Anyukák, őszintén milyen anyagiak mellett érdemes második babát vállalni?
Nagyon foglalkoztat régóta ez a téma, ez egy névtelen oldal, úgyhogy itt meg merem őszintén kérdezni, remélem más is meg meri osztani a tapasztalatait.
Van egy 2,5 éves kisfiunk, korunk miatt pár évünk van még eldönteni, hogy legyen-e második baba. 1 gyerek volt a terv eredetileg, úgy éreztük ennyi fér bele érzelmileg és anyagilag is az életünkbe. A véleményünk abban már megváltozott, érzelmileg, időben, türelemmel úgy érezzük bírnánk 2 gyerekkel is, de az anyagiak már erősen kérdésesek.
Nem szokás erről beszélni, de leírom az anyagi helyzetünket. Abból a szempontból szerencsések vagyunk, hogy saját házunk van, aminek 50 ezer ft a fix törlesztője, más hitelünk nincs. 2 autónk van, sajnos mivel vidéken élünk, ez szükséges (bár főleg a férjemét használjuk). A bevételünk összesen 650-700 ezer ft. Jelentős növekedés nem várható mostanában. Most hogy kicsi még fiunk, ebből jól kijövünk, de félretenni minimálisan tudunk (20-30 ezer havonta), ha kapunk bónuszt évi 1-2 alkalommal, azt szoktuk mellétenni. Hatalmas igényeink nincsenek, de fontos nekünk az egészséges táplálkozás és a mozgás, plusz évi 1-2-szer szeretünk elmenni egy pár napra pihenni, általában belföldön, semmi luxus, de azért nem itthonról visszük ilyenkor a kaját.
Ilyen anyagiak mellett beleférne 2 gyerek? Egyrészt vágyunk rá, másrészt félünk ettől. Ti bevállalnátok/bevállaltátok így? Nem vagyunk már olyan fiatalok, nem nagyon várható, hogy a karrierünk most fog még beindulni, úgyhogy ezzel nem számolunk. Ti mit gondoltok?
Alighanem egy igazi csóró irigy ember vagy!
Ezért is írtam már tegnap hogy attól függ hogy milyen életszínvonalat akar az ember.
És igen. A gyerek vágyik a tengerparti nyaralásra.
Tudod van olyan gyerek aki az élményeket többre becsüli mint a tárgyakat. A 8 évesem szülinapjára pl színházba akar menni. Nem babát akar, nem x boxot stb.
Szeretne elmenni Párizsba. Tudja hogy még a tesói kicsik addig ezt nem vállalom.
Persze. Mert ha a gyerek füttyent, akkor a gyereknek meg kell adni.
Na ezért tartanak ott a mai gyerekek, ahol. Felköptem és alaálltam volna, ha gyerekként úgy viselkedek ahogy itt sokszor leírják.
Mert a gyereknek minden KELL. Aha
"Márpedig 600 ezer forintból nem lehet még közepes színvonalon sem eltartani 4 főt"
Nem tudom, akkor nekünk hogy sikerül :D Van családi ház hintával, felállítható medencével, grillező-bográcsozóval. Mediterrán étrendet tartunk, sok zöldség-gyümölcs (egy része saját termesztésű), szóval nem krumplis-tésztán élünk.
Van új márkás gyerekcipő, ha kell, belefér magándoki, ha kell (most ott voltunk a kicsinek csípő-, és hallásvizsgálaton), van 1 kocsink, megy havi 60 nekik megtakarításba. Havi 100-120 ezer lakásfelújításra, ha kész vagyunk, ez az összeg felszabadul majd. El szoktunk menni fagyizni, programozni, kirándulni, nyaralni most 2 kisgyerekkel nem, de max. arra költenénk felújítás helyett.
Mondjuk, mi nem vagyunk nagy tengerpartosak, a felfedezős nyaralásokat szeretjük. Mondjuk mem is érzem, hogy a gyereknek sz*r élete lesz, na nem megy évente tengerpartra, én sosem voltam gyerekkoromban, bár vágytam, azért legyünk már őszinték, ez nem tragédia.
47!
Ez nem gyerekkor! Nélkülőzésben éltek... ahigy mi is 🤦♀️
Nemtom, én 30 vagyok, 26évesen voltam életemben először nyaralni. A tengert még sosem láttam.
Ennek ellenére boldog gyerekkorom, kamaszkorom, életem volt/van.
De lehet velem van a baj
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!