A gyerek iskolai teljesítményében mennyi a szülő és mennyi a gyermek egyéni felelőssége?
Mondjuk 50-50 %?
Ez életkortól is függ? Mondjuk általános iskola alsó 1-4 osztályig még a szülő felelőssége nagyobb, de gimnáziumban már a gyerek személyes felelőssége nagyobb?

"Iskolában lévő viselkedés:
90% szülő 10% gyerek"
Na ez nagy baromság. Hogy sikerült ezt kiokoskodni?

Azok az oszttarsaim akiknek teljesitmenydrukker es Szigoru szuleik voltak, ma mind diplomasak, akiket meg hagytak logni csavarogni, a szülők azon voltak inkabb minel hamarabb dolgozzon a gyerek, illetve mas szülő meg a sportolast tette a tanulmanyok elé, szoval ez utobbi ilyen nevelésu osztalytarsaimbol mind szak- es betanitott munkas lett.
Rengeteget jelent ha a szulo naponta leül vagy tanul a gyerekkel es hajcsár, vagy pedig azt sem tudja milyen tárgya van a gyereknek épp.
Elsősorban szülő alapozza meg azt a lelkiismeretet, szorgalmat, kitartást, ami majd a gyereket kamaszon, elengedett kézzel is meg fogja határozni.
Magatartasproblema elsosorban elhanyagolt gyerekeket erint. Akik addig tv znek mig akarnak, addig csavarognak mig akarnak

12!
Aha, ezért aztán a testvérek pont ugyanúgy vielskednek, hiszen ugyanazok a szülők, ugyanuyg neveltek őket. Ja, nem. Egy gyerek nem olyan, mint egy számítógép, amit te programozol. Egyénisége van. Az alapot nem változtathatod meg.

A leghülyébb volt gimis osztálytársam akinél érettségis is a lesz az lessz volt, ő ma a NAV-nál dolgozik irodán, mert a szülei nyomták a sulikba, munkahelyre.
Tehát az, hogy hülye a gyerek, joformán semmit nem határoz meg, a szülő az első számu felelős a gyerek önmeghatározasaert is, hogy a gyerek azt hiszi magárol hogy ő csak züllött drogos tud lenni, vagy képes másra is. Az egesz önhitet is a szülő ülteti a gyerekbe melynek mentén ő haladni fog előre v hátra

15
Nem egyforma ingereket kapnak ugyanazoktol a szülőktől a testverek sem, mert eleve ugyanazok az ingerek mashogy epulnek be.
Pl
Egyik szülő mindket gyerekkel orditva íratja a házit. Az egyikben kialakulhat a telj.kenyszer, maximalizmus, mig a masik plmártir lesz, es önbecsülése zero, a sulit kenyszernek erzi. Maris más lesz a testvérekbol.

Magambol kiindulva, nekem egy tanár sem adott semmit soha.
Nem lattam meg pl azt hogy jé többre lettem képes gyakorlassal mint amit eddig hittem magamrol, nem adtak önbizalmat, hogy pl minden menni fog ha gyakoroljuk, de el sem vettek semmit, nem hoztak kudarcélményt. Nincs egy tanár sem, aki adott volna nekem barmilyen életre keszito csomagot.
Egyedül az eloiteletet tanultam meg. Hogy az alapjam itelnek meg az eletben.az első benyomasbol.
A tanár nem meghatarozo szerintem. Max feluletesen alakithat valamit a diakon de azt egy szello is elfujhatja.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!