Mammográfia vizsgálaton voltam. Visszahívtak. Találtak valamit, nem mondták meg, nem küldtek tovább. Pedig a családban előfordult rák. Mit tanácsoltok?
Fél év múlva újra mammográfia.
Addig merre tovább?
A mammográfia rengeteg hamis diagnózist produkál.
Nálam is találtak egyszer valami puklit, egyenesen küldtek is ultrahangra, bele is szúrtak a gyanús göbbe, és csak egy kis víz volt benne, semmi más. De a mammográfia daganatnak mutatta.
Amúgy egyre több ilyen cikket olvasni:
Hogyhogy nem kaptál eredményt a visszahívás után? (Visszahívás során kiegészítő mamm.felvételek, orvos általi tapintásos vizsgálat, uh következik, gondolom, ez megvolt.) Mindig van a lelet végén vélemény. Gondolom, olyasmit találtak, ami nem igényel további beavatkozást, csak a biztonság kedvéért beutalóval féléves kontrollt.
CT az emlőt tekintve nem mutat semmit.
A linkelt cikk vérlázító baromság. Inkább köszönné meg a válaszoló, hogy kiemelték szűrésből a plusz képlet miatt, ami szerencsére csak egy ciszta volt.
Ezt a cikket ajánlom elolvasásra:
[link] éve
Írhatsz privátot, 15 éve dolgozom emlőszűrőközpontban.
Mammográfus
Írtam privátot.
Köszönöm.
Magánorvos: megultrahangoz és ugyanazt fogja látni, mint a mammográfiás központban láttak, csak épp nem áll mögötte a mammo és patológiai háttér, és nagy általánosságban nincs mammográfiai licenszvizsgája, tehát emlőhöz nem is nyúlhatna, nics mögötte elegedő tapasztalat. Legombolja a 10 ezret, a kérdező pedig nem nyert semmit.
Emlővizsgálatoknál a megyei szűrőcentrumokat ajánlom, illetve vannak olyan magánintézmények, ahol mammográfus orvosok dolgoznak (radiológiai szakvizsga plusz licenszvizsga, aminek feltétele évi X darab emlővizsgálat, mintavételezés elvégzése).
Holnap magánorvos.
Neten előtte elolvastam milyen szakvizsgái vannak, hol dolgozott stb.
Megírod, hogy mi lett az eredmény?
Előzőek voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!