Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért divat ez itt gyakorin?

Miért divat ez itt gyakorin?

Figyelt kérdés

Mostanában elég sok kérdés volt a haztartás/gyerek/férj hármasról, azok arányáról

Ha valahol le mertem írni, hogy en itthon vagyok a 2 gyerekkel, férjem dolgozik 8órát, igy én csinálom a házimunka 99%-át, akkor szinte megköveznek.

Mert a hazimunka közös, en rabszolga vagyok stb.

Én itthon vagyok. Már csak unalmamban is összetakarítok, megfőzök. Nem tudom elképzelni, hogy én egész nap csak a gyerekkel foglalkozzak, mert ugye gyeden vagyok itthon, ami a gyerkmek gondozását jelenti, nem azért hogy takarítsak, főzzek.

Ha hazajön az ember, a kezébe kell nyomni a gyereket, illetve a háztartás felét, mert itt az a divat.

Most komolyan? Ledolgozza a 8 órát, utána még menjen haza ablakot pucolni?

Miközben anya nappal csak annyit csinál, hogy játszik a gyerekkel?!

Nem értem.

Ismerősi körben mindenhol ugy van (hozzáteszem nagy az ismerettségi körünk), hogy anya megcsinálja a gyerek mellett a napi dolgokat, mire hazaér apa már csak pihenni, együttlenni kell.

Ehhez képest ezen az oldalon csak azt olvasom, hogy nem, anyának kb semmi dolga, nevelje a gyereket és ennyi. Mert neki is jár a pihenés.

Apa meg munka után még gyerekezzen,haztartást csinálja, stb.

Szoval nem provokálni, vitát ibdítani akarok, csak nem értem.

Hogy a gyakorlatban mindenki ugy csinálja, ahogy mi, hogy anyuka van otthon akkor meg is csinálja, nem muszájból, itt meg 99%ra az ellenkezőjét olvasom, hogy anyukának pihenni kell, apuka csinál mindent is

Nyilván van arany középút, de en ezt a 2 végletet tapasztalom a való életben illetve itt.

2023. júl. 26. 06:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező!

A probléma az, hogy te úgy írod le mindezt, mintha az, aki ezt máshogy gondolja, csinálja, komplett idióta lenne. Olvasd el q 17. kommentet, az az enyem. Nem vagyok lepontozva -legalábbis eddig nem. Nyilván azért, mert egyértelműen olvasható, hogy NEKEM így jó és én ELFOGADOM, sőt, MEGÉRTEM, hogy MÁSOK máshogyan látják és máshogy csinálják. Egy pillanatig nem hiszem azt, hogy az én rendszerem a tuti, mindenki más hülye

2023. júl. 26. 08:38
 22/90 anonim ***** válasza:
100%
Hát, szerintem már elég baj az, ha a kezébe kell nyomni a saját gyerekét. Egy normális apa önként akar a gyerekével foglalkozni, mert szereti és szinte egész nap nem is látja, csak munka után. Nálunk pl teljesen természetes volt neki mindig, hogyha hazaér a gyerekkel (is) van, játszanak vagy picinek babusgatta, fürdette stb. A háztartás nagyrészt az enyém, mert én szeretek takarítani, de neki is van "feladata", pl nálunk ő pucol ablakot 🤷🏼‍♀️ vagy a kertet rendezi. De ha valami miatt olyan napunk volt simán főz vacsorát, vagy elrakja ami elöl maradt, magától. Nem kell mondani neki, látja hol van munka és megcsinálja. Nem csak várja, hogy elpakolódjon meg kimosódjon magától, hanem megcsinálja.
2023. júl. 26. 08:38
 23/90 anonim ***** válasza:
93%
Én is mindent megcsináltam otthon, amíg egyedül voltam, bevásárolni segített. Most már dolgozom, már együtt csináljuk. A munkaideje hosszabb, de a pihenője is több. Igenis többet vállal, mert így normális. Vannak hajtós időszakok, amikor ő megy többet, akkor meg én csinálok többet. Házasság, életközösség, szeretet, gondoskodás. Mi ezeket komolyan vesszük, nem egymás ellenségei vagyunk a házasságunkban. Ezt adjuk át a fiunknak is. Szomorú, hogy néhol magyarázni kell.
2023. júl. 26. 08:40
 24/90 anonim ***** válasza:
92%

Wow, 2 óvodáskorú gyerek mellett mindent megcsinálsz otthon?! Elképesztő!

Tudod a legtöbb anyuka dolgozik ennyi idős gyerekek mellett.

Csecsemő mellett kicsit más a szitu

2023. júl. 26. 08:41
 25/90 anonim ***** válasza:
97%
14-es vagyok. Hidd el, nem véletlenül mondják azt, hogy az apa is vegye ki a részét. Nagyon hamar hozzá lehet szokni a jóhoz. A gyerekek előtt ha tele volt a szennyes, akkor a férjem szó nélkül berakta a mosást és kiteregetett. Most, hogy az elmúlt 5 évben csak és kizárólag én mostam (és csináltam meg mindent), most ha tele van a szennyes, akkor férjem rákérdez, hogy "tele a szennyes, nem mosol?", ha vissza válaszolok, hogy neked is ugyanannyi berakni a mosást, mint nekem, akkor pedig tuti, az a válasz, hogy "majd" és még 3 nap múlva is ott vannak mosatlanul a cuccok. A vége az, hogy megunom és megcsinálom én, mert tiszta ruha meg kell. A gyerekeket én fürdettem, altattam az elmúlt években, mert én is úgy voltam vele mint te, hogy szegény férjem most ért haza a munkából, hadd pihenjen. Na most magammal szúrtam ki, mert mióta dolgozok, azóta csinálhatom én, haza toppanok a munkából és vacsorát csinálok, a fürdetek, altatok, aztán másnap kezdődik elölről minden.
2023. júl. 26. 08:46
 26/90 anonim ***** válasza:
85%

20-vagyok.

Már bocsi, de szóval akkor te eltartott vagy. Hát ne haragudj de így teljesen más a gyerek fekvése. Van 2 nagyobb gyereked akik ha most nyáron nem is, de ősztől tavaszig oviban vannak és büszkén vered a melled hogy te milyen fasza vagy? Még jó hogy kitakarítasz, ha már nem dolgozol..... úr isten, és itt idegeled a népeket...

2023. júl. 26. 08:46
 27/90 anonim ***** válasza:
0%

Én ezt már elengedem. Egyrészt messziről jött ember azt mond, amit akar (pláne anonim módon), szóval a nagy része úgyis haudik vagy minimum túloz.

És a családi, baráti körben azt látom, aki otthon van, elrendezi a háztartást, nem marad a dolgozó férjre. Csak ma az a menő, hogy mindent felezni kell, hát ezt mondják itt.

2023. júl. 26. 08:50
 28/90 anonim ***** válasza:
98%

Ilyet biztos nem olvasol itt folyamatosan, hogy apuka szálljon be, mikor anyuka otthon ül kvázi háztartásbeliként és a gyerekek egész nap oviban vannak. Hogy olvasnál egyáltalán állandóan ilyet, mikor a nők javarésze dolgozik ekkora gyerekek mellett, nem otthon van velük?

Ezt olyan esetben szokták írni, ahol közösségbe még nem járó babákkal és totyogókkal van otthon anyuka, szóval jó nagy ferdítés a kérdéses.

2023. júl. 26. 09:02
 29/90 anonim ***** válasza:
91%

"mert ugye gyeden vagyok itthon"

"Míg kicsi(k) volt(ak) nyilván máshogy volt nálunk is. Most 1

5 és 4 évesek."

Legalább figyelhetnél a részletekre. Legközelebb összefüggően írd a kamukat.

2023. júl. 26. 09:05
 30/90 anonim ***** válasza:
100%

"Miközben anya nappal csak annyit csinál, hogy játszik a gyerekkel?!"

Persze, nem vitaindítás.. 😂

Trollolo..

2023. júl. 26. 09:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!