Megtennéd, hogy nem viszed el a hisztiző, verekedős, nagyképű gyereked a szülinapi bulijára?
Határon vagyok. Előbb nem volt hajlandó megkeresni a ruháit(szekrénybe se nézett be) földhözcsapkodta őket, panaszkodott, puffogott, mikor nem is kereste, dobálta. Megkerestem. Majd nem volt hajlandó fésülködni, megfésültem. Majd “nem tudta” felhúzni a zoknit, puffogás hiszti, felhúztam neki. A cipőnél betelt a pohàr, mikor elém állt hogy hol a cipője(nem kereste), majd miután megmutattam szidott engem, amiért ezt kell felvennie(az általa választott programhoz csak ilyenben mehet, nem lehet szandál), elegem lett közöltem hogy fejezze be, jobban szidott megfogtam a karját, kiabált és megszorított, berángattam a szobájába és közöltem, hogy nem megy bulira, mert nem érdemli meg. Persze nyilván nem csak ezt mondtam, hanem lehordtam hogy milyen visszataszító a viselkedései és szégyellje magát. Aztán bőgött, hogy sajnálja, de nem volt őszinte. 10 éves, ma egész nap bolond volt, étkezéssel, jàtékkal, beszèlgetésben irtó kötekedő, lekezelő, kiszolgálást vár. Ez lehet a kezdődő kamaszkor?
Fél órán belül indulnunk kell, de legszívesebben megcsapnám, elegem van a kiszolgálásából és a kedvére tevésből, mindent az ő érdekében és cserébe meg ilyen visszataszító jelleme van. Egyébként nem mindig ilyen kb 80-20 az arányban, 80ban normális és szeretetre méltó, de így.. tegnap előtt is ilyen volt, nem a bulitól van.
Nem, ez nem a kamaszkor.
Ez az elkényeztetettség.
Mielőtt írtad, hogy 10 éves, azt hittem, kb 5. Miért hagyod, hogy így viselkedjen?
Gondolom, nem a saját szülinapjáról van szó. Ha már közölted vele, hogy nem megy a buliba, mert nem érdemli meg (írtad, hogy ezt mondtad neki), akkor ennek megfelelően járj el. Ha mégis elviszed, akkor azt tanulja meg, hogy nyugodtan hisztizhet, kiszolgáltathatja magát, legfeljebb kicsit kiakadsz, de a végén úgyis az lesz, amit ő akar. Légy következetesebb.
"...(az általa választott programhoz csak ilyenben mehet, nem lehet szandál)..."
De, q saját bulija.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!