Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kihívtam a rendőrséget egy...

Kihívtam a rendőrséget egy "anyukára". Ti mit tettetek volna?

Figyelt kérdés

Nagymamámnál voltunk épp aludt a kisfiam a játszótéren a babakocsiban, sétáltunk. Lakótelep, konténerek, egy nő sétál egy koszos, szakadt babakocsival és minden konténerbe bemászott, kukázott. Azt hittem a babakocsiba is cuccok vannak, amiket talált, de közelebbről egy édes kisfiú volt, kb 2 éves. Egy hang nélkül ült ott, míg az anyja kukázott. Amit kivett, egyből a gyerek kezébe nyomta, itt van nesze játszál. A következő pillanatban a kicsi kiejtette a kezéből azt a valamit és a nő hátulról, ököllel ütötte a fejét, majd úgy megrázta a kocsit, hogy a kicsi kiesett...visszarakta, ordított, megint megverte.

Én ekkor már sírtam és remegtem, nem tudtam mit csináljak...most is könnyes a szemem, ahogy írom.

Kihívtam a rendőrséget, 5 perc alatt kint volt két civil ruhás, állítólag megtalálták őket rögtön. Felvették a vallomást, nem tudom utána mi történt. (nem kisebbségiek voltak!!!)

Borzalmas ez a tehetetlenség és a gondolat mit élhet át egy ilyen gyerek otthon....:(

2010. okt. 14. 15:07
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

én nem pontoztam senkit!

nagyon remélem, hogy már nincs nála, bele se akarok gondolni mi mindent élhetett már át...az "anyukát" az se zavarta, hogy végignéztük, amit tett, valószínüleg így élik a mindennapjaikat....csak az a kicsi...

2010. okt. 14. 15:29
 12/41 anonim ***** válasza:
80%
Sajnálom én is szegény kisgyereket, elképzelhet, hogy én is kihívtam volna a rendőrséget, de gyanítom, különösebben nem fog semmi sem történni. Tavaly télen történt, hogy este fél tíz körül észrevettünk egy elhagyatott buszmegállóban egy nyolc év körüli kisfiút. Megálltunk kocsival, a férjem hívta a rendőrséget, én meg közben beszélgettem vele, mert a rendőrök megkértek bennünket, hogy ne hagyjuk egyedül, amíg ki nem érkeznek. Kb 10 perc múlva ott voltak, megköszönték, hogy szóltunk, mondták, hogy ismerik a kisfiút, meg az egész családját. Hazaviszik, mást nem tudnak tenni (!!)mert a gyámügy a lehető legritkább esetben emeli ki a kiskorút a családból.
2010. okt. 14. 15:37
 13/41 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, minden esetre a rendőrök is láthatták, hogy az anyja konkrétan a kukából eteti a kisfiút...koszosak voltak, nem tudom milyen helyen élhetnek,lehet hogy otthonuk sincs, ilyen esetben csak tesznek valamit...

egyszerűen nem tudom elfelejteni, az a kicsi fiú még csak nem is sírt...nem értem, hogy tehet egy anya ilyet, hogy bánthatja, szörnyű és a legszörnyűbb, hogy az eset nem egyedi!

2010. okt. 14. 15:46
 14/41 anonim ***** válasza:
84%

ez annyira borzalmas!!!

jól tetted hogy hívtak a rendőröket!

csak sajnos gyanítom hogy ez nem ér semmit.

nem is értem!én elvenném az ilyen körülmények között élő gyerekeket a szülőktől,már ha ezek egyáltalán szülőknek nevezhetők!!

megkönnyeztem én is!

20 hónapos kislány anyukája

2010. okt. 14. 16:07
 15/41 anonim ***** válasza:
81%

Ha van gyermekvédelmi törvény, hogy fordulhat elő, hogy anyák/apák a belvárosban koldulnak gyerekestől. Sajnos van törvény és van joggyakorlat, a rendőrség tehetetlen. Annó én is vittem be kolduló apukát a 3 éves kisfiával. Apukát benn tartották néhány órát, a kisfiúért jött egy rokon, aki elvitte. Szerintetek hogy éltek tovább? És ez már a gyermekvédelmi törvény után volt!

Nagyon sajnálom a kisfiút, a szívem szakad meg érte és többi hasonló sorsúért!

Egy rendőr anyuka

2010. okt. 14. 19:24
 16/41 anonim ***** válasza:
80%
Én sem értem, miért kell lepontozni a második válaszolót, egyszerűen ez a szomorú igazság. Én is hívtam már rendőrt a körúton a kutyagumi közepén csecsemővel kolduló szörnyetegre, mondták, hogy ismerik is, tehetetlenek velük szemben, baromi nagy bajnak kell lenni, hogy kiemeljenek egy ilyen gyereket, sajnos.
2010. okt. 14. 22:56
 17/41 A kérdező kommentje:

Azóta, ha valakit érdekel:

voltunk tanuskodni, a rendőrségen kiderült, hogy a babakocsiban volt egy 5 hnapos kicsike is (ezt nem is láttam), a 2 éves kisfiúnak be volt törve az orra és tele volt zúzódássokkal....:( :( :(

a gyerekeket még AZNAP elvitték, hála Isten.

még mindig azt mondom, hogy hihetetlen, hogy ilyen embereknek gyerekeik születnek, míg mások, akik szeretnék őket, nekik nem lehet...:(

2010. dec. 15. 14:02
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

borzalom,hogy ilyen megtörténhet...Jézusom 2 kicsike.Nagyon remélem,hogy sokkal jobb sorsuk lesz.Meg persze hogy kiheveri a lelki testi "terrort"az anyjától a gyermek....

Tényleg a legjobbat tetted amit lehetett.

2 gyermekes anyuka

2010. dec. 15. 14:11
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Egy 5 hónapos is. Megmentettél két kicsiny életet az örök lepusztulástól! Légy büszke magadra,sokan hunynak szemet a dolgok felett.
2010. dec. 15. 14:15
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
Ez borzasztó.Jól tetted,remélem jóra fordul a kicsik sorsa.Egyszer 15 éves koromban láttam egy anyukát aki verte a 2év forma kislányát.Legszivesebben nekimentem volna,azóta is sokszor eszembe jut.
2010. dec. 15. 14:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!