Ezt ti nem tartjátok nagyképűségnek?
Az a helyzet,hogy van egy magazin amit minden héten megveszek.És ott van egy rovat,ahol egy gyermekpszichológus válaszol a szülői levelekre.És a héten egy anyuka írt be,aki kb. a levele felében az óvodás korú kislányáról ömleng,hogy az "XY nevű kislányom a legokosabb az ovis csoportban,mindig nagyon gyorsan megtanulja a verseket,és megíratták vele az elsős szint felmérőt és olyan jó lett..." és stb...És igazából valami olyan volt a kérdése,hogy baj-e,ha ilyen meg olyan szakemberhez viszi a lányát,ha nem rajzol szépen meg nem mozog ügyesen...
Azt én értem,hogy mindenki a saját gyermekére a legbüszkébb,meg a szülőnek a saját gyermeke a legeslegszebb,de azért nem gondoljátok túlzásnak,hogy valaki beír egy magazinba,és 7 mondaton keresztül azt magyarázza,hogy a kislánya milyen jó meg ügyes?
Nem szeretnék senki sem megsérteni,de ezzel szerintem bizonyos értelmbe tudatni akarja valakikkel,hogy az ő lánya mennyire okos,és egy magazinban villog vele.
Ez nem nagyképűség?
Ez kb. olyan, mint a vicc:
hirdetés egy társkereső rovatban:
"30 éves férfi vagyok. Vezető pozícióban dolgozom, nagyon jól keresek. Többszinten budai házam van és több nyaralóm, köztük egy a tengerparton. Kiválóan sportolok. Mindehez még jól is nézek ki és az ágyban is jó vagyok.
Nem keresek senkit, csak dicsekedni akartam"
:DDD
Szerintem olvasd el újra.Az anyuka leírta,hogy a szintfelmérőt nagyon ügyesen megcsinálta a kislány VISZONT rajzban,mozgásban ügyetlen,hova vigye,mit csináljon?
Vagy mit kellett volna írnia,ami szerinted helyes lett volna.Én olvastam az adott Vekerdy rovatot,és semmi ilyesmit nem láttam benne.amiről te beszélsz.Túl sok szabadidőd van hm?
Ebbe semmi rossz nincs. Leírta hogy miben jó és miben kevésbé, hogy átlátható legyen a probléma.
Te viszont nagyon unatkozhatsz és rossz indulatú vagy. Ezért kiirni kérdést komolyan! Ez a legnagyobb gondod!?
Minden szülő számára a sajátja a legokosabb, a legügyesebb, a legszebb és a legtökéletesebb. Ez már csak így természetes. Én is így látom a sajátjaimat, nyilván te is a tieidet.
Amit írtál, abból én úgy érzem, hogy az említett anyuka valóban azt akarta, hogy az a válasz jöjjön ki, hogy így is túlfejlett a gyermek, és semmilyen szakértőre nincs szüksége, stbstb. Igazából csak önigazolást, elismerést és dicséretet várt. Nem gondolom, hogy ez nagyképűség lenne, sokkal inkább azt hiszem, hogy az anyuka nem kapja meg más forrásból azt az elismerést a gyermeke ügyessége után, amire valójában vágyna. Talán nincs olyan kapcsolatrendszere barátokkal, hogy velük tudja ezt megbeszélni, vagy a családjától nem kap annyi elismerést, amennyire szüksége lenne. Valószínűleg van némi önértékelési problémája is, ha ennyire vágyik az elismerésre. Szóval nem, nem gondolom, hogy ez nagyképűség lenne. Inkább csak szüksége volt erre, és arra, hogy az újság túl oldalán, a szülők, akik majd olvassák a cikket, jól felhúzzák magukat azon, hogy ennek az anyukának a gyermeke ezen a téren fejlettebb az övékénél.
NEM.
Szerintem Vekerdy Tamás van annyira profi, hogy felmérje, melyik a sokakat érintő kérdés, ezért válaszolt erre a Nők Lapjában.
Nem gondolod?
(Bennem fel sem merült ilyen gondolat.)
Viszont részedről meg irigykedésnek tűnik. :)
Miért merül fel minden kérdésnél az irigység, ezt mindenhol el lehet sütni vagy mi értelme?
Most komolyan mire lenne irigy, gyerekéről mindenki azt mond amit akar. Az enyém meg 1 évesen a Nemzeti Dalt szavalta, nem hiszed el, ja irigy vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!