Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért divat ez itt gyakorin?

Miért divat ez itt gyakorin?

Figyelt kérdés

Mostanában elég sok kérdés volt a haztartás/gyerek/férj hármasról, azok arányáról

Ha valahol le mertem írni, hogy en itthon vagyok a 2 gyerekkel, férjem dolgozik 8órát, igy én csinálom a házimunka 99%-át, akkor szinte megköveznek.

Mert a hazimunka közös, en rabszolga vagyok stb.

Én itthon vagyok. Már csak unalmamban is összetakarítok, megfőzök. Nem tudom elképzelni, hogy én egész nap csak a gyerekkel foglalkozzak, mert ugye gyeden vagyok itthon, ami a gyerkmek gondozását jelenti, nem azért hogy takarítsak, főzzek.

Ha hazajön az ember, a kezébe kell nyomni a gyereket, illetve a háztartás felét, mert itt az a divat.

Most komolyan? Ledolgozza a 8 órát, utána még menjen haza ablakot pucolni?

Miközben anya nappal csak annyit csinál, hogy játszik a gyerekkel?!

Nem értem.

Ismerősi körben mindenhol ugy van (hozzáteszem nagy az ismerettségi körünk), hogy anya megcsinálja a gyerek mellett a napi dolgokat, mire hazaér apa már csak pihenni, együttlenni kell.

Ehhez képest ezen az oldalon csak azt olvasom, hogy nem, anyának kb semmi dolga, nevelje a gyereket és ennyi. Mert neki is jár a pihenés.

Apa meg munka után még gyerekezzen,haztartást csinálja, stb.

Szoval nem provokálni, vitát ibdítani akarok, csak nem értem.

Hogy a gyakorlatban mindenki ugy csinálja, ahogy mi, hogy anyuka van otthon akkor meg is csinálja, nem muszájból, itt meg 99%ra az ellenkezőjét olvasom, hogy anyukának pihenni kell, apuka csinál mindent is

Nyilván van arany középút, de en ezt a 2 végletet tapasztalom a való életben illetve itt.

2023. júl. 26. 06:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/90 anonim ***** válasza:
74%

"mert klasszisokkal más helyzetben van az, aki 2,5 szobás panel + egy gyerek felállásban van otthon, mint az, aki mondjuk kétszintes családi ház"

Ja, csak éppen fordítva. Most 120 m²-en élünk, korábban 55 m²-en.

Most sokkal könnyebb rendet és tisztaságot tartanunk, mint korábban a kicsi lakásban. Miért? Mert 55 m²-en nem fértünk el, elleptek mindent a játékok, mivel nem volt külön nappalink és szülői hálónk, nem volt a gyerekek elől "elzárható" tér.

Most van. A hálónk patika, a nappali szintén, a gyerekszobákra meg rácsukom az ajtót és jöhet bárki. Sokkal könnyebb talarítani.

Plusz ott a kert is. Mivel többet játszanak kint, kevesebbet koszolnak bent. Win-win.

2023. júl. 26. 19:03
 62/90 anonim ***** válasza:
79%
Uhh, ha a kérdezőnek van fia, és egyszer anyós lesz belőle, nem irigylem a jövendőbeli menyét. 😂
2023. júl. 26. 19:45
 63/90 anonim ***** válasza:
89%
4 emberre 10 perc egy mosásnyi ruhát behajtogatni? De a szekrényt ne nyissam ki, igaz...? 🤣
2023. júl. 26. 20:24
 64/90 anonim ***** válasza:
90%
Engem az érdekelne, hogy hogy takarítja a kérdező a gáztűzhelyet meg a páraelszívót (ami gondolom felette van), míg a tűzhelyen ott sül/fő a kaja,de biztos roppant biztonságos, minden szempontból...
2023. júl. 26. 20:46
 65/90 anonim ***** válasza:
76%
Engem meg az érdekelne, hogy addig mit csinál a gyerek, hogy nem nyúl bele a hideg zsíroldóba... Nézd kérdező, neked délelőtt a gyerekek egymással simán eljátszanak 2 órát. Az én lányom 0-2 éves koráig MAXIMUM 15 percet volt el magában (igaz most 2 év 3 hónapos és pont ennyit van el továbbra is), az pont egy mosogatásra elég volt ebéd után. Szerinted hogy lehet hideg zsíroldózni, kidomestosozni egy wc-t, kitakarítani egy kádat, ha a gyerek közben folyton ott lebzsel, belenyúl, belenyal? Hogy lehet kitakarítani normálisan, ha csak az 10 perc önmagában, amíg mindent fel/ elpakolok, hogy a robotporszívó körbe tudjon menni? Amúgy az én lányom retteg a porszívó hangjától, és azt a 15 percet, amíg két szőnyeget kiszívok, képes végigüvölteni kétségbeesve, annyira fél. Ha kijön hozzám a konyhába, mert főzni próbálok, az első dolog, hogy elkezdi a mosogatógépet piszkálni, akkor rászólok-összeveszünk, odamegy a sütőhöz, ha be van kapcsolva-akkor is, lepakol mindent, nyitogatja a fiókokat, kiveszi a fűszereket, csak hogy rá figyeljek végre- életveszély. Kinyitja a mélyhűtőt és elszalad, vagy engem ráncigál. Vagy ,,segít" és akkor vacsorára se vagyunk készen. Egyedül a mosást és a teregetést szereti, abban ügyes is. De mire összehajtok 2 mosásnyi ruhát, az kb 40 perc. Na mindegy, nekem születésétől többemberes a lányom. Vagy folyamatosan sírt, ha nem volt velem/rajtam, vagy jött utánam, vagy mindkettő. Remélem így, hogy vázoltam a helyzetet, már érted, hogy MÁSoknál MÁSHOGY megy, mint nálatok. Mindenki szeretne lazán f.szá kitakarítani-főzni-házimunkázni 2 gyerek mellett, csak nem minden olyan, ahogy elképzeljük.
2023. júl. 26. 21:58
 66/90 A kérdező kommentje:

Akkor leírom még1x....

Engem rohadtul nem az érdekel, hogy ki hogy csinálja, kinek milyen problémás a gyereke.....

Hanem azt nem értem, hogy a való életben apuka dolgozik, otthon esetleg ilyen favágás, autószerelés, fűnyírás és ennyi a dolga, anyáé a háztartás és a gyerekek meg a többi.

Viszont a gyakorin ha ezt le meri valaki írni, rommá lepontozzák, mert apukának ugyan úgy főzni, mosni takarítania kell, mert anyuka gyereket nevelni van otthon, nem házvezető nőnek lenni.

Ez... hogy miért? Miért mutat totál mást a valóság mint ez az oldal?!

Erre lettem volna kíváncsi, nem arra, hogy ki mit csinál otthon.

Az én napomat, ami szintén a megkeseredetteknek dobott csont volt kb, semmi másért nen írtam le, mint hogy elmondjam hogy mire gondolok...

De talán ha 2 válasz érkezett a kérdésemre

2023. júl. 26. 22:10
 67/90 anonim ***** válasza:
100%
Nekem erről az a véleményem, hogy persze lehet patika háztartást vezetni gyed mellett, de akinél ezt látom, annál azt is, hogy a gyerek le van tudva annyival, hogy "menj játszani, anyának takarítani/főzni/mosnia kell", kb nulla minőségi idővel és egy idő után minden kötelesség lesz. A gyerekkel annyit és úgy foglalkoznak max, hogy bevonják a háztartásba. Számomra ez nem gyereknevelés. Ez gyerektartás.
2023. júl. 26. 22:12
 68/90 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam a 9-es választ.

De úgy látom teljesen találó is volt.

A kérdező szerint is ez a két véglet van, vagy mindent vagy semmit.

Amelyik apa meg a nap végén nem igényel időt tölteni a gyerekével, mert az a nő "reszortja", az meg no komment kategória.

2023. júl. 26. 22:16
 69/90 anonim ***** válasza:
88%

Nem mutat mást a valóság, csak te nem érted meg, hogy másoknál nem úgy van mint nálatok.

Rengetegen leírták, hogy nem tudják (akarják) gyerek mellett egyedül ellátni a háztartást, igenis szükség van apuka segítségére, hogy ne szaladjon a ház.

Ebből te azt szűrted le, hogy igenis mindenhol a nő gürizik 0-24-ben, de "idehazudja", hogy a párja is segít. Ügyes vagy, ezért megérte kérdezni, ha csak a saját tapasztalatod/véleményed hajtod...

2023. júl. 26. 22:32
 70/90 anonim ***** válasza:
87%

'Viszont a gyakorin ha ezt le meri valaki írni, rommá lepontozzák, mert apukának ugyan úgy főzni, mosni takarítania kell, mert anyuka gyereket nevelni van otthon, nem házvezető nőnek lenni.'

Nem. Nem csak azért kell apukának is mindent is tudnia és kivenni a részét mert a nő nem cseléd, hanem mert alapvető dolog. ☝️

De persze kinek mi az igénye..

Lehet, hogy számodra az az ideális férfi, aki hazaérve megvakarja a tökeit, és két szalma szálat nem tesz odébb, másnak viszont nem.

2023. júl. 26. 22:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!