Megtennéd, hogy nem viszed el a hisztiző, verekedős, nagyképű gyereked a szülinapi bulijára?
Határon vagyok. Előbb nem volt hajlandó megkeresni a ruháit(szekrénybe se nézett be) földhözcsapkodta őket, panaszkodott, puffogott, mikor nem is kereste, dobálta. Megkerestem. Majd nem volt hajlandó fésülködni, megfésültem. Majd “nem tudta” felhúzni a zoknit, puffogás hiszti, felhúztam neki. A cipőnél betelt a pohàr, mikor elém állt hogy hol a cipője(nem kereste), majd miután megmutattam szidott engem, amiért ezt kell felvennie(az általa választott programhoz csak ilyenben mehet, nem lehet szandál), elegem lett közöltem hogy fejezze be, jobban szidott megfogtam a karját, kiabált és megszorított, berángattam a szobájába és közöltem, hogy nem megy bulira, mert nem érdemli meg. Persze nyilván nem csak ezt mondtam, hanem lehordtam hogy milyen visszataszító a viselkedései és szégyellje magát. Aztán bőgött, hogy sajnálja, de nem volt őszinte. 10 éves, ma egész nap bolond volt, étkezéssel, jàtékkal, beszèlgetésben irtó kötekedő, lekezelő, kiszolgálást vár. Ez lehet a kezdődő kamaszkor?
Fél órán belül indulnunk kell, de legszívesebben megcsapnám, elegem van a kiszolgálásából és a kedvére tevésből, mindent az ő érdekében és cserébe meg ilyen visszataszító jelleme van. Egyébként nem mindig ilyen kb 80-20 az arányban, 80ban normális és szeretetre méltó, de így.. tegnap előtt is ilyen volt, nem a bulitól van.
Hm. Elvinném ma a buliba, mert nem lenne arányos büntetés.
Az nyilvánvaló, hogy valamit változtatni kell. Te meg tudod őrizni a higgadtságod ezekben a helyzetekben? Meg tudod nyugodtan kérdezni, mi a baj, mi zaklatta fel így?
Azt nyugodtan megteheted, hogy nem csinálod meg helyette a dolgokat. Nem kell ráhúznod a zoknit a lábára.
Szerintem rossz napja van. Mindenkinek van ilyen. A felnőtteknek is. Aztán ki ki ahogy kezeli.
Leszidtad, ő kihisztizte magát aztán kész.
Mutass egy gyereket aki még nem drámázott.
A saját szülinapi bulijára mindenképp elvinném de ezt neki nem kell tudni.
Megkérdezném tud e normálisan viselkedni mert csak akkor indulunk.
Ez is a te kérdésed, mi?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Eleve minek ígérted meg a gyereknek a szülinapi bulit, amikor ordít rólad, hogy mennyire utálod? Azért ilyen, mert a saját anyja nem bírja elviselni.
"Egyik gyerek sem születik rossznak."
Minden gyerek egyeniseggel születik és azt a neveléssel nem tudja senki megvaltoztatni
Par hete is volt egy kerdesed,ott is lehordtad a gyerekedet minden lusta,nemnormalisnak,hogy neha ugy megcsapnad stb.
Nos en akkor is leirtam,hogy fordulj te pszichologushoz ne a gyereket akard elvinni .
Most hogy ezt a kerdesedet elolvastam ujra csak azt tudok javasolni,hogy keress magadnak szakembert
Folyamatosan ocsarolod a gyerekedet ...hall toled dicseretet is amugy?
13 De tuti o az.en is br akartam linkelni ncsak en nem talaltam.
16
Igen, ez az írásból is lejött itt ("legszívesebben megcsapnám").
De őszintén, ilyen gyereknek nem kedveznék bulival, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!