Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elmondani a...

Hogyan lehet elmondani a családnak hogy terhes vagyok? Úgy kommunikálni hogy ne legyek érzéketlen azzal hogy közöljük, illetve azt is el akarom kerülni hogyha nem mondjuk el azért haragszanak meg. Ti hogyan tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Nekünk ez a 3.gyermekünk. 12 hétbe léptem most szerettük volna a hétvégén elmondani anyósoméknak. Meg ha találkozunk majd a sógornőméknek.

A probléma az h a sógornőm 3,5 hónapja egy spontán terhességből elvetélt. Friss házasok, 25-26 évesek,épp belevágtak amikor összejött nekik a baba és csak a vetélést mesélte el.

A viszonyunk átlagos velük.

Úgy alakult hogy a hétvégén épp a sógornőmékhez megyünk. A gyerekek tudják a babát mert ezt szerintem két gyerek előtt 5,7 évesek nem nagyon lehet titkolni, eddig csak egyszer szólták el magukat anyósomék előtt de az nem volt teljesen olyan hogy terhes vagyok.

Viszont tudom és nem is akarom ezt senki orra alá dugni dicsekedni vele vagy erről témázni.

Sógornőm születésnapja lesz és kb havonta 1x futunk össze nem fogom emiatt lemondani mert az illetlen lenne meg akkor is el kellene utána menni.

1. Félek hogy egyrészt a gyerekek elszólják magukat és mi lesz a reakció

2. Önmagában tartok tőle hogy látszódik mert azért 3.terhesség es hiába egy kg-mal vagyok több mégis a hasam azért észrevehető.

És h így jönnek rá.

3 jó lenne ha nem lenne belőle családi probléma.

Az első terhességem során voltak anyosommal nézeteltérések mert ő nem annyira örült elsőre a baba hírnek, de utána megbékélt csak lelkileg nekem nagyon szar volt.

Mert mi már 35 évesek vagyunk nagyon szerettük volna ezt a babát de tudom h bármennyire is jó nekem neki a vetélés után biztosan nem. Annak ellenére h próbálkoznak és nem tudom hogy lehet már ő is várandós azóta mert mondta h neki vágnak újra.

Ti mit tanacsoltok, hogyan lehetne ezt a családdal közölni, vagy mit tegyünk?

Szerintem nem a holnapi nap lenne a legalkalmasabb de ha rákérdeznek mit mondjak?

Köszönöm szépen.

ma 13:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Itt több gond is van... A vetélés nyilván megviselte, az pedig bunkóság, hogy valaki más születésnapján jelented be a terhességedet. Ez a nap róla szól, hagyd meg neki.
ma 13:36
 2/11 anonim ***** válasza:
23%

Hát figyelj, azért, mert nekik még nem jött össze a baba és volt egy vetélése, ti még örülök a babának. Igaz az én sógornőm nem vételt el,már nagyon szeretett volna babát, de akkor még párja se volt. Simán közöltük, hogy ez a helyzet, terveztük, örülünk neki. Látszott rajta, hogy kicsit elszomorodik, de ezt nem nekünk szánta. Ha normális, akkor a tiéd se fog haragudni ilyen miatt.

Gyerekeknèl nagy az esély, hogy elszólják magukat. Én biztosan megelőznèm őket, kellemetlenebb lesz, ha vagy ők mondják el, vagy rákérdeznek mert látszik a hasad.

ma 13:38
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én hagynám. Ha elszólják magukat szépen őszintén elmondom, hogy ez a helyzet, de nem szerettük volna elmondani mert ez a nap “rólad szól Juliska”.
ma 13:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Direkt ne mondd el. Ez az ő szülinapja,válassz más napot a bejelentésre.
ma 14:07
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

Nem verném ezt nagy dobra, szerintem a túlóvatoskodás is gáz. Attól hogy velünk ez történt, örülhetek más boldogságának... Engem nagyon furán érintene, ha a családom, vagy a barátnőim azért húznák a bejelentést, mert "nem merik elmondani", mondván, hogy az nekem hogy fog esni.

DE! Azt viszont nem gondolom, hogy pont a szülinapján kéne bejelenteni. Én is úgy vélem, hogyha a gyerekek véletlen elszólják magukat, akkor oké és én is lereagálnám úgy, hogy nem akartuk most elmondani, ez a szülinapos napja... de direktbe nem tolnám oda más szülinapján a veszteségétől függetlenül sem.

ma 14:13
 6/11 A kérdező kommentje:

#1, #4 Nem akarom elmondani a szülinapon szerintem írtamis a végén.. a kérdésem arra irányult h

1. ha mégis rákérdeznek mit csináljak,

2. egy másik alkalommal amikor majd találkozunk hogyan mondjam el...

ma 14:13
 7/11 anonim ***** válasza:
36%

És mi lenne, ha ma gyorsan elmondanátok anyósnak, azzal a kiegészítéssel, hogy adagolja ő Juliskának, ahogy jónak érzi?

Szerintem neki két hét múlva sem fog jobban esni, szóval nagy feneket a család ezen ágánál a körülményekre való tekintettel nem kerítenék most a bejelentésnek... :(

Majd ünnepeltek nagyobbat a te szüleiddel, ők meg egyelőre tudomásul veszik (anyósék meg biztos örülnek, csak visszafogják magukat kicsit, míg ott a sógornő).

ma 14:24
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

1, amit a 3as ír, tokeletes

2

Legközelebb elmondjátok. Ha megkérdezik miért csak most, mert 12 hét előtt nem akartátok, múltkor meg a szülinapja volt.

Vetélés ide vagy oda, ha egy pici értelme is van, ebből nem csinál problémát, nem ti tehettek róla és neki attól nem lesz babája hogy haragszik a tiétek miatt.

ma 14:27
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. :)
ma 14:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Esetleg szülinap előtt találkozni vele 2esben, elmondani neki, hogyha a gyerekek elszólják magukat akkor ne ott érje meglepetésként? Családnak meg majd szóltok később.
ma 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!