6hónapja kezdtem el dolgozni. Terhes vagyok. (Gyogyszer mellett, nem volt tervbe mert van már gyermek) 6 hónap után ki rúghatnak-e vagy sem?
Figyelt kérdés
ma 08:53
1/5 anonim válasza:
Ha lejárt a próbaidőd és határozatlan idejű a szerződésed, akkor nem.
2/5 anonim válasza:
próbaidőd gondolom rég lejárt... (törvényi maximum 3 hónap, kivéve kollektív szerződés esetén, ott 6. De ez is lejárt volna)
Határozott idejű a szerződésed?
Ha határozatlan, akkor nem rúghat ki.
Ha határozott, ott a gond. Akkor nem köteles meghosszabbítani
3/5 anonim válasza:
#2 nem igaz, hogy csak 3 hónap lehet. Közalkalmazottaknál lehet 4 hónap, köztisztviselőknek 6 hónap.
De ha 6 hónapja dolgozik akkor már ezeken is túl van.
4/5 anonim válasza:
Ha lejárt a próbaidő akkor nem rúghatnak ki. Viszont táppénzre sem tudsz sokáig menni. Annyit lehetsz, amennyit dolgoztál, tehát max 6 hónapot. Ezenkívül nem tudom meg van e a csedhez és gyedhez szükséges feltételeid de érdemes azokat is teljesíteni.
5/5 anonim válasza:
#4 Ha 6 hónapja dolgozik és most lett terhes még 8 hónapja van szülésig... Bőven meg lesz a 365 napja, ha határozatlan idejű szerződése van.
Ha meg határozott és nem hosszabbítanak neki akkor fejre állhat sem tud semmit tenni, hogy "teljesítse a feltételt", legalábbis ezen a munkahelyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!