Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért divat ez itt gyakorin?

Miért divat ez itt gyakorin?

Figyelt kérdés

Mostanában elég sok kérdés volt a haztartás/gyerek/férj hármasról, azok arányáról

Ha valahol le mertem írni, hogy en itthon vagyok a 2 gyerekkel, férjem dolgozik 8órát, igy én csinálom a házimunka 99%-át, akkor szinte megköveznek.

Mert a hazimunka közös, en rabszolga vagyok stb.

Én itthon vagyok. Már csak unalmamban is összetakarítok, megfőzök. Nem tudom elképzelni, hogy én egész nap csak a gyerekkel foglalkozzak, mert ugye gyeden vagyok itthon, ami a gyerkmek gondozását jelenti, nem azért hogy takarítsak, főzzek.

Ha hazajön az ember, a kezébe kell nyomni a gyereket, illetve a háztartás felét, mert itt az a divat.

Most komolyan? Ledolgozza a 8 órát, utána még menjen haza ablakot pucolni?

Miközben anya nappal csak annyit csinál, hogy játszik a gyerekkel?!

Nem értem.

Ismerősi körben mindenhol ugy van (hozzáteszem nagy az ismerettségi körünk), hogy anya megcsinálja a gyerek mellett a napi dolgokat, mire hazaér apa már csak pihenni, együttlenni kell.

Ehhez képest ezen az oldalon csak azt olvasom, hogy nem, anyának kb semmi dolga, nevelje a gyereket és ennyi. Mert neki is jár a pihenés.

Apa meg munka után még gyerekezzen,haztartást csinálja, stb.

Szoval nem provokálni, vitát ibdítani akarok, csak nem értem.

Hogy a gyakorlatban mindenki ugy csinálja, ahogy mi, hogy anyuka van otthon akkor meg is csinálja, nem muszájból, itt meg 99%ra az ellenkezőjét olvasom, hogy anyukának pihenni kell, apuka csinál mindent is

Nyilván van arany középút, de en ezt a 2 végletet tapasztalom a való életben illetve itt.

2023. júl. 26. 06:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/90 anonim ***** válasza:
91%

Fujj de utálom az ilyet.

Szerencsére én nem az a típus vagyok, akit érdekel az ilyen, vagy nagyon magára veszi, de tudom, hogy sajnos sokan, és utána egyből magukban keresik a hibát, hogy ők hogy a francba ilyen nyomik, hogy nem tudnak ilyen tökéletes született feleségek lenni.

Amúgy aki tényleg ilyen kis ügyes, az szépen, csendben csinálja a dolgát, és nem veri magát másoknak.

Aki már ezt úgy érzi, hogy feltétlen mások tudtára kell adni, ott már van valami bibi.

Amúgy meg este ha hazaér az apa, miért olyan nagy dolog, ha egy kicsit a gyerekkel van?

Ennyi napi szintű kontakt kell egy apa-gyerek kapcsolatba, hisz amúgyis - jobb esetben- egész nap hiányoztak egymásnak.

Ennyi erővel akkor mi, "tökéletlenek" is megvádolhatnánk másokat, hogy ennyi minden mellett akkor ők biztosan elhanyagolják a gyerekeket...

Nem tudom, valakit miért zavar ennyire, ha más máshogy csinálja.

2023. júl. 26. 10:23
 42/90 anonim ***** válasza:
82%
Ezt a kérdést már feltetted pár hete
2023. júl. 26. 10:25
 43/90 A kérdező kommentje:

Kb 2# értett meg egyedül, köszi.

Es nem én tettem fel azt a kerdést ha egyáltalan volt ilyen... én nem talalkoztam vele

2023. júl. 26. 11:11
 44/90 anonim ***** válasza:
88%

Hat tőlem aztán mondhat mindenki amit akar 15 hónapos fiam van,itthon vagyok vele.A nagy iskolába jár

Férjem is segítsen már be,nem egy nagy gyerek,hanem férfi.(enyém szokott,hogy másnak a férje hazamegy nyolc óra munka után és ledöglik mert jaj de fáradt,az már nem az én problémám ) 12 órázik,hajnali hattól este hatkor ér haza, építőiparban dolgozik,de nem érzi nyűgnek,hogy itt ott néha elmossa maga után a tányért,vagy ne adj Isten segítsen este a fürdetésnél.

2023. júl. 26. 11:11
 45/90 anonim ***** válasza:
78%
Munka mellett jobb, otthon sincsenek, fele annyi a házimunka.
2023. júl. 26. 11:12
 46/90 anonim ***** válasza:
90%

Én azt nem értem, hogy te mit nem értesz és legfőképpen, hogy mi ez? Valami verseny? Nem az lenne a lényeg, hogy mindenkinek jó legyen az adott családban? Ha nektek így jó, meg az ismerőseidnek is, másnak meg máshogy és esetleg le is írja/elmondja, az neked miért baj, vagy miért érthetetlen? Te látsz valamit, más meg lát mást. Lehet, hogy itt pont azok gyűlnek össze zömében, akiknek máshogy tetszik. És? Attól még lehet mindkét oldal normális. Nekünk egy egy éves kislányunk van. Családi házzal, udvarral. Ha a férjem feltenné a lábát és vakarná a lábaközét amikor hazaér, akkor már ránkrohadt volna az egész. Ha én ugyanezt tenném egésznap, akkor is. Szellemi munkája van, amit nem becsülök alá, de ő maga is beismeri, hogy kiváltságos helyzetben van, amiért ki tud sétálni szitukból, amikor nagyon elege van... Betud ülni a budira EGYEDÜL, amikor be kell, letud ülni enni csendben, amikor jól esik neki, be tudja csukni az irodája ajtaját, amikor csendre van szüksége, vagy kitud menni járni egyet a területen. Ehhez képest én egy éve heti 7 nap 0-24 mindazok mellett, hogy ezt zömében nem tehetem meg, ugrok egy másik kis emberi lény igényeire és mindent megteszek, hogy boldog baba-/gyermekkort biztosítsak neki. Tippelj nálunk ki lehet szellemileg a fáradtabb nap végére... :D Ha belefér egy napba a házimunka és kedvem is van, akkor megcsinálom. Ha nem, akkor nem. Baromi jó huszonhat részletben megcsinálni egy fél nap alatt egy egyszerű fürdő takarítást, amikor ha a férjem lefoglalja a lányunkat, akkor nagyon nagyon maximum egy óra alatt megvan az egész és az idegeim sem járják a végét, nem egy hisztis p*csa leszek, mire hazaér a férjem, amiért nem tudok egy folyamatot sem megcsinálni egyszerre... Elb*szok egy napot, meg az idegrendszeremet egy nyamvadt fürdőszobára. Megéri? Van amikor egyszerűen úgy érzem, hogy ezt ma én NEM! És nem látok ebben semmi problémát, mert megcsinálom máskor, vagy beosztjuk máshogy a munkát.

Én néha esküszöm úgy érzem, hogy megfogtam az isten lábát, amiért a férjemnek ezzel semmi baja, sőt természetesnek veszi és örül, hogy foglalkozhat a gyerekével, vagy a ház körüli teendőkkel. Őt ez kikapcsolja, nála van váltás munka és otthoni tevékenység között, míg nekem csak az utóbbi van, ami néha baromi monoton és iszonyat fárasztó tud lenni. NEKÜNK így jó. Nem elvárás, nincs vita, mi így tudunk boldogan és kiegyensúlyozottan együtt, egy családként működni úgy, hogy senki nincs kizsigerelve. Ti meg úgy. Nincs ezzel semmi gond.

2023. júl. 26. 11:23
 47/90 anonim ***** válasza:
90%

Hülyeség, mert olyat nem olvastam még sehol, akit azért szóltak meg, mert önként és dalolva mindent megcsinál, azokat szokták inkább, akiknek ez nem esik jól, és nem bírják, akkor szokták megkérdezni, hogy apuka amúgy hol van és mennyit segít be?

Úgyhogy olyat biztos nem olvastál itt, hogy aki ilyen vidáman mindent is elintéz, azzal baj lenne...

Azzal van a baj, de nagyon nagy, aki azt szólja meg, aki bármi okból kifolyólag nem tudja, és nem olyan kis ügyibügyi.

"Ehhez képest ezen az oldalon csak azt olvasom, hogy nem, anyának kb semmi dolga, nevelje a gyereket és ennyi. Mert neki is jár a pihenés."

Ez a 2 mondat meg egész egyszerűen nonszensz és nevetséges.

2023. júl. 26. 12:09
 48/90 anonim ***** válasza:
90%

"Ha valahol le mertem írni, hogy en itthon vagyok a 2 gyerekkel, férjem dolgozik 8órát, igy én csinálom a házimunka 99%-át, akkor szinte megköveznek"

Szerintem a stílus miatt.

Itt is kicsit fellengzősen írsz.

Szerintem ha úgy fogalmaznád meg h

"Iszonyú szerencsém van a kisfiammal/kislányommal, mert 1,5 éves és annyira szépen elvan magában. A két kezemet összetehetem, mert szinte unatkozom mellette, minden háztartási munkával megvagyok, mire a férjem hazaér, konkrétan neki már nem is marad semmi. Napközben megcsinálok mindent és délutánra már csak játszani kell a gyerekekkel. Férjemnek mondjuk csak addig van jó világ, amíg vissza nem megyek dolgozni, mert azért házicseléd nem leszek munka mellett. De most így nagyon jó nekünk, nekem szinte a háztartás és a főzés a hobbim , amit szeretek, apuka pedig munka után egy kész házba jön haza, gyerekek előtt nem volt ilyen jó dolga. Ha lesz harmadik gyerkőc, remélem ő is ilyen nyugis lesz, bár sokan mondják h a harmadik gyerek adja fel a leckét, akkor majd apának is erősen ki kell vennie a részét mindenből, de ha mákunk van jön még egy nyugis kistesó. Szóval nálunk a háztartás 99%-át én csinálom, nem nagyon marad dolga apukának, de nem megterhelő egy ilyen jól alvó kicsi mellett/ az éjszakázás nekem sose okozott gondot."

Ehelyett:

Apa meg munka után még gyerekezzen,haztartást csinálja, stb.

2023. júl. 26. 12:16
 49/90 anonim ***** válasza:
92%
Hát nekem ez a szuperfeleségesdi akkor ütött vissza, amikor visszamentem dolgozni. 2x2 év otthon, mindenki megszokta, hogy én takarítok, főzök, gyerekezek. Naná, hogy ment a cirkusz, amikor visszamentem, pedig jó előre közöltem a férjemmel, hogy amikor majd én is dolgozom 8 órában, akkor bizony nem ez lesz. Bólogatott, hogy persze, de persze igazából nem gondolt bele. Aztán amikor tényleg csinálni kellett volna, nem csinálta. Eleinte én megcsináltam, de azért besojalltam, ugyanannyit kerestünk, ugyanannyit dolgoztunk, és akkor én vigyem a full háztartást, na nem. Rengeteg konfliktus volt meg iszonyat rendetlenség néha. Szar volt. Nem így csinálnám. Muszáj lenne, hogy valamennyit közben is csináljon, mert durván elszokik tőle.
2023. júl. 26. 12:43
 50/90 anonim ***** válasza:
86%

"Ismerősi körben mindenhol ugy van (hozzáteszem nagy az ismerettségi körünk), hogy anya megcsinálja a gyerek mellett a napi dolgokat, mire hazaér apa már csak pihenni, együttlenni kell."

"Nyilván van arany középút, de en ezt a 2 végletet tapasztalom a való életben illetve itt."

Tehát mindenki úgy csinálja, ahogy te, de azért valahogy mégiscsak a két vegletet tapasztalod a való életben. Ezt fejtsd ki, kérlek

2023. júl. 26. 13:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!