Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kereszteltetni csak akkor...

Kereszteltetni csak akkor lehet, ha van keresztszülő? Mert nekünk nincs olyan, aki kiérdemelné ezt a posztot. Most ez nagyképűen hangzik, tudom, de csak bunkók és kihasználós emberek vannak a környezetünkben.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 24. 05:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hülyeséget írok, de szerintem kell a keresztszülő. Nincs valami rokon: pl testvér, nagymama, nagynéni, akit megkérhetnétek?
2010. ápr. 24. 08:00
 2/14 A kérdező kommentje:

Nem,sajnos nincs. Az összes bunkó :)

Az első kisfiam "keresztanyja" a keresztelő óta nem látta Őt. Most 7 éves. A pici még csak 2 hónapos.

2010. ápr. 24. 08:13
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg egy jó barát, munkatárs?
2010. ápr. 24. 08:19
 4/14 A kérdező kommentje:
Kihasználósak.Sajnos.És már a barát sem barát.
2010. ápr. 24. 08:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Hacsak a keresztelő a lényeg, mert vallásosak vagytok, kérjetek meg valakit az egyházközösségtől, hogy tartsa keresztvíz alá a babát.

Hha mindenki szembejön veletek az autópályán, nem biztos, hogy ti haladtok jó irányba. érted mire gondolok? :)

2010. ápr. 24. 09:19
 6/14 A kérdező kommentje:
Értem :) Köszi a válaszokat. :)
2010. ápr. 24. 09:41
 7/14 anonim ***** válasza:
68%

Mi nem kereszteltük meg:

1. Ha majd akarja, eldöntheti, hogy milyen vallású szeretne lenne, mi megismertetjük majd többel is. (Nem csak keresztény vallással).

2. Ha megkeresztelkedik, Ő választ majd keresztszülőket !

Bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszoltam, remélem nem haragszol a véleményemért !

2010. ápr. 24. 09:51
 8/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nem haragszom egyáltalán,köszi hogy elmondtad,mert ez a legjobb megoldás.Pláne ha visszagondolok az első keresztszülőre.

2010. ápr. 24. 11:24
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Már bocsi, keresztelésről beszélünk amikor nem érted a keresztséget.

Mi az hogy nincs senki. Nagyon jó felebarátok lehettek.

Nekem fura, hogy csak ti vagytok a jók, senki más.

Ha közösségbe jártok, akkor ott biztos van olyan aki megfelel, ha nem, akkor meg csak divatból ne kereszteljétek meg.

2010. ápr. 25. 07:44
 10/14 anonim ***** válasza:
10%

09:51-es vagyok, és az utánam válaszolónak üzenném, hogy bizony van olyan, hogy senki sem alkalmas keresztszülőnek!

A szomszédomat (például) meg mégsem szeretném annak...

Érted?

Egyébként nálunk az a helyzet állt fenn, hogy 2 rokonunk kijelölte magát keresztszülőnek, és meg "terhesen" nagy boldogan rájuk hagytam, nem foglalkoztam a témával.

Aztán meg rájöttem, hogy "alkalmatlanok", a saját egyszem lányukra sem figyelnek oda - (előtte cigiznek, a és még 100 dolog..). Ja, és mióta megszületett a gyerekünk - 1 éve - 2 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor látták, és egyszer, ha érdeklődtek felőle.

Persze mi már a kezdetektől tudtuk, hogy mi nem kereszteljük meg, csak ha majd Ő akarja, mert én is örülök, hogy annak idején nem locsolták rám a szentelt vizet. Az eleve determinált lett volna, de így "tisztábban" tudtam foglalkozni a többi (pl. keleti) vallással is!

Remélem érthetően írtam... :)

2010. ápr. 25. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!