Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kihívtam a rendőrséget egy...

Kihívtam a rendőrséget egy "anyukára". Ti mit tettetek volna?

Figyelt kérdés

Nagymamámnál voltunk épp aludt a kisfiam a játszótéren a babakocsiban, sétáltunk. Lakótelep, konténerek, egy nő sétál egy koszos, szakadt babakocsival és minden konténerbe bemászott, kukázott. Azt hittem a babakocsiba is cuccok vannak, amiket talált, de közelebbről egy édes kisfiú volt, kb 2 éves. Egy hang nélkül ült ott, míg az anyja kukázott. Amit kivett, egyből a gyerek kezébe nyomta, itt van nesze játszál. A következő pillanatban a kicsi kiejtette a kezéből azt a valamit és a nő hátulról, ököllel ütötte a fejét, majd úgy megrázta a kocsit, hogy a kicsi kiesett...visszarakta, ordított, megint megverte.

Én ekkor már sírtam és remegtem, nem tudtam mit csináljak...most is könnyes a szemem, ahogy írom.

Kihívtam a rendőrséget, 5 perc alatt kint volt két civil ruhás, állítólag megtalálták őket rögtön. Felvették a vallomást, nem tudom utána mi történt. (nem kisebbségiek voltak!!!)

Borzalmas ez a tehetetlenség és a gondolat mit élhet át egy ilyen gyerek otthon....:(

2010. okt. 14. 15:07
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

igen...biztos, hogy jobb így nekik, bele se merek gondolni mit élhetett át az a kisfiú....mondták, hogy miután kimentek házhoz, azonnal elvitték a kicsiket, ahol laktak egy koszos putri volt, tele szeméttel, amit kikukáztak stb..meg a kisfiún egyből látták, hogy be van törve a kis orra...

bárcsak lemondana róluk az "anyjuk" és szerető szülőkhöz kerülnének.

2010. dec. 15. 14:20
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan mondom,hogy potyognak a könnyeim,hogy ezt végig olvastam.Itt ül a 11 hós lányom az ölemben és el sem tudnám képzelni,hogy ilyet tegyek vele!Szörnyű!!Az ilyennek minek gyerek?Ráadásul 2.Hihetetlen.Én köszönöm,hogy szóltál a rendőröknek.Komolyan,az ilyen szülőket az ujjuknál fogva akasztanám fel!Betörve az orra?!Mit kaphatott szegény...És ki tudja,hogy az 5 hónapos baba is mit élhetett át!Szörnyetegek!!!
2010. dec. 15. 14:36
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Én büntetőjoggal foglalkozom, és számos kiskorú veszélyeztetését tárgyalok. Ilyenkor meghallgatjuk a gyereket is, amennyiben ugye tud beszélni. Mindezt szülő nélkül tesszük meg, hogy ne befolyásolja őket a jelenlétük. Megdöbbentő, hogy a gyerekek annak ellenére, hogy kikapnak, megverik őket, rettenetes körülmények között élnek, ételnek nem nevezhető valamit esznek, 10 körömmel ragaszkodnak a szülőhöz. Ők ebbe szocializálódnak bele. Nekik ez a természetes közeg. A legmegindítóbb egy 5 éves kislány volt, akit a nagynénje nevelt, mert az anyukájának nem kellett, apuka pedig gyakran volt börtönben. Az apuka egy látogatás alkalmával nagyon megverte a kislányt, akinek eltört az orra, és az állkapocs csontja. Meghallgattam a kislányt, aki sírva mondta nekem, hogy ne büntessem meg az apukáját, mert neki csak ő van, és csak ő foglalkozik vele. Mikor rákérdeztem a nagynénire, azt mondta, hogy az nem a vér szerinti szülője, ő nem igazi. Könyörgött a megvert kislány, hogy az apukáját ne küldjem börtönbe. Megindító volt.

Arra akarok kilyukadni, hogy a 2 éves kisfiú azért nem sírt, mert neki sajnos ez a természetes. Ő már az igazi szeretetet tudná nehezen feldolgozni. És tapasztalatom szerint annak ellenére, hogy jobb helyre kerülnek ezek a gyerekek, sokkal kevésbé akarnak ott megmaradni, és a vér szerinti szülő után vágyakoznak annak ellenére is, hogy a vér szerinti szülő üti-vágja őket. A szívem szakad meg a gyerekekért! Remélhetőleg egyszer az életben lesz legalább egy olyan napjuk, amikor a boldogság megmelengeti kicsiny szívüket!

2010. dec. 15. 14:46
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy hogyan lehetséges az, hogy az ilyen "szülőktől" nem veszik el a gyerekeket, azoktól viszont, akiknek nehéz anyagi körülményeik miatt nincsen otthonuk, azoktól meg elveszik. (Lásd a legutóbbi esetet, ahol a kicsi gyerekre a nevelőotthonban rádőlt a szekrény. Ő azért nem a szüleivel volt akkor, mert elvesztették az albérletüket...)

Ami a kérdezőt illeti, nagyon jól tette, hogy hívta a rendőröket. Talán ha elég korán kiemelik a gyerekeket a "családjukból", akkor még nem alakul ki a függés bennük a bántalmazó szülővel szemben.

2010. dec. 15. 15:37
 25/41 anonim ***** válasza:
Az se semmi,ami most volt a tévében. 1,5 hós csecsemőt harapdáltak,eltörték a lábát. Csak mert sírt.... Ezek nem emberek.
2010. dec. 15. 16:09
 26/41 anonim ***** válasza:
az ilyet miért nem piszkálja a családsegítő?miért nem veszik el tőle azt a szegény gyereket?????ilyenkor mindig az jut eszembe,hogy más mit nem adna egy csöppségért.ő pedig akinek megadatott így bánik vele.
2010. dec. 15. 16:16
 27/41 anonim ***** válasza:

Jól tetted hogy kihivtad a rendőrséget!Szegényke. Borzasztó.Soha nem fogom megérteni hogy képes a gyerekét bántani. Mit vétett az a gyermek? ??? Ilyeneket olvasva annyi kérdés merül fel bennem.Multkor nekem már amikor a szuri után sirt a lányom akkor megszakadt a szivem.Pedig az ugye kötelező...

Multkorában én is láttam egy "apukát" .Kenguruban rajta a kb féléves gyerek.Ez oké,hintáznak.Mondom páromnak de jó neki,h de jó neki,még ugy is hogy kenguruban volt a gyerek...(pont a hintázás jó hatásáról olvastam aznap.)Sétálunk tovább,kb félóra elteltével jövünk hazafelé,erre ott kukáznak mellkasán a gyerekkel...

2010. dec. 15. 17:57
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
Azt a szülőt,aki a gyermekét megharapta,mert sírt,azt kutyával szaggatnám meg egy kicsit,hogy vissza is kapjon valamit.Ezért nem támogatom az abortusz tiltását.Aki nem érett meg rá,ne is szüljön,ha teheti.Inkább vetesse el,mint hogy ilyen élet várjon rá.Ezek nem emberek!
2010. dec. 15. 20:27
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
Harlow féle majomkísérletről olvassatok a neten. Ha valaki anya nélkül, szeretet nélkül, védelem nélkül nő fel, képtelen lesz a szeretetre. Nem azért, mert gonosz, hanem, mert nem tanulta, azt sem tudja, hogy kell.Sőt, szerelmi kapcsolatot sem igazán tudnak megvalósítani. Érdemes elolvasni.
2010. dec. 15. 20:30
 30/41 anonim ***** válasza:

Ez nagyon megterhelő lehetett lelkileg! Én egyszer láttam, hogy megpofoztak egy kisgyereket a buszon, de mai napig nem tudom elfelejteni :S

Nagyon jól cselekedtél, a lehető legjobban.

A gyereknek ennél már csak jobb sorsa lehet!

És nagyon szívszorító volt az a válasz is, amiben szerepelt, hogy a kislány könyörgött , hogy ne bántsák az apukáját. Istenem, mit meg nem lehet tenni egy ártatlan gyerekkel :(

2010. dec. 15. 21:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!