Első baba és nem tudom mitévő legyek, volt más hasonló helyzetben?
Tavaly nyáron férjhez mentem, viszont a lakcímemet még nem változtattam meg(a szüleimhez vagyok bejelentve)
Én Budapestről jöttem Pest megyébe és jobbnak láttam sok szempontból, ha nem jelentkezem át ide.
Az orvosom, akihez járok magánúton abban a kórházban dolgozik, ahol szülni fogok és ahova lakcím szerint is tartozom.
Tudom, hogy már nincsen szabad orvosválasztás stb, viszont szeretnék át jelentkezni ide, ahol most élünk, mert mégiscsak jobb lenne, ha helyben lenne a védőnő, gyermekorvos.
Számomra itt jön a bökkenő, ha át jelentkezem, akkor abban az esetben már nem fogok tudni abban a kórházban szülni, ahova eredetileg tartozom?
Köszönöm, ha segítetek!😊
Védőnő nem lakcím kártyához tartozik, hanem ahol eletvitel szerűen élsz.
Szülés után első hónapban jelentkeztem át, mert elkezdték a taj, adó stb kártyát a szuleimhez küldeni. Addig a gyerekorvost, kórházat senkit nem érdekelt hogy nem ebbe a városba szól a lakcím kártyám.
Nem kell átjelentkezni. Tarsd csak meg a budapesti lakcímet, már csak a kórház miatt is.
Pont így voltam én is, mint te, pest megyében lakunk már, de a szüleim pesti címén lakom.
A védőnő nem lakcímkártya szerint van kirendelve, hanem oda megy ahol a baba lakik fizikailag. Szóval emiatt még a szülésig nem változtatnám meg.
Ha marad a lakcímed Pest, jarhatsz oda, szülhetsz ott.
A védőnő nem a lakcimkártyát nézi, hanem hogy valójában hol laksz. Lakhatsz Miskolcon is Szedegi címmel, akkor is a miskolcihoz tartozol.
A gyerekorvos meg szabadon választható. Nezz ki eggyet a környekeden, hívd fel, hogy terhes vagy,hozza szeretnéd vinni a babádat, fogad-e. Ha igen, viszed a kiskönyvet, bepecsételi ő a gyerekorvosod onnantól. (36.hétig kell elintézni elvileg).
Nekem a gyerekek gyerekorvosa 30km-re van a varosba, mert a helyi nem egy túl kedves nő....
8 ez nem így van...
Nálunk pl az apuka lakcímét kapta aki oda van bejelentve ahol fizikailag lakunk. Házasok vagyunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!