Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 8-5ig tartó irodai munka...

8-5ig tartó irodai munka mellett gyermek “intézése”?

Figyelt kérdés

Anyukák, akik tipikus, “8-5ig” irodai munkahelyről mentetek el szülni, hogy oldjátok meg a munkát a gyermek óvodai/kisiskolás évei alatt?

Munkát váltottatok? Vagy “beletörődtök”, hogy fél 6-6-nál előbb nem értek haza és a gyereket adott esetben kizárólag az apuka/nagyszülők hozzák el az oviból/suliból?

tegnapelőtt 12:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
63%
Beletörődtem, illetve viszonylag rugalmas a munkám (el tudom kezdeni előbb, tudok még este fektetés után kicsit dolgozni, ha kell). A férjemmel felváltva hozzuk el délután az oviból attól függően, hogy melyikünk tud előbb végezni (vagy van, hogy mindketten megyünk érte). (Nem Mo.-n élek, nem tudom, mennyire számít.)
tegnapelőtt 12:10
 2/23 anonim ***** válasza:
96%
1 évig anyós hozta el őket az oviból és hordta őket tornaórára. Utána kerestem egy 6 órás állást inkább, mert nem viselték jól a gyerekek. Meg anyós se. Na jó, én sem. :D Az apjuk tök összevissza dolgozik, nem lehet rá fixen számítani, van, hogy értük tud menni, de teljesen kiszámíthatatlan.
tegnapelőtt 12:13
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Váltottam.
tegnapelőtt 12:30
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül neveltem a gyereket. A munkahelyemhez közel eső óvodába irattam be. 8-17-ig dolgoztam, szóval kb 17:10-re mentem érte. Nem tudtam máshogy megoldani, így is kevés volt a fizetés (közszféra), nem mertem megkockáztatni a 6 órás munkaidőt. Egyébként 18 óráig volt óvoda, és még sok gyerek volt olyankor. Ez mondjuk még covid előtti időszak volt, amikor még nem terjedt el a home office. Most azt látom a környéken, hogy már 16 órakor üresek az óvodák, bölcsődék.
tegnapelőtt 12:34
 5/23 anonim ***** válasza:
94%

Munkát váltottam.

Illetve férjmmel osztozunk.

Én 7re járok, ő 8ra. Így 3/4 8-ra viszi a gyerekeket oviba, éppen beér utána.

Én így fél4ig vagyok, 3/4 4-re érek az oviba. Már akkor ki vannak akadva, mindig az enyémek az utolsók.

tegnapelőtt 12:52
 6/23 anonim ***** válasza:
66%
A 2.gyerek utan en is atkertem magam 6 orasba, kozszfera. 340 brutto a diplomas ber. Zsebpenz, a ferjem viszont jol keres,igy lehet csak sajnos. Viszont az ovissal foglalkozni kell,jatek,torna,az 1,5 ora, a nagyobbal tanulok,napi 1 ora. Mosok teregetek,konyha,vacsi, porszivo is 1,5 ora es mar fudes ido van. Ha visszamennek 8 oraba es meg utana hazajutok videkre,kikoltoztunk a varostol 12 km-re,nem vesz, de akkor is ido,meg bevasarlok,hazacipelek,lecuccolok.. falusi oviban 15.30kor mar mi vagyunk az utolsok. Egy gyereket el is vittek inkabb masik oviba a varosba, mert csak 17 re tudtak volna jonni erte es 15.30kor mar ures az ovi. A szulok meg nem akartak minden nap hogy az ő gyerekekuk legyen egyedul. Volt hogy 16ra ertem be erte, ott ult 3 felnottel es azt vartak mikor megy el,kellemetlen es a gyerek is sirt mikor meglatott. Szoval ket gyerekkel foglalkozni,haztartasban ugykodni ugy nem lehet, hogy este 6 ra ersz haza.
tegnapelőtt 12:54
 7/23 Bogica0616 ***** válasza:
80%
Tipikus 8-17. Ig tartó munkaidőben 1 szülő nem tudja megoldani, vagy kimerül teljesen. Beviszed oké, rohansz a munkába majd a gyerekért. Jó esetben haza érték max 17:30 rá. Főzöl vagy hideget esztek. Csinálsz egy kis házi munkát és már rögtön fürdetheted. Ezt 1 ember nem bírja folyton.
tegnapelőtt 13:11
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt más választás. Vagy ez, vagy nem elég a pénz. 8-16.30-ig dolgoztam. Fél órára volt az ovi. Nagyon sokszor mi voltunk az utolsók. Szerencsére lett egy nagyon jó barátja a fiamnak az oviban, akivel annyira jóban voltak, hogy megbeszéltük, hogy minden nap inkább bent marad a kisfiú, addig is játszanak, én meg elhozom mindkettőt (akkor még odaadták).

Aztán alsóban szintén gond volt. Általában berobbantam 17 órára, de volt, hogy késtem 10 percet, akkor már hívtak, hogy Anyukaaaaa, mikor ér ide a gyerekért???? Néhány ilyen hívás után jeleztem, hogy én minden nap rohanok, mint az állat, maguk hetente 1x vannak ügyeletben, ami elvileg 18 óráig van .... úgyhogy ha még egyszer felhívnak 17.10-kor asztalborogatás lesz a vége. Soha többet nem hívtak. Harmadik osztálytól hazament önállóan (a suli mellett laktunk).

tegnapelőtt 13:18
 9/23 anonim ***** válasza:
63%
Átálltam 4 órás munkára,most hogy oviba megy megyek 6 órás melóba. De persze mi megengedhetjuk ezt magunknak.
tegnapelőtt 13:39
 10/23 anonim ***** válasza:
80%
Szintén átmentem 6 órába. Párom egyik héten tudja vinni reggel, de délután mindig későn végez. Mi ezt választottuk, nem a legjobb, de majd ha nagyobb lesz visszaállok 8 órába.
tegnapelőtt 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!