Új iskolába került a 7 éves lányom, évvégére, de ő nem a saját nevét mondja, hanem valótlant. Miért? Mit tehetek ellene?
Lehet zavarban volt.
Esetleg leülni egy fagyival, és elindítani az alábbi párbeszédet:
-Kislányom, tudod, hogy nagyon szeretlek és maximálisan megbízom benned, de meglepődtem, amikor az igazi neved helyett ".." mondtad, talán bánt valami? Ismersz innen valakit? Segítsek valamiben? Nem jó itt? Tehetek érted valamit?
Talán hebegve habogva fogja mondani, hogy semmi, vagyis, hát, izé...
Akkor ebből tudni fogod, hogy valami nem stimmel.
Ez nagyon érdekes. Milyen nevet mond? Tudtok arra asszociálni, hogy miért azt?
Én ebből indulnék ki, és arról beszélgetnék vele első körben, hogy a másik név miért tetszik neki jobban.
Na a sok majom lepontozó, az okot meg kell keresni, de egyben erkölcsi útmutatást adni, az őszinteség fontosságát, harmadsorban pedig a tettünk súlyát legalább verbálisan érzékeltetni.
Nem csoda, hogy ennyi hülye kölök van mostanság, elvinni fagyizni... meg kiénekelni belőle...
Mi az, hogy nem azt mondja? Kinek? Hogy derült ki? Nekem ez furán hangzik, mivel van napló, meg sok helyen látható az igazi neve.
Mi az, ami mond helyette? Valami különleges keresztneve van?
Fel kell tárni az okokat, mert nyilván nem ok nélkül teszi.
Pl. lehet, hogy csúfolták a neve miatt (vannak elvetemült névadó szülők, akiknél úgy szívesen rákérdeznék, hogy ugyan mégis hogy gondolták - egy rövid ideig ismertem egy Virág Virágot, és ez még egy enyhébb változat, de én már ezt is megváltoztattam volna).
Lehet, hogy valami könyvből vagy meséből vette, és tetszik neki, és most szerepet játszik. Ebben a korban nem lepne meg ez a variáció sem.
Ő egy 7 éves KISLÁNY! Nem felnőtt, nem ért meg mindent, mint "masximális bizalom", meg 18 felett.....
Inkább menjenek aludni a tinik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!