Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Új iskolába került a 7 éves...

Új iskolába került a 7 éves lányom, évvégére, de ő nem a saját nevét mondja, hanem valótlant. Miért? Mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés
2015. máj. 21. 23:39
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
32%
Neveled. Megkérdezed miért teszi? Elmagyarázod neki, hogy hazudni gáz, a neve az amit kapott, ha nem tetszik megváltoztathatja 18 éves korától, de következménye lesz ha legközelebb is meghúzza ezt.
2015. máj. 21. 23:42
 2/24 anonim ***** válasza:
17%

Lehet zavarban volt.

Esetleg leülni egy fagyival, és elindítani az alábbi párbeszédet:

-Kislányom, tudod, hogy nagyon szeretlek és maximálisan megbízom benned, de meglepődtem, amikor az igazi neved helyett ".." mondtad, talán bánt valami? Ismersz innen valakit? Segítsek valamiben? Nem jó itt? Tehetek érted valamit?

Talán hebegve habogva fogja mondani, hogy semmi, vagyis, hát, izé...

Akkor ebből tudni fogod, hogy valami nem stimmel.

2015. máj. 21. 23:44
 3/24 anonim ***** válasza:
83%
Hát.. a kérdés megválaszolásához elengedhetetlen lenne előbb az ok feltárása.
2015. máj. 21. 23:45
 4/24 anonim ***** válasza:
83%

Ez nagyon érdekes. Milyen nevet mond? Tudtok arra asszociálni, hogy miért azt?

Én ebből indulnék ki, és arról beszélgetnék vele első körben, hogy a másik név miért tetszik neki jobban.

2015. máj. 21. 23:56
 5/24 anonim ***** válasza:
16%
2.-válaszolóval majdnem egyet is értenék. Ami zavar: szerintem egy ilyen kislánynak még nem kell olyanokat mondani, hogy "maximálisan megbízok benned". Egyrészt nem biztos, hogy érti a maximális szót, másrészt szerintem nem mondana igazat vele. Hazudni meg minek?
2015. máj. 22. 00:00
 6/24 anonim ***** válasza:
76%
lehet eddig csúfolták a neve miatt és tiszta lappal akar az új közösségben indítani
2015. máj. 22. 00:05
 7/24 anonim válasza:
15%

Na a sok majom lepontozó, az okot meg kell keresni, de egyben erkölcsi útmutatást adni, az őszinteség fontosságát, harmadsorban pedig a tettünk súlyát legalább verbálisan érzékeltetni.

Nem csoda, hogy ennyi hülye kölök van mostanság, elvinni fagyizni... meg kiénekelni belőle...

2015. máj. 22. 00:15
 8/24 anonim ***** válasza:
85%

Mi az, hogy nem azt mondja? Kinek? Hogy derült ki? Nekem ez furán hangzik, mivel van napló, meg sok helyen látható az igazi neve.

Mi az, ami mond helyette? Valami különleges keresztneve van?

2015. máj. 22. 00:19
 9/24 anonim ***** válasza:
85%

Fel kell tárni az okokat, mert nyilván nem ok nélkül teszi.

Pl. lehet, hogy csúfolták a neve miatt (vannak elvetemült névadó szülők, akiknél úgy szívesen rákérdeznék, hogy ugyan mégis hogy gondolták - egy rövid ideig ismertem egy Virág Virágot, és ez még egy enyhébb változat, de én már ezt is megváltoztattam volna).

Lehet, hogy valami könyvből vagy meséből vette, és tetszik neki, és most szerepet játszik. Ebben a korban nem lepne meg ez a variáció sem.

2015. máj. 22. 00:25
 10/24 anonim ***** válasza:
63%

Ő egy 7 éves KISLÁNY! Nem felnőtt, nem ért meg mindent, mint "masximális bizalom", meg 18 felett.....

Inkább menjenek aludni a tinik.

2015. máj. 22. 00:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!