Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felül lehet írni gyereknevelés...

Felül lehet írni gyerekneveléskor azokat a rossz szülői mintákat, ahogyan régen őt nevelték a szülei?

Figyelt kérdés
Vagy tudatalatt előjönnek majd?
febr. 16. 19:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
8: pl aki a sématerápia módszerét alkalmazza. Én Andrási Zsuzsához jártam. Ő klinikai szakpszichológus nem fog olyanokat mondani amit hallottál. Bár általában egy terápia min egy év minden héten egyszer.
febr. 18. 20:54
 12/17 anonim ***** válasza:

8-as vagyok,nagyon szépen köszönöm a választ! Sajnos tényleg nagyon zsebbe nyúlós egy pszichologus,megmondom őszintén én is ezért nem keresgélek oly bőszen.

Ha nem bánod,írnál kicsit részletesebben a módszeredről? Pl a temakorokrol,a számodra leghasznosabb könyvekről,vagy egyéb tartalmakról,vagy bármi módszerről ami szerint haladtál.

Ha gondolod privatba is irhatod,de szerintem sokunk meríthetne belőle ötletet.

febr. 18. 20:58
 13/17 anonim ***** válasza:
#11 hát igen,ez a baj. Heti egyszer sajnos megoldhatatlan. Ennyi pénzem sajnos nincs rá.
febr. 18. 20:59
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

13: Amit még tudok ajánlani, és nekem nagyon sokat segített az évek alatt (én már többön is voltam) - az a pszichodráma. Csoportos, de rendkívül hatásos módszer. Havi szinten olcsóbb (kb 30-35 ezer)

A leghatásosabb az olyan, amelyik 2 éves (250 órás) és havi egy egész nap van, nyaranta 2-3 napos elvonulással. Nézz utána a módszernek a pszichodráma egyesület honlapján!

febr. 18. 21:24
 15/17 A kérdező kommentje:
És egy kicsit off, de mégis lényeget kérdés: az egykori bántalmazó szülőt a gyerektől ilyen esetben teljesen eltiltani a jobb, vagy szülői felügyelettel azért találkozhatnak vele, vagy akár nyaralhatnak is nála mert egy nagyszülő unoka kapcsolat másabb mint egy szülő-gyerek kapcsolat?
febr. 18. 23:18
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem erre nincs általános recept, max annyi, hogy az elején mindenképp jelen lenni és figyelni a dinamikákat. Mire olyan korú lesz, hogy ott nyaralhatna, addigra úgyis kialakul, illetve a gyerek is véleményt fog nyilvánítani.
febr. 18. 23:21
 17/17 anonim ***** válasza:

#8,12,13 vagyok

Talán segítség,hogy találtam egy nagyon jó pszichológusust,igaz módom nincs hozzá elmenni,mert nagyon drága. Viszont rengeteg podcastja van fent a spotify-on. Tegnap hallgattam meg egy előadását,arról szólt,hogy coach,vagy pszichológus,vagy valami ilyen címe van. Teljesen rendbe teszi milyen szakembernek mi a kompetenciája,és hogy sajnos mennyi kokler van

Nem csoda,hogy én is elkent bocsáss meg maszalgot kaptam. Ajánlom meleg szívvel.

Az illető; Dr Domján Mihály.

tegnap 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!