Anyukák, őszintén milyen anyagiak mellett érdemes második babát vállalni?
Nagyon foglalkoztat régóta ez a téma, ez egy névtelen oldal, úgyhogy itt meg merem őszintén kérdezni, remélem más is meg meri osztani a tapasztalatait.
Van egy 2,5 éves kisfiunk, korunk miatt pár évünk van még eldönteni, hogy legyen-e második baba. 1 gyerek volt a terv eredetileg, úgy éreztük ennyi fér bele érzelmileg és anyagilag is az életünkbe. A véleményünk abban már megváltozott, érzelmileg, időben, türelemmel úgy érezzük bírnánk 2 gyerekkel is, de az anyagiak már erősen kérdésesek.
Nem szokás erről beszélni, de leírom az anyagi helyzetünket. Abból a szempontból szerencsések vagyunk, hogy saját házunk van, aminek 50 ezer ft a fix törlesztője, más hitelünk nincs. 2 autónk van, sajnos mivel vidéken élünk, ez szükséges (bár főleg a férjemét használjuk). A bevételünk összesen 650-700 ezer ft. Jelentős növekedés nem várható mostanában. Most hogy kicsi még fiunk, ebből jól kijövünk, de félretenni minimálisan tudunk (20-30 ezer havonta), ha kapunk bónuszt évi 1-2 alkalommal, azt szoktuk mellétenni. Hatalmas igényeink nincsenek, de fontos nekünk az egészséges táplálkozás és a mozgás, plusz évi 1-2-szer szeretünk elmenni egy pár napra pihenni, általában belföldön, semmi luxus, de azért nem itthonról visszük ilyenkor a kaját.
Ilyen anyagiak mellett beleférne 2 gyerek? Egyrészt vágyunk rá, másrészt félünk ettől. Ti bevállalnátok/bevállaltátok így? Nem vagyunk már olyan fiatalok, nem nagyon várható, hogy a karrierünk most fog még beindulni, úgyhogy ezzel nem számolunk. Ti mit gondoltok?
Igen igaza van a 7esnek, itt a gyakorin kb egy milliós bevétel a jó abból is nagyon max 2 gyaetek vagy csak 1, és aki nem így csinálja felelőtlen meg nem tudja szegény gyereket makd ellátni hazzal autóval, gyémánt órával stb..
Szerintem az itt valaszolók 90%a nem keres valójában egyátalán jól,inkább a fantázia világukban élnek, és alig várják,hogy leugassanak valakit, kritizalhatják az anyagi helyzetét. Amúgy kérdező szerintem csak Rád és a Párodra tartozik en biztos nem kérdeznék meg olyan embereket akiknek az a hobbijuk,hogy itt lógnak,hogy vajon belefér-e még egy gyerek...
Amúgy lassan ott tartunk,hogy ha azt vennénk alapul amit itt írogatnak Magyarország 80%ának 1 gyereke sem lenne...
Túlzások túlzása ami itt megy, és csodálkoznak majd hogy jó fogyqsztókat envel a társadalom...pénz pénz pénz gyereknek midnen nehogy még egy gyufaszálat keresztbe kelljen tennia vagy véletlen otthon töltsön egy hétvégét...
Simán be lehet vallalni erre több gyereket is, de végülis lehet úgyis élni,hogy mi lesz ha..és ha mindig így él az ember akkor végülis jobb ha nem kezd semmibe,mert mi lesz ha...
Persze! lehetni lehet akár negyed ennyiből pénzből is.
Csak az igényektől függ!
A kerdező leírta hogy most hogyan élnek, nyilván tartani szeretné a későbbiekben is ezt az életszínvonalat. Ehhez pedig pénz KELL.
A putriban is felnőnek a gyerekek nyilván.
Csak a a hogyan a nem mindegy 😉
Azért nem kell a putrival jönni, mindig ez a hasonlat a putri..
Nem csak a két véglet létezik megsúgom...
En vagyok az a valaszolo, aki autot es hazat is szeretne a gyerekei feneke ala tenni, es ennek az az oka, hogy en es a testverem is megkaptuk ezt a szuleinktol, es merhetetlenul halas vagyok ezert (is) nekik! Hihetetlen elony volt ugy elindulni az eletben, hogy egy ekkora terhet levettek a vallunkrol, es ezt a ferjemmel rendszeresen felemlegetjuk, hogy mennyire jol csinaltak! Ellenben az o szulei sajnos semmit nem tudtak biztositani a 3 gyermeküknek. Persze így is jól és ügyesen boldogulnak az életben, és volt aki megcsinálta a saját vagyonát, karrierjét, sikerét kemény munkával, ami nagyon becsülendő. Viszont aki a karriert választotta, annak nincs csaladja, aki pedig a csaladot, annak nincs vagyona.
Én ugy erzem, hogy nekem a szuleim dontese miatt nem kellett valasztanom a kettő között, de nyilvánvalóan ez nem törvényszerű.
Én ezt a mintát láttam, kaptam, és ezt is szeretném tovább adni. Hogy a gyerekeimnek is konnyebb legyen, mint ahogy nekunk volt. Én így gondolkodom, más pedig máshogy. Ennyirol vagy csak szó, nem pedig arrol, h felelotlen lenne, aki ezeket nem biztositja a gyermekének. Nyilvan azokbol a gyerekekbol is teljes erteku felnott lesz, akiknek nem tudjak, vagy nem akarják ezeket biztositani a szuleik.
21es mutassak bérpapírt?
De igazad van. Kérdeező, vállaljátok nyugodtan és gyesre meg családira vállatam négyed apukák se fizetnek mert mind börtönben van. De van minden nap meleg étel szerencsére minden nap van valahol ételosztás, és ruha is akad a máltaiaktól. De szeretet van, más úgyse kell. 16 évesen meg mehet dolgozni a legnagyobb és akkor lesz pénz.
4-es vagyok, hozzáfűzném a témához, hogy az sem mindegy, hogy éltek és hogy osztjátok be a pénzt, hiszen mint látod, kérdező, valakinek 500 ezerbe is belefér majdnem annyi, mint aki 1 millióból él (amúgy ezt én se szoktam érteni, mi a tökömet csin@l, aki 800 ezerre nem mer bevállalni 2 gyereket, mert alig élnek még belőle).
Na meg az sem mindegy, mi bevállalható neked, mit érzel lemondásnak és mit nem, hiszen nem vagyunk ugyanolyanok. Most mondok 1-2 példát, mi például szeretünk turizni, vannak is jó turik a városban, iszonyat jó ruhákat lehet beszerezni pár száz-ezer forintért, a gyerekeknek is 2-300 forintért veszek ruhát, pedig ezek Next, H&M darabok sokszor. Most aki csak pl. csak a Zarából, újonnan vásárol, az feltehetően sokszor annyit költ ruhára, mint mi. Ne érts félre, ez sem baj, amire célzok, hogy én nem élek meg nélkülözésnek és csóróságnak, hogy turizunk, mert nekünk ez egy élmény, még a férjem is turipárti, mondhatni családi program évi 1-2-3 alkalommal nekiindulni és válogatni. De aki azt mondja, hogy fúj, ő aztán nem vesz fel használt ruhát vagy nem ad ilyet a gyerekére, annak nyilván több pénz kell ruházkodásra havonta, pedig a végeredmény ugyanaz.
Vagy hozzátok hasonlóan mi is kertes házban lakunk, én lekerítettem 100 mm-t, azon veteményesezek, plusz van benne gyümölcsfa, szőlő, szeder. Illetve tolom egész évben a perm a kultúrát, saláták, paradicsom, paprika, uborka, tök, cukkini, hagymák, répa, fehérrépa, cékla, kelbimbó, káposzták, meg még pár zöldség megtalálható nálam, ezeket hónapokon keresztül nem veszem, csak behozom a kertböl, mikor szezonjuk van. Na, ez minimális pénz (mert csak magokat veszek és kútról locsolok), meg minimális idő, mert a permakultúrás módszerekkel könnyű rendben tartani a kertet. Jó, mondjuk ez nekem hobbi is, nem mindenki szereti csinálni, de érted, ezzel is rengeteget lehet spórolni az étkezésen, és legalább tudod, mit eszel, én pl. semmi vegyszert, permetet nem használok. Te is kertesben laksz, te is megteheted ezt, mindjárt kevesebbet fogtok kajára költeni.
Szóval, nem mindegy, hogyan élsz. Ha mindennap menüt rendelsz, mert nem akarsz főzni, akkor igen, több pénz kell. Ha csak újonnan veszel mindent, igen, több pénz kell. Ha minden évben menni akarsz kétszer a tengerpartra nyaralni, akkor igen, több pénz kell. Te tudod, hogy mi az, ami nem érdekel és mit éreznél lemondásnak, ezt magadban kell lerendezned.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!