Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kereszteltetni csak akkor...

Kereszteltetni csak akkor lehet, ha van keresztszülő? Mert nekünk nincs olyan, aki kiérdemelné ezt a posztot. Most ez nagyképűen hangzik, tudom, de csak bunkók és kihasználós emberek vannak a környezetünkben.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 24. 05:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
47%

Kedves 8:42,

Pont ezt írtam, hogy divatból ne kereszteljék meg. De ha vallásosak, és járnak közösségi életbe, akkor ott biztos van olyan pár, aki megfelelne keresztszülőnek. Nekem is anno nem rokont választott anyukám keresztszülőnek, hanem az egyik anyukát a keresztény kismamák köréből.

A szomszéd amúgy jó lehet keresztszülőnek, nem kizáró ok, ha amúgy jóban lennének vele, és azonos vallást követnek.

De ezt egy keresztény ember magától is tudja. De mivel te nem vagy keresztény, ezért ezt te nem éled át belülről. De az az érzésem, hogy a kérdező sem az.

2010. ápr. 25. 08:59
 12/14 A kérdező kommentje:

"Ha mindenki szembejön veletek az autópályán, nem biztos, hogy ti haladtok jó irányba. érted mire gondolok? :)"

"Nekem fura, hogy csak ti vagytok a jók, senki más."

Az autópályás hasonlatra már mi is gondoltunk és leírtuk egy papírra a saját szemszögünkből a dolgokat. A papírból az derült ki a végére, hogy az összes rokonunk többel tartozik nekünk, mint a saját vagyonuk. Akik barátok voltak (és Ők azt hiszik, hogy még mindig azok), szintén nagyon sokkal tartoznak, mert túl sokszor voltak nehéz helyzetben és csak minket találtak meg. Az egyik nehéz helyzet, (mert egyszer sem élelemre kellett) hogy elmentek nyaralni és nyugodtan elköltötték a pénzüket, mert "ez a barom úgyis segít, csak nem hagy itt bennünket." Új barátokat pedig nehéz találni, mert több országban lakunk és azzal töltjük az időnket, hogy a gyermekeinknek sokkal könnyebb legyen és mindenből a legjobbat kapják. Keresztszülőből is. Igenis tudjuk, hogy mit jelent a keresztszülőség és éppen ezért nem felel meg bárki. A keresztszülőség egy életre szóló felelősség és nem vagyok biztos benne, hogy Nektek mindegy ki tartja keresztvíz alá a gyermeketeket, csak meg legyen keresztelve. Mindenképp meg szeretnénk kereszteltetni, de nem adunk lehetőséget olyannak akire egy szalmaszálat sem bíznánk és idegenre pedig érthető miért nem.

2010. ápr. 25. 10:02
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a kérdezővel! Ez nálunk is hasonló és mi sem tudjuk, hogy mi legyen a keresztelővel. Éppen ezért, mert vagy mi, vagy mindenki szembe megy az autópályán. Viszont a cél elárulja a helyes irányt. Mi a többre törekszünk és egyre inkább a cél közelébe kerülünk, míg a körülöttünk lévő rokonok, "barátok" egyre lentebb kerülnek, bár nem hiszem, hogy ez lenne a céljuk.
2010. ápr. 25. 10:33
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Tedd fel a kérdésedet a "Kultúra és közösség" azon belül a "vallás" témakörben. Ott mindig vannak olyan emberek (lelkészek, papok is) akik tudnak erre válaszolni.
2010. ápr. 25. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!