Miért állít valótlan dolgokat egy 2 éves?
Még beszélni sem tud, csak szavakat mond. Az utóbbi időben mindenkinek (nekünk többször is naponta) elmondja hogy őt megharapta a kutya. Mutatja is a kezén, hogy hol. De semmi sincs ott. Egy Goldenünk van, a hátsó udvarban sosem maradtak kettesben vagy figyelmen kívül hogy tényleg megtörtént volna, ami amúgy is kizárt.
A másik pedig hogy olyan helyeken mutatja hogy ott egy kutya ahol semmi sincs. Kicsit furcsa és nem tudom miért csinálja vagy hogyan reagáljak.
Köszi :)
Igazából ez az első ilyen nála és nem tudtam mit kezdeni vele 😃 De tényleg olyan komolyan előadja hogy még el is hittem 🤷♀️
Igazabol, ez nem valodi hazugsag :)
A fantaziaja most kezd szavakka valni. Lehet o mar mondana mit gondol de a szavakat nehezen formalja.
Másrészt
az én lányom ugyanennyi idős. Szintén nem beszél még.
Pont a kutya harapós sztorit magyarázza nálunk is
Azt mutatja, hogy a kutya meg tudná harapni.. nem megharpta..
Sokszor vadul játszik a szüleim kutyájával.
Csesztetni akarja evés közben.
Elmondjuk, hogy meg fogja harapni, pedig nem akarja bántani...
Ö meg mindenkinek muttja hogy hogy hatapja meg
Pedig sosem tette eddig
Mivel nem is beszél még “rendesen” lehet hogy csak annyit akar közölni a kutyák harapnak, vagy hogy múltkor a mesében egy kutya megharapta a macska farkát. A variáció millió.
A fiam 3 éves és mostanában füllent. Ilyenekben hogy aludtál délután? Igen. Közben meg dehogy. Ez még nem igazi hazugság inkább egy új szintje a kommunikációnak, próbálja azt válaszolni ami szerinte helyes. Vagyis én ezt gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!