A gyerek iskolai teljesítményében mennyi a szülő és mennyi a gyermek egyéni felelőssége?
Mondjuk 50-50 %?
Ez életkortól is függ? Mondjuk általános iskola alsó 1-4 osztályig még a szülő felelőssége nagyobb, de gimnáziumban már a gyerek személyes felelőssége nagyobb?
Szerintem 30 a gyerek es 70 a szulo
Gimnazistat is tudni kell motivalni ....
Akkor mi a helyzet amikor a szülők nem látják el megfelelően a legalapvetőbb szülői kötelezettségeiket?
Pl. éhezik a gyerek mert a szülők nem dolgoznak, nincs kedvük dolgozni, ki van kapcsolva a villany, gáz stb.
Ráhagynak mindent a gyerekre, élje az életét ahogy akarja stb
Szerintem általánosban jobban lehet terelgetni tanulmány szempontjából egy gyereket, nem úgy mint középiskolában.
Jó példa erre a nagynéném. A most kilencedikes fiát beszippantotta az internet, a számítógép, közepes tanuló. Általánosban nagyon eleven, rossz gyerek volt, sokat harcolt vele az anyja, de most eljutott ő is oda, hogy "nem érdekli" hogy teljesít a gyerek szakközépben, elfáradt pedig 40 éves. Azt mondja, lesz ami lesz a gyerekből, nem harcol vele már iskola-tanulmány szempontból.
Mit nevezünk iskolai teljesítménynek? Ha az osztályzást, meg a jegyeket-ahhoz sem szülőnek, sem gyereknek semmi köze. Néha még a tanárnak sem.
Nálunk már a kommunizmus idején is a pénz határozta meg a jegyeket, ez nem valtozott azóta sem. Míg fejkvóta van, addig pont úgy kaphat a gyerek 1-est, el ne menjen a suliból 8-6 osztályos gimibe, mint gimiben 5-öst, hogy maradjon. Ahogy egyetemek is játszanak ezzel már sokszor arra kapsz jegyet hogy felveszed a tárgyat meg inkább megírják helyetted a diplomamunkát....
Ha a teljesítmény alatt azt értem mit tanul meg a gyerek-az 100% pedagógus.
Mit értessz az iskolai teljesítmény alatt?
Jegyek:
-írásbeli: 5% tanár 10% szülő 85% gyerek
-szóbeli: 20% szülő 30% tanár 50% gyerek
Iskolában lévő viselkedés:
90% szülő 10% gyerek
Kitűnő vagy sem:
25% szülő 30% tanár 45% gyerek
De a gyerek egyéniségétől is sok minden függ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!