Hogy reagáltok, ha a gyereketek valótlan állítással kellemetlen helyzetbe hoz mások előtt?
pl 3 helyen voltatok aznap gyerekprogramon és felüvölt sírva, hogy nem mentek negyedikre "sosem viszel sehova!" vagy egész nap foglalkozol vele, játszotok, babázol, majd 10 perc pihenést akarsz és kiabál, hogy "nem is játszol velem", vagy eléraktál 3 féle kaját és ő cukrosmüzlit enne, azt nem kap, majd közli, hogy "nem kapott enni" "nincs itthon ennivaló(ha nincs müzli".
Már ezt mind bejátszotta, ma a "én ezt már nem bírom, folyton csak gyakorlás", mikor délben elhozod suliból, órákon nem dolgozik, házit közösen írjátok(már ha hazaviszi), különórából meg kétszer fél órát jár. Iszonyú ciki volt, a tanár közölte, hogy akkor már nem kell tanulnia semmi újat, pihenjen picit. Mikor rohadtul nincs túlterhelve, a sulija is gyenge, az átlagos gyerek dupláját csinálja, mint ő, és még napközibe is járnak meg még utána különórákra. Nem egyre, hanem többre!. Iszonyú dühös vagyok rá meg szörnyen égő is volt, most azt hiszik hogy hajcsár vagyok és nem hagyom játszani, mikor kb fél óra a leckéje, a többi mind szabadfoglalkozás, házimunkát sem végez
Annyira nagyon gáz, egyszerűen bármennyit kap, sosem elégedett, mindig soknak érzi. Amikor nyár volt, és egy hónapban kellett megírni a nyári leckét kb 2 órát egy hónap alatt, akkor is a hattyú halálát leadta.
Mit lehet ezzel kezdeni, hogy ne érezze már ennyiszer áldozatnak magát, hanem megbecsülje a jó és könnyű dolgát? Rohadtul elegem van már, hogy magyarázkodnom kell és el sem hiszik.
Nézd, az én gyerekem már 20 éves, tehát nem tegnapi a történet. Ovibol mentünk haza, amikor az egyik élelmiszer uzlet előtt neki allt ordítani, hogy éhes vagyok anya, vegyél nekem ennivalót. Gonosz anya csak húzta tovább a gyereket. Egy nő odajott és "gyere aranyos, majd én veszek neked ennivalót, mit szeretnél, kiflit, kakapscsigat?" Mire az én gyerekem ordítva kozolte: KINDERROJAST. Szegény no csak pislogott majd zavartan távozott
Magasról tenni kell rá, mit gondol más, ha te tudod, mi a valóság.
Én néha a mai napig előadom a hattyú halálát, amikor vacsi után le kell törölni a konyhapultot, de nincs kedvem. :)
Ne foglalkozz azzal, hogy mit gondolnak mások. Ha jó szülő vagy, nem kell, hogy mások validáljanak, látszik, ha egy gyerekkel törődve van, csak hisztizik. Ha pl. leülsz 10 percre pihenni, és mondja, hogy nem játszol vele, akkor mondhatod, hogy most tényleg nem, neked is szükséged van egy kis pihenőre, majd 10 perc múlva (vagy több, azért jár ennél több pihenő is) jössz játszani. Ha azt mondja, hogy nem kapott enni: én adtam neked enni, csak nem akartad megenni. Ne a többi embernek magyarázkodj, hanem egyértelműen a gyereknek reagálj, hogy lehet, hogy így érzi, de racionálisan nem igaz, amit mond.
3 évesen mondta a közeli kisboltban, hogy apa ne rúgj meg :D
Keverte a személyes névmásokat, ő rugdos minket, csak úgy poénból.
Annyit mondtam a gyereknek, hogy te szoktál engem rugdosni. Aki hallotta a gyereket, az a választ is hallotta. Amúgy nem hívta ki senki a gyámügyet, gondolom sejtették, hogy nem ilyen család vagyunk :)
Lányom volt ilyen ...soha nem megyünk sehova,nem játszol velem stb.
Mindig azt szoktam mondani,hogy nem hát,igazad van hallod-e...nem kezdtem el magyarázkodni soha senkinek,hogy nincs így,csak a gyerek hisztis.
Az elsőket még oviban csinálta, tavaly volt, amikor azt mondta nem engedem enni, ez meg a túl van terhelve a mostani. Nem vadidegenek előtt volt most, hanem különórán a tanár előtt és utána megmondta, hogy nem fog új feladatot adni neki, szóval elhitte.
Ez az "énközpontú" látásmódja, ahol mindig csak a negatív van kiemelve(ha vele történik), a jók meg elfelejtve már oviban is jellemző volt rá, és irtó ciki volt, úgyhogy azért emlegettem fel a többit, mély nyomot hagyott. Egyébként nem szokott ilyesmit csinálni, évente egyszer bedob egy ilyet, de azt hittem már kinőtte. És erre nem, még mindig nincs realitásérzéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!