Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A betanulasom vegen leszek 3...

A betanulasom vegen leszek 3 honapos terhes es csak azutan leptetnek elo, ha letelt a 3 honap. Visszamondhatjak valamilyen uruggyel? meg nem tudjak

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 22:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy előléptetést bármikor* visszamondhat a cég, esetedben nyilván azzal az ürüggyel (illetve esetedben ez nem ürügy, hanem indok), hogy terhes vagy, tehát a tervezettel ellentétben nem fogod tudni ellátni x hónap után az előléptetéssel járó munkakör feladatait, nekik pedig - nyilván - abba a pozícióba kell egy ember. Gyaníthatóan nekik jobban megéri hosszú távon, ha a magasabb poziba egy állandó, hosszú távú embert vesznek fel, te pedig maradsz a mostaniban és majd innen mész szülési szabira.

*Lehet vannak speciális esetek, de én most egy általános, versenyszférában működő cégről beszélek.

tegnapelőtt 22:18
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Ha van gerinced, akkor szólsz időben, hogy veled ne számoljanak egy darabig.
tegnapelőtt 23:40
 3/11 anonim ***** válasza:
81%
Milyen jó,hogy mire betanulsz már le is lépsz :)
tegnapelőtt 23:48
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

Én szólnék... Ha megmondod, hogy mi a helyzet, lehet, hogy újra megkapod a lehetőséget, ha visszamész dolgozni szülés után, viszont ha eltitkolod, akkor lehet ugyan, hogy előléptetnek, de rossz szájíz marad bennük utána, és simán el tudnak lehetetleníteni...

(A pénz miatt meg úgysem lényeg ez most szülés előtt, mert valószínűleg ez az időszak már úgysem lesz a csed/gyed számítás alapja.)

tegnap 00:20
 5/11 anonim ***** válasza:
47%
Huu még egy gerinces munkavállaló. hasonló mentalitású főnököket kívánok neked:-)
tegnap 06:48
 6/11 anonim ***** válasza:
90%

Igen, visszamondhatják.

De, ha nem mondanák vissza, mivel lennél előrébb? Jó eséllyel nem fognak visszavárni, tehát ilyen szempontból teljesen minddegy, illetve a csed/gyed számításba is jó közelítéssel nagyon max 1-2 hónap fog ebből a bérből beleszámítani, szóval őszintén szólva nem igen értem az aggodalmad.

tegnap 07:10
 7/11 A kérdező kommentje:
igazabol meg nem biztos a terhesseg,varatlan volt az eloleptetes amit elfogadtam, es a valoszinusitheto terhesseg is.nem a ber szamit hanem maga a munkakor amit igazabol regota szerettem volna
tegnap 10:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi szerettünk volna gyereket, de nem jött. Aztán kaptam lehetőséget képzésekre későbbi jobb munkakörhöz. Amíg az adminisztráció folyt, kiderült, hogy terhes vagyok. Elmondhatatlanul meglepett, de rögtön szóltam, hogy a 8 hónapos képzést nem fogom tudni végigcsinálni, mert... Elfogadták, parkoló pályára kerültem, gyes után pedig hamarosan munkahelyet váltottam.
tegnap 10:50
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy, hogy a munkakört régóta szeretted volna - ha valóban terhes vagy, akkor pár hónap és abbahagyod a munkát, és valószínűleg nem fognak visszavárni ugyanebbe a pozícióba.

Sokkal korrektebb vagy, ha szólsz hogy jön a baba, így számoljanak veled (már ha tényleg bizonyossá válik a terhesség).

tegnap 12:31
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalat, hogy a legjobb út mindig az egyenes! Hasonló sztori, mint 8-as, rég próbálkoztunk, nem sikerült, előléptettek, és 1 hónappal később pozitívat teszteltem.

Igaz, a 12.hetet megvártam, de amikor ott minden rendben volt, azonnal jeleztem a főnökség felé a helyzetet, amit értékeltek, és végig támogattak a terhessègem alatt (7. Hónap végéig dolgoztam). Jó szívvel mehettem vissza gyes után, azóta is jó a viszony.

tegnap 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!