Tavaly novemberben szültem császárral és most tudtam meg, hogy szétnyílt a hasizmom egy ultrahangos vizsgálat során és van egy kis ágyéksérv is, de azt mondták az nem okoz gondot. Hasonló helyzetben levő anyukák, mit tanácsoltok?
Mióta szültem 2 alkalommal voltam nagyon rosszul, azt éreztem leszakad a derekam, a hasam alatt, a hegem szétreped, csak feküdni tudtam.
A kislányomat például ha a hasamra ültetem a vágás környékére, akkod kicsit érzékeny.
En természetesen szültem. Nekem is szét van nyilva a hasizmom.
Ezt nem a szülés, hanem már maga a terhesség, a has növekedése okozza.
Én 21hónapja szültem .
Sokszor fáj a derekam, hátam. De én ezt betudom annak, hogy cipelem a gyereket és amiatt.
Egyébként a mértéke nem mindegy. Ha csak kicsi a szétnyílás, torna is helyrehozza. Nekem ez a típus, csak 2 gyerek mellett energiám nincs tornázni
Ha durvább, akkor műtét.
Nekem is kb 3cm.
Nem igazán lehet látni, csak kitapintani.
Ha már látni lehet, az a durva, műtendő kategória
2#
Az enyém 5cm a legkeskenyebb, 12 cm a legszélesebb részen. Sérvvel. Nem akarják megműteni, mert "alkati dolog", fogadja el magát. (Majd megyek magánba).
3 centit remekül tudsz kezelni szétnyílt hasizomra való tornával, rengeteg van mindenféle fantázia névvel (pl rtm torna, fitbelly, fitmommy, love your belly, Péntek Enikőnek is van a honlapon letölthető dvd)
Gyógytornával bezárható. Rtm módszerrel dolgozó szakembert keress, valamint a hegedet sem ártana kezelni.
Cs.ás.zár.vo.nal oldalon vannak cikkek a témában, és ha írsz nekik emailt, ajánlanak szakembert a közeledben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!