdíjas.
Kezdek beletörődni amúgy és a bölcsit sem bánom már, mert nagyon jót tesz a gyereknek.
Most erre mit lehet mondani?
Szerintem nagyon gáz az a nagyszülö, akinek nehezére esik hetente fél-1 órát foglalkozni az unokájával, meg akinek nincs rá igénye, de ez rajtad nen segít.
Mondjuk azt se értem, mit nem tudsz megcsinálni egy 4 hós mellett, pláne, ha csak ketten vagytok otthon, és minimálisat koszoltok. Mit fogsz akkor csinálni 1,5 éves mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!