Mit tegyek ha szeretném katolikusnak kereszteltetni a gyerekemet de nincs minden papi elvárásnak megfelelő keresztszülő?
keress másik templomot, papot. Velünk úgy kezdte az első pap, mivel nem vagyunk összeházasodva, kezdjük a templomi esküvővel, a keresztelés előtt összead bennünket- hát mondtam neki, eltévedt egy kicsit. És akkor a keresztszülőket nem is mondtuk, hogy 2 lány lenne, akik nincsenek megkeresztelve (egyébként hasonló okokból).
Aztán mondtam, akkor vagy nem lesznek megkeresztelve a gyerekek vagy valami más vallás szerint. És erre megkeresztelték őket.
Jó a másodikat csak azután, miután előkeresték, hogy az elsőt megkeresztelték és akkor azt mondták, jó rendben legyen a második is megkeresztelve. Mert azt mondták, olyan nincs hogy ezekkel a feltételekkel, ők korábban kereszteltek volna.
Keress másik papot.
Nálunk a férjem nincs megkeresztelve. Én megvagyok de annyi, első áldozó már nem voltam. Templomba se esküdtünk, mégis megkeresztelték a fiaimat. Ja a harmadik fiamnak keresztszülők se voltak. És a szertartás végén a pap megköszönte hogy elvittük a gyermeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!