Új iskolába került a 7 éves lányom, évvégére, de ő nem a saját nevét mondja, hanem valótlant. Miért? Mit tehetek ellene?
Kérdezd meg, hogy esetleg nem tetszik neki a neve?
Ha így van, adjatok neki valami mondern becenevet, pl. a Katalint lehet Linának is szólítani. :)
Amugy lehet hogy ő teljesen komolyan gondolja. Magambol kiindulva. Én kb 6 eves lehettem, amikor elkezdtem gyűlölni azt a nevet amit adtak. Csak a keresztnevemet. Nem is voltam hajlandó odafigyelni ha mondták nekem. Mindig mondtam, hogy "nem vagyok az!" Kitalaltam magamnak egy nevet ahogy mindenki szolitott, suliban is. Ez ment kb 6 even keresztül, mas helyen is a magam szamara kitalalt nevet mondtam, mignem anyukam megunta a dolgot es mondta hogy valasszak masik nevet akkor. Kivalasztottam azt ami tetszett es 12 eves koromban hozzatette azt is. Igy nem voltam kénytelen azt hasznalni amit nem akartam. Sokan nem is tudtak kesobb sem, hogy van másik nevem. Felnott lettem es vegül eltöröltettem azt ami nem tetszett, es maradt amit valasztottam magamnak. Mai napig gyűlölöm azt a keresztnevet, mar nem tudom miert de a hideg raz tole, nagyon örülök hogy meg tudtam valtoztatni.
Lehet nalatok is valami hasonlo van. Szerintem azert vedd komolyan. Nekem 6 evembe telt kiharcolni hogy kapjak egy masikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!