Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Új iskolába került a 7 éves...

Új iskolába került a 7 éves lányom, évvégére, de ő nem a saját nevét mondja, hanem valótlant. Miért? Mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés
2015. máj. 21. 23:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem a probléma csak annyi hogy gyerek még.Nem kell úgy felfogni mintha sikkasztatott volna.

Én is hallottam már ilyenről hogy egy gyerek nem a saját nevén mutatkozik be.

Lehet azért mondja a valótlant mert játszik.Mondjuk lehet hallotta valakitől és neki megtetszett és elhatározta hogy neki is ez lesz a neve.

Vagy lehet hogy vagy a másik suliba nem érezte jól magát vagy a jelenlegi suliba nem érzi jól magát.Így kitalálta hogy ő már más valaki.Ehhez talált ki magának nevet.

Azt tanácsolom hogy beszéljétek meg! De ne szigorúan hanem csak kérdezz rá lazán.

Pl:. Kicsim te miért mondod másoknak hogy téged XY-nak hívnak? Légyszíves legközelebb a valódi nevedet mondd majd oké? Mert ha nem a valódi nevedet mondod hazugnak fognak tartani a többiek és akkor a tanárnénik nagyon mérgesek lesznek ha mindenki ezért hazugnak fog gondolni és anya is szomorú és mérges lesz...

2015. máj. 22. 03:26
 12/24 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem anyni történt, hogy ugy erzi egy új közösségben tiszta lappal indíthat.

Épp annyi idős, amikor már dolgok elkezdik zavarni.

Van egy elkepzelese arról, hogy milyen egy "menő" lány, akit mindenki szeret. Amilyen lenni szeretne, talán még volt is egy lány, akire irigykedett, emrt népszerű..stb..avgy csak egy kitalalt szemelyt akar eladni, mert a sajátjat nem tartja elég jónak.

Talán éppen egy olyan nevet mondd, ami az előző sulijában már előfordult, vagy csak hallotta valahol,més különlegesnek tartotta.

Persze vaktában lövöldözünk, segítene némi plusz információ.

Hogyan tudtad meg?

Mi a név?

Én is megkérdezném,mhogy miért nem a sajátját mondja (hiszen olyan szép, én választasztottam neki)

Vagy ha nem űgy bukott le, akkor azt, hogy az a név kicsoda..

És biztosítanám, hogy nem baj, csak kiváncsi vagyok

És a valasztól függ hogyan kezelném tovább

2015. máj. 22. 06:02
 13/24 anonim ***** válasza:
39%

Valószínűleg élénk a fantáziája, és simán tetszik neki az a másik név.

Nagy valószínűséggel semmi rosszra nem kell gondolni, ez egy játék.

Tudatosítani kell benne, hogy a barátai akár nevezhetik is így (mint egy becenév, miért ne, van olyan ismerősöm, aki tök más nevet használ!), viszont hivatalosan, pl. a tanítónéninek az eredeti nevét kell mondania.

2015. máj. 22. 06:47
 14/24 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy nem szereti a keresztnevet?

Amugy mi lenne ha ot kerdezned meg?

2015. máj. 22. 07:07
 15/24 anonim ***** válasza:
Mi a nev amit használt?lehet h az tetszik.
2015. máj. 22. 07:21
 16/24 anonim ***** válasza:
58%
Kérdezted tőle, hogy miért??? Hét éves, beszélgessél vele!!! Lehet, ez csak egy játék neki, élénk a fantáziája, de lehet, komolyabb lelki gondok okozzák.
2015. máj. 22. 09:10
 17/24 A kérdező kommentje:
Az igazi neve Katalin a kitalált pedig Boglárka
2015. máj. 22. 10:14
 18/24 anonim ***** válasza:

Vezetéknevét nem változtatta meg?

Egyébként nekem két dolog jutott eszembe:

1. Így szeretné elősegíteni a beilleszkedést az új helyen.

a Boglárka manapság divatosabb név a korosztályában mint a Katalin, és neki most a Boglárka jobban tetszik, mivel szeretne könnyen beilleszkedni, hasonlítani a többiekre minél jobban, hogy hamarabb befogadják. Ez valószínűleg átmeneti, ha valóban sikerül beilleszkednie el fogja hagyni, mert rájön, hogy enélkül is talál barátokat.

2. Valami egyéb ok miatt szeretne inkább más lenni, mint aki.

Esetleg megviselte az iskolaváltás, vagy otthoni és egyéb számomra ismeretlen problémák miatt, inkább szeretne más életet élni, és ezt egy névváltoztatással tudja elérni. Ezt tartom egyébként kevésbé valószínűnek, de ez a súlyosabb probléma is.

Beszélgess vele, hátha kiderül. De ne úgy mint a filmekben látható, hanem az ő szintjén. Esetleg ne is kérdezgesd erről, csak hagyd, hogy magától mondja el.

2015. máj. 22. 11:50
 19/24 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem is szebb a Boglárka amúgy. :)
2015. máj. 22. 16:09
 20/24 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem is szebb a Boglárka, és sajnos a Katalin manapság nem menő, de minden változik. A mostani divatnevek 20 év múlva cikik lesznek.
2015. máj. 22. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!