Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felül lehet írni gyereknevelés...

Felül lehet írni gyerekneveléskor azokat a rossz szülői mintákat, ahogyan régen őt nevelték a szülei?

Figyelt kérdés
Vagy tudatalatt előjönnek majd?
febr. 16. 19:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Elöjönnek majd igen es önuralommal le kell küzdenie aztán szokásba tenni a helyes metodikát.
febr. 16. 20:12
 2/16 anonim ***** válasza:
45%
Mekkora gyerek?
febr. 16. 20:25
 3/16 A kérdező kommentje:
Végig, nem konkrétan kérdezem, eléggé elméleti kérdés, de végig 0-tól kamaszkorig.
febr. 16. 20:26
 4/16 KataCoach válasza:
100%
Ha fel van dolgozva, el van gyászolva, akkor a pszichoterápia le tudja cserélni a személyiséget. Tehát igen, rengeteg munkával felül lehet írni.
febr. 16. 21:09
 5/16 anonim ***** válasza:
10%
Hát baromira nem mindegy. Egy 1 évesnél simán, egy 13 évesnél már nem igazán.
febr. 16. 21:32
 6/16 anonim ***** válasza:
90%
Felül lehet írni, de nem elég hozzá az elhatározás, hogy te másképp akarod csinálni. 4-es jól írta, hogy ettől leginkább csak pszichoterápiával lehet megszabadulni.
febr. 16. 23:13
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Előjön minden tudattalan, de ha valaki először önmagát próbálja helyre rakni, akkor tud rajta változtatni. Ha nem kezd vele semmit, a legtöbb, amit elérhet, hogy "megváltoztatja" a torz mintát egy másik torz mintára. Jellemzően pepitában.

Pl valakit durván vertek gyerekként, bántottak, alázták, szigorral fogtak - ők azok, akik aztán mindent is megengednek később, mert nem tudják, hogy ezzel is kárt okoznak, csak máshogy. Alkoholista szülője volt - más jellegű függőségre szoktatja.

Ilyenek vannak, ez mind a fel nem dolgozott minta továbbörökítése. Lehet rajta változtatni, de sok és kemény meló.

tegnapelőtt 09:27
 8/16 anonim ***** válasza:
Bocsi hogy nem releváns,de ez engem is érdekelne. Aki ide írt,erre a problémára milyen pszichologust ajánlana? Egynél már voltam,de csak ilyen elkent maszlagokat mondott hogy előre nézzek,még jöjjek rá a szüleim miért voltak olyanok amilyenek (amit pontosan tudok miért de attól még egy nagy kalap elbaszott megnyimorodott szart csináltak a gyerekkorombol,személyiségekből,szoval az ilyen értsd meg őket és bocsáss meg nekik dumat nyugodtan Ida dughatja ahová gondolom).
tegnap 13:29
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de a többségnek nem sikerül.
tegnap 16:45
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én a 7-es választ írtam, de nem vagyok szakmabeli. Pszichológiai könyveket vettem, olyan témákban, ami engem érintett (legalább 30 könyvem van így), és már legalább 15 éve foglalkozok önmagam fejlesztésével. 1-1 témakörre általában 1-2 évet szoktam fordítani, egész egyszerűen, mert kell, sőt minél mélyebbre nyúlok, lehet hosszabb időt is felölel. Nekem sajnos nem volt pénzem pszichológusra, ezért kezdtem el ezt. Ha úgy érzed, van egy fő irány, amit nagyon nem szeretsz magadon, kezdj el utána olvasni. Ahogy egyre többet tudsz meg magadról, úgyis jönnek majd elő az újabb témák, amikkel foglalkozni kell. Lehet nem olyan hatékony, mint a pszichológus, de hasztalannak se mondanám. Ha nagyon nehéz témához érsz, amivel egyedül nem boldogulsz, akkor meg lehet konkrétummal felkeresni a pszichológust.
tegnap 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!