Régen hogyan birkoztak meg a fiatal anyák a gyerekneveléssel, amíg nem volt gyakorikredesek.hu?
Megkérdezték az édesanyjukat v. a tapasztaltabb időseket.
Azért manapság már jóval több mindenen lehet rágódni mint anno.
pl.
autósülés
hordozó, - nem voltak ilyenek csak babakocsi abból se sok féle-
játékok- régen lerendezték egyszerübben-
szoptatás - cumit adtak-
sterilizálás: kifőzték
séta: majdnem mindenki vitte
ruhák: kising, rékli pólya. aztán nadrág és szoknya
gyes gyed: mindenki ment vissza dolgozni.
szóval más idők voltak anyukámmal sokat beszélgettünk erről meg anyósommal is.
Képzeld! Jártak könyvtárba és könyvesboltokba, majd azt olvasgatták.
Elképesztő ugye??
Kedves 2. válaszoló!
Talán a mai 30-40 éves generációnak a szülei sokat tudnának mesélni a könyvtárba járásról. Én 30 vagyok. Szüleim 1 éves koromban kezdetek építkezni. Öcsém rá 1 évre született. Anyu kint volt velünk az építkezésen, főzött az emberekre. A terhességét majdnem végig dolgozta, öcsém hamar bölcsibe került, mert vissza kellett neki menni dolgozni. a háztartás vezetését ne is említsem meg. A környékbeli hasonló gyerekes anyukákkal oldották meg a felügyeletet, ha a nagyszülők nem értek rá. Szóval nem igazán hiszem, hogy belefért neki a könyvtár. De megkérdezem.
Ja és mielőtt bárki leszólná ezért a szüleimet elárulom, hogy tisztességesen, szereteben neveletek fel minket. Mindketten jól neveltek vagyunk. Maradék szabadidejüket családi társasjátékozásra, mesézésre játszásra áldozták.
2. vagyok.
Igen cinikus voltam...
Én 33 éves vagyok. Nekem is akkor építkeztek Anyuék, mikor születtem (elég gyatra körülmények között), de a mai napig ott vannak ezek a könyvek a polcon, amiket akkor Anya olvasgatott.
Anyósom mesélte, hogy ők akkor költöztek egy számára teljesen idegen városba, mikor terhes lett. Nem tudott senkit megkérdezni - mikor, mit kell csinálni. Ő könyveket kölcsönzött a könyvtárból.
Ennyi a bővített válaszom, de nem hiszem, hogy túl sok különbség van az előző és e között. :)
- megkérdezték a dolgokat az anyukájuktól, anyósuktól, egyéb tapasztalt rokontól, ismerőstől
- megkérdezték a védőnőtől, gyerekorvostól
- vettek 1-2 könyvet, amiben le voltak írva a dolgok (nem volt ennyi féle speckós könyv, volt néhány, amiben le volt írva minden pl. a baba gondozásával kapcsolatban, ebben meg lehetett nézni, mit hogy kell csinálni).
- kevesebb dolgon kellett aggódni, nem volt az, hogy mindenki mást mond erről vagy arról
"Szerintem az ide gyakran irogató anyukák nagy része társaságra vágyik."
- Pontosan ez a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!