Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megtennéd, hogy nem viszed el...

Megtennéd, hogy nem viszed el a hisztiző, verekedős, nagyképű gyereked a szülinapi bulijára?

Figyelt kérdés

Határon vagyok. Előbb nem volt hajlandó megkeresni a ruháit(szekrénybe se nézett be) földhözcsapkodta őket, panaszkodott, puffogott, mikor nem is kereste, dobálta. Megkerestem. Majd nem volt hajlandó fésülködni, megfésültem. Majd “nem tudta” felhúzni a zoknit, puffogás hiszti, felhúztam neki. A cipőnél betelt a pohàr, mikor elém állt hogy hol a cipője(nem kereste), majd miután megmutattam szidott engem, amiért ezt kell felvennie(az általa választott programhoz csak ilyenben mehet, nem lehet szandál), elegem lett közöltem hogy fejezze be, jobban szidott megfogtam a karját, kiabált és megszorított, berángattam a szobájába és közöltem, hogy nem megy bulira, mert nem érdemli meg. Persze nyilván nem csak ezt mondtam, hanem lehordtam hogy milyen visszataszító a viselkedései és szégyellje magát. Aztán bőgött, hogy sajnálja, de nem volt őszinte. 10 éves, ma egész nap bolond volt, étkezéssel, jàtékkal, beszèlgetésben irtó kötekedő, lekezelő, kiszolgálást vár. Ez lehet a kezdődő kamaszkor?

Fél órán belül indulnunk kell, de legszívesebben megcsapnám, elegem van a kiszolgálásából és a kedvére tevésből, mindent az ő érdekében és cserébe meg ilyen visszataszító jelleme van. Egyébként nem mindig ilyen kb 80-20 az arányban, 80ban normális és szeretetre méltó, de így.. tegnap előtt is ilyen volt, nem a bulitól van.

2023. jún. 22. 13:29
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
54%
Szerinted hol a hiba?
2023. jún. 22. 13:35
 2/28 anonim ***** válasza:
88%
Kiskamasz, de ne szolgáld ki azt hittem egy 5-6 évesről írsz, ha egy 10 éves képtelen ezekre az alap dolgokra így járt, azért is ilyen, mert el van kényeztetve..
2023. jún. 22. 13:35
 3/28 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ágyon van majmolva.10évest fésülni,zoknit felhúzni,cipőt ráadni?El van kényeztetve,és ez nagyon nem lesz kifizetődő nemsokára.
2023. jún. 22. 13:36
 4/28 anonim ***** válasza:
92%
Ha azt tanulta, hogy hisztivel bármit elérhet, kiszolgálják, ahogy írtad több ízben, persze, hogy ezt csinálja. Jó hogy nem a valagát is kitörlik 10 éves létére... Ez nem kezdődő kamaszkor.
2023. jún. 22. 13:37
 5/28 anonim ***** válasza:
25%
Mindenkinek vannak jobb és rosszabb napjai. Simán lehet, hogy csak izgatott a buli miatt és nem tudja máshogy levezetni a feszültséget
2023. jún. 22. 13:37
 6/28 anonim ***** válasza:
89%

Nem, ez nem a kamaszkor.

Ez az elkényeztetettség.

2023. jún. 22. 13:41
 7/28 anonim ***** válasza:
85%

Mielőtt írtad, hogy 10 éves, azt hittem, kb 5. Miért hagyod, hogy így viselkedjen?

Gondolom, nem a saját szülinapjáról van szó. Ha már közölted vele, hogy nem megy a buliba, mert nem érdemli meg (írtad, hogy ezt mondtad neki), akkor ennek megfelelően járj el. Ha mégis elviszed, akkor azt tanulja meg, hogy nyugodtan hisztizhet, kiszolgáltathatja magát, legfeljebb kicsit kiakadsz, de a végén úgyis az lesz, amit ő akar. Légy következetesebb.

2023. jún. 22. 13:44
 8/28 anonim ***** válasza:
77%
Ilyen volumenű dologgal azért nem büntetném, főleg, hogy indulás előtt álltok már, de a buli után alaposan elbeszélgetnék vele, és következetesen ha máskor is így fog viselkedni akkor szankcionálnám. Eddig volt következménye ha így viselkedett? Ha igen, mi? Ha nem, akkor meg pláne nem most kezdeném el ezzel, hogy nem mehet el a születésnapi bulira.
2023. jún. 22. 13:45
 9/28 anonim ***** válasza:
44%

"...(az általa választott programhoz csak ilyenben mehet, nem lehet szandál)..."

De, q saját bulija.

2023. jún. 22. 13:46
 10/28 anonim ***** válasza:
74%
Ha az ígéreted ellenére elviszed a buliba, mit lát beigazolva? Hogy csak megint blöfföltél, ráadásul a kamu bocsánatkérése is működött. A gyerek nem hülye, a következetlen szülőt pedig nem veszi komolyan. Mint ahogy ebből a leírásból látszik, hogy fikarcnyit sem tisztel.
2023. jún. 22. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!