Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyereknevelés, gondozás...

Gyereknevelés, gondozás kapcsán ki, hogyan viseli a kritikát, amit a közvetlen környezetétől kap?

Figyelt kérdés
Segítségünk nincs, igazából nem is várom el. Viszont a hátráltatást nagyon nehezen viselem. Babalátogatók, családlátogatók alvasidőben, fürdésidőben. Persze a vendéglátás alap, a finom kritika meg rendszeres.

#kritika #Babalátogatás, #Vendégeskedés
tegnapelőtt 18:07
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk eleve nem kell beengedni senkit se alvás, se fürdés időben, és nem, egy csecsemo mellett nem alap a vendeglatas. Gyereket nevelni mindenki tud és mindenki sokkal jobban, mint akit épp kritizál, így nagyon nem kell vele foglalkozni. Elengeded a füled mellett és annyi.
tegnapelőtt 18:25
 2/28 A kérdező kommentje:
Sajnos "muszáj" beengedni. Nagyszülőkről van szó, messziről jönnek.
tegnapelőtt 18:36
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

A kifejtés tök másról szól, mint a fő kérdés :D

A kritika attól függ, kitől jön és hogy van megfogalmazva, de általában idegesít. Hátráltatni nem hagytam magam semmikor semmiben, én vagyok itthon, az én napirendem érvényes, kész.

tegnapelőtt 18:45
 4/28 anonim ***** válasza:
89%

Nem, őket se kell beengedni.

Küldte el a férjem a messziről bejelentés nélkül érkező anyját. Megsértődött? Meg hát. Legalább nem jött egy darabig. Utána magába szállt és felfogta, hogy az ő érdeke hogy akkor jöjjön, amikor jó.

tegnapelőtt 18:45
 5/28 A kérdező kommentje:

#3 a kifejtes azt a konkrét milliöt mutatja, amiben a kritikát, megjegyzéseket kapom.

A férjemnek esze ágában sincs elküldeni őket. Úgy ugrik, ahogy fütyülnek.

tegnapelőtt 19:07
 6/28 anonim ***** válasza:
97%
A férjeddel akkor több bajod lesz
tegnapelőtt 19:13
 7/28 anonim ***** válasza:
97%
Akkor itt a férjed a probléma...
tegnapelőtt 19:35
 8/28 anonim ***** válasza:
78%
Anyukám és anyósom is messze laknak, így több napra szoktak látogatni, ebbe beleesik nyilván alvásidő, fürdetés és vendéglátás. Kritizálni nem szoktak, már csak tanácsokat kapok. Az elején le kell állítani a kéretlen megjegyzéseket. Lehet sértődés lesz, de ha kiállsz magatokért, egy idő után abbahagyják (jó esetben). Ebben a férjednek is partnernek kell lenni.
tegnapelőtt 19:36
 9/28 anonim ***** válasza:
84%

Még most húzz határokat, mert később nem fogsz tudni. A férjeddel meg ülj le beszélni. A kicsi gyerekeknek eszméletlenül fontos a rutin. Ha megzavarják, akkor sokkal nehezebben alszik el, vagy eszik...stb.

Nagyszülőknek finoman jelezném, hogy szívesen látod őket de ez előtt vagy az után az unokák miatt. Engem nem szokott érdekelni ha megsértődnek.

tegnapelőtt 19:36
 10/28 anonim ***** válasza:
78%

Szembesítettem őket a saját munkájukkal (gyerekeik és nevelés), majd hozzátettem, hogy az unokák nem az ő második lehetőségeik, hogy a saját hibáikat korrigálják.

Volt sértődés nyilván, de redukálódtak a kéretlen tanácsok.

(Távolabbi személy meg főleg ne pofázzon, ahol a 3 gyerek a drogos, a r13anc és a félkegyelmű kombinációból áll…)

tegnapelőtt 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!