Kihívtam a rendőrséget egy "anyukára". Ti mit tettetek volna?
Nagymamámnál voltunk épp aludt a kisfiam a játszótéren a babakocsiban, sétáltunk. Lakótelep, konténerek, egy nő sétál egy koszos, szakadt babakocsival és minden konténerbe bemászott, kukázott. Azt hittem a babakocsiba is cuccok vannak, amiket talált, de közelebbről egy édes kisfiú volt, kb 2 éves. Egy hang nélkül ült ott, míg az anyja kukázott. Amit kivett, egyből a gyerek kezébe nyomta, itt van nesze játszál. A következő pillanatban a kicsi kiejtette a kezéből azt a valamit és a nő hátulról, ököllel ütötte a fejét, majd úgy megrázta a kocsit, hogy a kicsi kiesett...visszarakta, ordított, megint megverte.
Én ekkor már sírtam és remegtem, nem tudtam mit csináljak...most is könnyes a szemem, ahogy írom.
Kihívtam a rendőrséget, 5 perc alatt kint volt két civil ruhás, állítólag megtalálták őket rögtön. Felvették a vallomást, nem tudom utána mi történt. (nem kisebbségiek voltak!!!)
Borzalmas ez a tehetetlenség és a gondolat mit élhet át egy ilyen gyerek otthon....:(
igen...biztos, hogy jobb így nekik, bele se merek gondolni mit élhetett át az a kisfiú....mondták, hogy miután kimentek házhoz, azonnal elvitték a kicsiket, ahol laktak egy koszos putri volt, tele szeméttel, amit kikukáztak stb..meg a kisfiún egyből látták, hogy be van törve a kis orra...
bárcsak lemondana róluk az "anyjuk" és szerető szülőkhöz kerülnének.
Én büntetőjoggal foglalkozom, és számos kiskorú veszélyeztetését tárgyalok. Ilyenkor meghallgatjuk a gyereket is, amennyiben ugye tud beszélni. Mindezt szülő nélkül tesszük meg, hogy ne befolyásolja őket a jelenlétük. Megdöbbentő, hogy a gyerekek annak ellenére, hogy kikapnak, megverik őket, rettenetes körülmények között élnek, ételnek nem nevezhető valamit esznek, 10 körömmel ragaszkodnak a szülőhöz. Ők ebbe szocializálódnak bele. Nekik ez a természetes közeg. A legmegindítóbb egy 5 éves kislány volt, akit a nagynénje nevelt, mert az anyukájának nem kellett, apuka pedig gyakran volt börtönben. Az apuka egy látogatás alkalmával nagyon megverte a kislányt, akinek eltört az orra, és az állkapocs csontja. Meghallgattam a kislányt, aki sírva mondta nekem, hogy ne büntessem meg az apukáját, mert neki csak ő van, és csak ő foglalkozik vele. Mikor rákérdeztem a nagynénire, azt mondta, hogy az nem a vér szerinti szülője, ő nem igazi. Könyörgött a megvert kislány, hogy az apukáját ne küldjem börtönbe. Megindító volt.
Arra akarok kilyukadni, hogy a 2 éves kisfiú azért nem sírt, mert neki sajnos ez a természetes. Ő már az igazi szeretetet tudná nehezen feldolgozni. És tapasztalatom szerint annak ellenére, hogy jobb helyre kerülnek ezek a gyerekek, sokkal kevésbé akarnak ott megmaradni, és a vér szerinti szülő után vágyakoznak annak ellenére is, hogy a vér szerinti szülő üti-vágja őket. A szívem szakad meg a gyerekekért! Remélhetőleg egyszer az életben lesz legalább egy olyan napjuk, amikor a boldogság megmelengeti kicsiny szívüket!
Nem értem, hogy hogyan lehetséges az, hogy az ilyen "szülőktől" nem veszik el a gyerekeket, azoktól viszont, akiknek nehéz anyagi körülményeik miatt nincsen otthonuk, azoktól meg elveszik. (Lásd a legutóbbi esetet, ahol a kicsi gyerekre a nevelőotthonban rádőlt a szekrény. Ő azért nem a szüleivel volt akkor, mert elvesztették az albérletüket...)
Ami a kérdezőt illeti, nagyon jól tette, hogy hívta a rendőröket. Talán ha elég korán kiemelik a gyerekeket a "családjukból", akkor még nem alakul ki a függés bennük a bántalmazó szülővel szemben.
Jól tetted hogy kihivtad a rendőrséget!Szegényke. Borzasztó.Soha nem fogom megérteni hogy képes a gyerekét bántani. Mit vétett az a gyermek? ??? Ilyeneket olvasva annyi kérdés merül fel bennem.Multkor nekem már amikor a szuri után sirt a lányom akkor megszakadt a szivem.Pedig az ugye kötelező...
Multkorában én is láttam egy "apukát" .Kenguruban rajta a kb féléves gyerek.Ez oké,hintáznak.Mondom páromnak de jó neki,h de jó neki,még ugy is hogy kenguruban volt a gyerek...(pont a hintázás jó hatásáról olvastam aznap.)Sétálunk tovább,kb félóra elteltével jövünk hazafelé,erre ott kukáznak mellkasán a gyerekkel...
Ez nagyon megterhelő lehetett lelkileg! Én egyszer láttam, hogy megpofoztak egy kisgyereket a buszon, de mai napig nem tudom elfelejteni :S
Nagyon jól cselekedtél, a lehető legjobban.
A gyereknek ennél már csak jobb sorsa lehet!
És nagyon szívszorító volt az a válasz is, amiben szerepelt, hogy a kislány könyörgött , hogy ne bántsák az apukáját. Istenem, mit meg nem lehet tenni egy ártatlan gyerekkel :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!