Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek ha szeretném...

Mit tegyek ha szeretném katolikusnak kereszteltetni a gyerekemet de nincs minden papi elvárásnak megfelelő keresztszülő?

Figyelt kérdés
Ezért legyen inkább evangélikus?
2010. máj. 14. 14:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Vagy keress fel másik papot/templomot, vagy keress másik keresztszülőt. De én a templomokat járnám be inkább.
2010. máj. 14. 15:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Keress meg más papot is! Én most hallottam, hogy katolikus templomban kereszteltek babót és a keresztszülei nem voltak megkeresztelve stb.., a pap megkeresztelte csak a keresztlevélen nem az áll hogy keresztszülő hanem kereszttanú. Ez nekem is új volt, de ezek szerint ilyen is van.
2010. máj. 14. 16:07
 3/8 anonim ***** válasza:
Lányom keresztapja nincs megkeresztelve, csak a ker.anya.Nem kötöttek bele.Szerintem papja válogatja!
2010. máj. 14. 21:57
 4/8 anonim ***** válasza:

keress másik templomot, papot. Velünk úgy kezdte az első pap, mivel nem vagyunk összeházasodva, kezdjük a templomi esküvővel, a keresztelés előtt összead bennünket- hát mondtam neki, eltévedt egy kicsit. És akkor a keresztszülőket nem is mondtuk, hogy 2 lány lenne, akik nincsenek megkeresztelve (egyébként hasonló okokból).

Aztán mondtam, akkor vagy nem lesznek megkeresztelve a gyerekek vagy valami más vallás szerint. És erre megkeresztelték őket.

Jó a másodikat csak azután, miután előkeresték, hogy az elsőt megkeresztelték és akkor azt mondták, jó rendben legyen a második is megkeresztelve. Mert azt mondták, olyan nincs hogy ezekkel a feltételekkel, ők korábban kereszteltek volna.

2010. máj. 15. 00:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Keress másik papot.

Nálunk a férjem nincs megkeresztelve. Én megvagyok de annyi, első áldozó már nem voltam. Templomba se esküdtünk, mégis megkeresztelték a fiaimat. Ja a harmadik fiamnak keresztszülők se voltak. És a szertartás végén a pap megköszönte hogy elvittük a gyermeket.

2010. máj. 15. 10:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hogy hol keresztelteted. A keresztelés szentségét mindegyik egyház egyenrangúnak elfogadja, bármilyen felekezetű is. Később meg eldönthetitek, hogy katolikus, református, stb hitoktatásra akarjátok hordani. Mi reformátusok vagyunk, a mi lelkipásztorunk semmiféle igazolást nem kért - a lelkiismeretünkre bízta a keresztszülő alkalmasságának megítélését.
2010. máj. 15. 22:47
 7/8 anonim ***** válasza:
A Pap, ha akar, akkor tud engedni ebből az elvárásából. Tegnap volt a fiam keresztelője és a kereszt apa evangélikus. Először hallani sem akart a pap róla, de meggyőztem, hiszen semmi jelentősége sincs. Győzd meg te is.
2010. máj. 17. 13:36
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi
2010. máj. 18. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!