Hogyan oldod meg a nyári szünetet az alábbi helyzetben?
- Mindkét szülőnek bejárós munkája van. Home office nem opció.
- A gyerek már iskolás, de még nem lehet egész napra egyedül hagyni (mindenkire rábízom, hogy ez nála mennyi időst jelent).
Konkrét megoldások érdekelnének, tehát nem az, hogy "az önkormányzatnak kötelessége felügyeletet biztosítani", hanem az, hogy "a gyerek x hetet van a nagyinál, x hetet napközis táborban, a férjemmel felváltva vesszük ki a szabit" stb.
Köszi szépen!
Nem válaszolok a hülyék hanem kérdezö az értetlen
Mert teljesen mindegy hogy én hogy oldottam meg az nem segít kérdezön.
41-re:
Erről van szó!
Nálunk pl. a nagyszülők velünk egy városban laknak, jó egészségben vannak, imádják az unokákat, úgyhogy bármikor szívesen vigyáznak rájuk.
Ha mondjuk a kérdezőéknél nem élnek a nagyszülők vagy valamilyen okból nem lehet rájuk bízni a gyerekeket, akkor sokra megy azzal, ha megtudja, hogy mi így oldjuk meg.
43-as, akkor teljesen adekvát válasz az is, ha valaki leírja, hogy otthonról dolgozik. Vagy tanár és nyári szünetben szinte végig otthon van. Vagy amikor valaki leírta, hogy az önkormányzat által szervezett napközi ügyeletben volt a gyereke. A kérdezőnek meg érdekes módon ezek a válaszok nem tetszettek. :-)
És egyébként miért érdekes neki, hogy más hogyan csinálta, ha nem alkalmazható más példája az ő esetére? Statisztikát akar belőle alkotni? Diplomamunkájához gyűjt anyagot?
Nektek nem mindegy miert kerdezi?
Engem is erdekelt, szívesen olvastam ki hogy csinálja, csak tenyleg a fele nem tudott a kérdésre válaszolni..
Én anno a táppénz variáltam a szabadsággal exemmel együtt.
Nincs nagymama és rokon sincs. Táborra pénzünk nem volt.
Viszonylag hamar hozzá lettek szoktatva a lányok, hogy egyedül meglegyenek itthon (természetesen biztonsági óvintézkedésekkel). 8 éves koruktól már egyedül lehetett hagyni őket amíg dolgoztunk.
Nyaralni voltunk, most néztem rá újra a kérdésre. És őszintén meg vagyok döbbenve a válaszokon.
Nem tanácsot kértem, semmi szükségem rá. Otthonról dolgozom, a gyerekeim már nagyok, egyáltalán nem probléma a nyári szünet. Egyszerűen ártatlanul kíváncsi voltam arra, hogy akinek nehezebb a helyzete, az hogy oldja meg. Gondoltam, kapok mindenféle választ, valahol egész nyáron a nagyinál van a gyerek vidéken, valahol összefognak a szomszédok, valahol meg kibekkelik nyári táborokkal. Ilyesmi.
Tudom, lehet erre azt válaszolni, hogy mi közöm hozzá. Úgy gondoltam, hogy egy anonim oldalon lehet ilyen általános dolgokat kérdezni, és aki akar, válaszol, aki meg nem, az továbbgörget.
Erre alig válaszolt valaki a feltett kérdésre, helyette én lettem minden hülye, meg "miért ilyenkor jut eszembe", "honnan tudjuk, hogy neked mi a jó" stb. Egészen elképesztő.
Aki a kérdésre válaszolt, annak köszönöm. A többinek meg remélem, lett egy jó napjuk, hogy ma is okosabbnak érezhették magukat valakinél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!