Miért divat ez itt gyakorin?
Mostanában elég sok kérdés volt a haztartás/gyerek/férj hármasról, azok arányáról
Ha valahol le mertem írni, hogy en itthon vagyok a 2 gyerekkel, férjem dolgozik 8órát, igy én csinálom a házimunka 99%-át, akkor szinte megköveznek.
Mert a hazimunka közös, en rabszolga vagyok stb.
Én itthon vagyok. Már csak unalmamban is összetakarítok, megfőzök. Nem tudom elképzelni, hogy én egész nap csak a gyerekkel foglalkozzak, mert ugye gyeden vagyok itthon, ami a gyerkmek gondozását jelenti, nem azért hogy takarítsak, főzzek.
Ha hazajön az ember, a kezébe kell nyomni a gyereket, illetve a háztartás felét, mert itt az a divat.
Most komolyan? Ledolgozza a 8 órát, utána még menjen haza ablakot pucolni?
Miközben anya nappal csak annyit csinál, hogy játszik a gyerekkel?!
Nem értem.
Ismerősi körben mindenhol ugy van (hozzáteszem nagy az ismerettségi körünk), hogy anya megcsinálja a gyerek mellett a napi dolgokat, mire hazaér apa már csak pihenni, együttlenni kell.
Ehhez képest ezen az oldalon csak azt olvasom, hogy nem, anyának kb semmi dolga, nevelje a gyereket és ennyi. Mert neki is jár a pihenés.
Apa meg munka után még gyerekezzen,haztartást csinálja, stb.
Szoval nem provokálni, vitát ibdítani akarok, csak nem értem.
Hogy a gyakorlatban mindenki ugy csinálja, ahogy mi, hogy anyuka van otthon akkor meg is csinálja, nem muszájból, itt meg 99%ra az ellenkezőjét olvasom, hogy anyukának pihenni kell, apuka csinál mindent is
Nyilván van arany középút, de en ezt a 2 végletet tapasztalom a való életben illetve itt.
Mert itt névtelenül lehet vetíteni és előadni valóságként, amit egyesek szeretnének. Ahogy itt mindenki gyereke soha nem tévézik, soha nem válogat, önállóan fizeti a csekket háromévesen, természetesen anya soha nem türelmetlen, nem kiabál, stb.
Én elhiszem, hogy van ahol ez így működik ténylegesen, de az offline életben nekem is az a tapasztalatom, hogy a gyedes anya csinál gyakorlatilag mindent otthon, nagyon ritka hogy nem így van. Én sem látom ebben a problémát. Persze a legelején, vagy egy fogzás miatti kialvatlan időszakban nyilván gyakrabban van máshogy, de a nagy átlagban azért uralható. Azért szerencsére már nem a patakban mosunk, és napközben tök jól megoldható a háztartás.
Sőt tovább megyek, inkább jellemző, hogy munkába állás után is az anya csinálja... Na ott már gáz.
Akkor ne értsd! Kit érdekel :)
Egyébként meg az a megfejtés, hogy nem mindenkinek játszásból áll a gyermekgondozás. Vannak nehezebb gyerekek, akinek pusztán az életbentartása fárasztóbb, és örül az ember ha luk van a fenekén, nemhogy tökéletes háziasszonyt játsszon mellette.
Meg vannak azok az apák, akik nem szakadnak meg fizikailag a 8 óra munkában és max. szellemileg kell pihenniük hazaérve, így nem derogál nekik foglalkozni a gyerekkel és a háztartással se.
Anyaként lehetne benned annyi empátia, hogy tudd, nem mindenki olyan szerencsés, mint te.
Egy sírósabb baba, egy anyásabb kisgyerek, máris elég, hogy ne tudjon a gyerek mellett mást csinálni. Nem azért, mert egész nap a gyerekkel kell lenni, hanem mert mondjuk addig sincs el egyedül, amíg felmos, nemhogy komolyabbat csináljon.
Ilyenkor csak az a megoldás, hogy akkor tud mást csinálni, ha ott van apuka és gyerekezik.
Anyanak semmi dolga? “Csak” a nevelje a gyereket nem dolog? Unalom?
Egesz nap jatszik a gyerekkel?
Mi van? Most vagy neked vannak nagyon nyugodt gyerekeid, akiket csak leteszel a sarokba es elvannak, foleg ha tudsz fozni es patika a haz, ja meg unatkozol is, mire a ferjed hazajon, vagy elegge el vagy tevedve 🤣
Vagy inkabb nincsenek is gyerekeid, mert en ilyet meg eleteben nem hallottam egy kisgyerekes anyatol.
Nyilvanvaloan tobb hazimunkat csinalok en is alapvetoen, mint a ferjem, mert napkozben huszonhatszor akaratlanul is probalok pakolgatni, feltorolni ami kiomlott, mosogatni, etelt kesziteni, de en ezt inkabb tuzoltasnak neveznem a kisfiam mellett, csak azt csinalom meg, amit muszaj es amit hagy.
Amit irtal, az egy provokativ szar igazabol, semmi tobb.
"Miközben anya nappal csak annyit csinál, hogy játszik a gyerekkel?!"
Emiatt a mondat miatt erősen az a gyanúm, hogy trollkodsz, de mindegy..
Úgy látom, csak mindent is csináló vagy pedig semmit nem csináló férjek léteznek.
Olyan még véletlenül sincs, hogy egy kis ez, egy kis az, illetve van ahol úgy látom szegény férjeknek szabadnapja sincs egész héten.
Egy anya annyit csinál,hogy játszik a gyerekkel...
Persze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!