Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermek mellett tanulás?

Gyermek mellett tanulás?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodom, hogy gyerek mellett tovább képezném magam (akár sima tanfolyammal vagy egyetemmel). Szerintetek, mi az a kor, amikor már bele tudnék vágni? Első gyermekem lesz, december végére vagyok kiírva. Jól jönne a tapasztalt anyukák véleménye.
2023. nov. 7. 07:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen gyerekfüggő szerintem.Az én legkisebbemtől semmit nem tudnék tanulni a mai napig,ő már 18 hónapos,de még átaludt éjszakánk nem volt,nappal is a fenekemben van folyton,és egyedül nincs el pár percig sem.A két nagyobb tesója mellett simán tanultam.
2023. nov. 7. 07:26
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyerekem születése után komplikációk miatt sokáig rosszul voltam, aztán 2 éves koráig nem viselt el mást maga körül, mellette megpróbáltam, de nem tudtam tanulni, 20, nagyon max 30 percig bírta az apjával.

A második gyereknél már lett volna esélyem, de addigra kettejük dolgait kellett intéznem, így a felszabadult időm sem tanulásra ment el. Én azután tudok fejlődni, hogy óvodába került a kisebb is.

2023. nov. 7. 07:31
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekfüggő. Nekem nagyon nyugodt babám volt, meg a férjem sok terhet levett a vállamról, így tanulhattam melette. Másfél éves volt, amikor elkezdtem egy tanfolyamot levelezőn. Amikor ő aludt, délután és este tanultam.

Te ismered a gyerekedet, mennyire igényli az állandó figyelmet. De érdemes megpróbálni ;)

2023. nov. 7. 07:46
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
*mellette
2023. nov. 7. 07:46
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én mindkettő mellett az első 3 hónapban tudtam volna mert csak ettek és aludtak de ez a ritkább. Később esélytelen lett volna amikor elindultak mert folyton figyelmet igényeltek hogy ne veszélyeztessék magukat.
2023. nov. 7. 08:15
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem várd ki amíg megszületik és majd látod/érzed. Ahogy írták, gyerekfüggő. Én olyan 8 hónapos korától tudtam volna tanulni mellette, mert akkor kezdett el értelmezhető időpontban elaludni este (9 körül), már tudta altatni a férjem is és a napirend is kezdett fix lenni, tehát alvásidőkben kiszámíthatóan tudtam volna akkor már tanulni. Az más kérdés, hogy a hátam közepére sem hiányzott a kislányunk mellé más kötelezettség, legyek lustának kikiáltva, örültem ha lehetett egy kis énidőm.
2023. nov. 7. 08:43
 7/13 anonim ***** válasza:
92%

Most szeptemberben ő bölcsibe ment, én levelezőn fősulira.

Eddig esélytelen lett volna, az első 3 hónapban non-stop cicin volt. Mikor elkezdett mozogni, hát még menni, esélytelen lett volna. Olyan 1.5 évesen tudtam volna itthon hagyni az apjával egész napra, addig sokat cicizett. Mellette tanulni sem tudnék, így hogy fél 3ig bent van tudok foglalkozni a sulival.

Jövőre már újszulottel kell ezt, nyáron születik a második baba. majd meglátjuk.

2023. nov. 7. 08:47
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még maradt egy szakdogám amit meg kéne írni. 9 hónapos, most döntöttem úgy, hogy bele merek vágni. De sokkal nehezebben megy mint gondoltam. Pl ma is úgy volt, hogy anyósom jön á segíteni pár órát, addig én tanulok. De beteg lett a gyerek, szörnyű éjszakánk volt, 4 órát aludtam, azt is részletekben. Írtam, hogy ne jöjjön... Biztos gyerekfüggő amúgy, de ha nem lenne muszáj, én bele nem vágnék már mellette semmibe.
2023. nov. 7. 08:47
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha van segítséged, bármikor belevághatsz.

1. gyerek 4 hetes korában kezdtem el egy okj-t. Heti 2x3 óra volt, mellette levelező Ba képzésen is indult a félév, ott havonta egyszer 1 napot töltöttem, otthon meg tanultam. Rohadt nehéz volt.

2. gyerek 3 hónapos korában kezdtem az utolsó aktív félévem egy masik, nappali egyetemi képzésen. Már csak 2-3 tárgyam maradt, így elég volt heti egyszer 4 óra volt az, ami személyes jelenlétet igényelt, a többi tanulás.

2023. nov. 7. 09:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Véletlenül elkúldtem. Így akartam:

1. gyerek 4 hetes korában kezdtem el egy okj-t. Heti 2x3 óra volt, mellette levelező Ba képzésen is indult a félév, ott havonta egyszer 1 napot töltöttem, otthon meg tanultam. Rohadt nehéz volt.

2. gyerek 3 hónapos korában kezdtem az utolsó aktív félévem egy másik, nappali egyetemi képzésen. Már csak 2-3 tárgyam maradt, így elég volt heti egyszer 4 órára bemennem, a többi otthoni tanulás.

3. gyerekre jutott a záróvizsgám, 8 hónapos volt, amikor leraktam. Piszok nehéz volt, és nagyon sokat bébiszittelt az anyukám, férjem, anyósom.

Szóval meg lehet csinálni, csak segítséggel, és kitartással. És persze kudarctűréssel. Rengeteg nem sikerült vizsgám, rosszul alakult félévem volt ezekben az években, csak azokat nem írtam le. A végén egy okj és 2 diploma csak meglett, az mindegy, hogy hány pofáraesés után. :)

2023. nov. 7. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!