Hogyan oldod meg a nyári szünetet az alábbi helyzetben?
- Mindkét szülőnek bejárós munkája van. Home office nem opció.
- A gyerek már iskolás, de még nem lehet egész napra egyedül hagyni (mindenkire rábízom, hogy ez nála mennyi időst jelent).
Konkrét megoldások érdekelnének, tehát nem az, hogy "az önkormányzatnak kötelessége felügyeletet biztosítani", hanem az, hogy "a gyerek x hetet van a nagyinál, x hetet napközis táborban, a férjemmel felváltva vesszük ki a szabit" stb.
Köszi szépen!
24, ott írtam a listát, hogy nálunk mi történik a családban a kiskorúakkal a 31es válaszban, mégis le vagyok pontozva... mégis mit vár kérdező meg a többi rinyáló, mit mondjunk?
de jól van, tessék, itt a titkos hotline: +36 20 823 7000, fel kell hívni őket éjfél és hajnali kettő között, és másnapra ingyenesen kiállítanak egy mesebeli tündért, aki házhoz jön, és elvarázsolja a retardált szülő összes problémáját.
Régen még tök jó volt az oldal, normális hangnemben tudtak válaszolni a kérdésekre, most meg bunkó frusztrált troll majdnem mindenki.
Nálunk az iskola biztosít ingyenes nyári táborokat, szinte egész nyárra. Nagyon jó egyébként, a gyerekeim szeretik. Mindkét gyerekemnek van 1-1 másik, fizetős tábor, ezen kívül 2-2 hét szabi nekünk, ebből 1 hét fedi egymást, akkor megyünk nyaralni. Az egyik nagyi óvónő, ő is velük van egy hetet, amikor ráér. A nagy most 9, egy hetet a tesóméknál töltött, aki nagyon messze lakik tőlünk. A kicsi (7)is mehetett volna, de nem akart.
Amikor kisiskolás voltam, pár hétig a 6 évvel idősebb bátyám vigyázott rám, ebédelni a mamámékhoz mentünk. Amikor a bátyámnak dolga volt/táborban volt, mindig a mamáméknál voltam egész nap. 1-1 hét táborba elmehettem 8 éves koromtól ( bár én már jóval hamarabb szerettem volna).
A kislányomra vegyesen vigyázunk, az apja, én, mi együtt, nagyszülők, bátyámék, tábor, mindent bevetve osztjuk el a szünetet.
36!
De most komolyan, az ilyen kérdéseknek mi értelme van? Eleve leirja, hogy x dolgot ne válaszolj, mert szerinte az nem konkrét válasz. Nekem épp az volt az egyik megoldás, az önkormányzat biztosította a felügyeletet. De ha azt írom, bébiszitter vigyázott a gyerekre, akkor meg az a válasz, hogy kinek van arra pénze. Olyan mindegy, hogy ki hogy oldja meg, neki úgy kell megoldania, ahogy ő tudja.
Mint írtam, csak példa volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!