Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy ne érezzem magam egy...

Hogy ne érezzem magam egy csődtömegnek?

Figyelt kérdés

Nem tudom jó e a kategória.

Szóval 4 éve vagyok itthon. Ezalatt lett 2 gyerekünk. En gyeden vagyok, szeptembertől megy a kicsi bölcsibe én meg dolgozni.

Igy sem volt sok barátnőm, de amióta megvannak a gyerekek, maradt 1 illetve lett 1 új.

A gyedem kb az éhenhaláshoz elég. 120ezer + a családi.

Férjem fizetésével viszont elvoltunk.

10éve dolgozott a cégnél, jó pénzt hozott haza, nem nélkülöztünk.

3 hónapja egyik napról a másikra kijelentették, hogs 1 hónapja van, azt viszlát.

2 hónapja itthon van. Hiába keres munkát, meg csak hasonlót se nagyon.

Így most kb ott vagyunk, ahol a part szakad.

Kajára, rezsire elég ami van, de semmi extrára nem jut most.

Barátnőm 150km-re lakik. Oda vissza kegtankolni az autót, most nem fér bele. Új barátnő megért minket, hogy nincs, de folyamat olyan programokat talál ki, amire nemet kell mondanom.

Emellett mindenki teszi fel a kirándulós/nyaralós/koktélozós képeket, én meg csak sírok, hogy nekem kb marad a csapvíz az udvaron.

Gyerekek is mennének fagyizni, a nagy állatkertbe, stb.. de most nem fér bele.

Legrosszabb esetben szeptembertől jobb lesz.

De bakker pont az egész nyarat tölthetjük itthon, nyomorban.

Férjem rajta van az ügyön, hogy legyen meló. Engem meg csak szeptembertől tudnak visszavenni. Szóval egyszerűen minden nap sírógörcsöm van, hogy itt tartunk.

Egy kis faluban lakunk egyébként, itt konkrétan semmi nincs, hogy itt kimozdulni.

2023. jún. 17. 19:14
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, ez most nehéz.

De van egy szuper kis házatok, élvezzétek ki minden szegletét. Mi is abban az évben mikor a házat vettük, felújítottuk nem voltunk sehol.

Próbálj meg nagy levegőt venni, és magadat lelkileg összeszedni a férjed támogatásával, hisz két ilyen pici gyereknek még tényleg mindegy hol van, jól tudják érezni magukat, ha azt érzik hogy Te jól vagy!

Ha tudtok medence/kiskád az udvarba lehet pancsolni a végletekig.

Sátor/bunker az udvarba.

Fagyikészítés otthon.

És felcsapni a térképet, hogy mi van elérhető közelségbe-a tömegközelekedés a gyerekeknek még ingyenes, szóval a barátnőddel isnösszehozhattok egy egy pár napos egymásnál nyaralást.

Nagyszülőkhöz menni pár napra esetleg.

2023. jún. 18. 06:47
 32/47 anonim ***** válasza:
100%

Én is javaslom a vonatos kirándulást. Az még talán belefér anyagilag, a gyerekek meg biztos imádják. (Az én 3 és 5 éveseim bármit megtesznek a tömegközlekedésért, még arra is hajlandóak, hogy csöndben, illedelmesen várjanak 20 percig a buszmegállóban, pedig gyalog 10 perc alatt otthon lennénk.)

Én is házilag csinálok nekik "jégkrémet", mondjuk nem anyagi, hanem egészségügyi okokból: dinnyét botmixerrel lezúzom, aztán minden más nélkül ezt a pürét beteszem a formába. Persze érdemes magnélküli dinnyét választani ehhez.

2023. jún. 18. 08:24
 33/47 anonim ***** válasza:
42%
Emberek, legyen már bennetek legalább egy kis empátia.
2023. jún. 18. 08:34
 34/47 A kérdező kommentje:

29!

Nem 2 hónapról van szó...

Mint írtam, 4 éve vagyok itthon. Kezdtem egy veszélyeztetett terhességgel, feküdtem 4 hónapig. Meglett az első gyerek, nonstop szoptatás, hasfájás, nem alvás... ismét be voltam zárkózva, mert hiába lett volna miből menni, erőm nem volt a nemalvástól, és egy ordító gyerekkel kedvem sem. Hiába volt ott anyukám végig segíteni, így is kevés voltam. Ahogy nőtt, könnyebb lett. Kb volt 3-4 hónapom fwllélegezni. Majd tervezetten ismét terhes lettem. Ismét nyertem egy végigfekvős terhességet... meglett a 2.gyerek, anyukám meghalt. Így immár 2 gyerekkel voltam bezárkózva, mert a kicsi is hasfájós volt. Ő rosszabb mint a nagy. Most 1.5 éves, na most jött el az az idő, hogy menni lehetne velük, vannak olyan okosak. Erre ja. Ismét egy nyár, amit vártam, erre ugyan úgy ülhetek itthon. Ahogy 4 éve....

Szóval nem 2hónapról van szól.

Nyilván valakinek ennél rosszabb. És én ettől legyek boldog?

És igen, hagyhattunk volna tartalékot ez tény. De akkor ami volt pénzünk, az talán egy putrira lett volna elég. Ezt a házat így is áron alul vettük, minden elment. De ja. Utólag okos az ember.

Facebook... most ne nézegessem azt se, zárjam el mégjobban magam a külvilágtól. Értem. De messengeren beszélgessek pl. Mert az pont felér egy találkozóval. Logikus

2023. jún. 18. 08:35
 35/47 anonim ***** válasza:
70%

Ok.,akkor most, hogy megvolt az össznépi sajnálkozás, a kérdező ettől jobban érzi magát? Változtat valamit a helyzetén, hogy sajnáljátok? Ha ilyen fene empatikusak vagytok, miért nem fizettek neki egy fagyit vagy egy állatkertet? Azzal többre menne.

Abba most nem megyek bele, ha valaki ilyen rosszul viseli a bezártságot, miért vállal tudatosan azonnal második gyereket, mert az már elmúlt. De ha a jelenlegi bevétel pont elég az alapokra, az azt jelenti, hogyha ezen felül sikerül plusz bevételt szerezni, az bármennyi is, mehet az áhított "szórakozásra." Egyrészt, aki olyan jól élt a krízis előtt, annak van, mit eladnia, mert van valamije, ellentétben azzal, aki mindig szegény volt. Ott vannak például a kinőtt gyerekruhák, már nem használt játékok vagy saját csetreszek, ami nélkül meglenne. Másrészt, mivel mindkét szülő otthon van, az egyik tud vigyázni a gyerekekre, amíg a másik vállal valami alkalmi munkát. El lehet menni mondjuk idős emberekhez füvet nyírni, idénymunkában gyümölcsöt szedni a környéken, takarítani vagy bármit. Nem kell egész nyáron, egy-egy napról van szó, amiből bejön néhány tízezer forint. Nem sok, de arra pont elég, hogy elmenjenek állatkertbe, egyszer-egyszer fagyizni, vagy kirándulni és máris nem kellett egész nyáron otthon ülni. Csak hát sírni nyilván könnyebb.

2023. jún. 18. 09:06
 36/47 anonim ***** válasza:
85%

Igen, néha nagyon jó sajnálnia magat az embernek, mert az is kell a lelkének, de vigyázz, mert abba bele lehet csavarodni és akkor már nem fogsz tudni kitörni belőle, csak segítséggel.

Itt senki nem támadásként írta le a saját nyűgét, hanem azért, hogy lásd, más is küzd nehézségekkel, de ki kell belőle másznod lelkileg is, mert egyébkén felőröl. Igen, a gyerekek látják, hogy mások mennek fagyizni, állatkertbe stb, de ha te még szenvedsz is előttük, akkor fogják csak igazán tragédiaként felfogni. Ha azt látnák, hogy vidám vagy és rengeteg közös programot csináltok, akkor ők is boldogok lesznek.

Az anyagi részének megoldásán már dolgoztok, ez szuper, de ha te lelkileg rámesz, az senkinek sem lesz jó!

Vannak kisgyerekesek a környéken? Nem hiszem el, hogy mindenki milliomos és folyamatosan szórja a pénzt. Kezdeményezz te! A jatszótéren szervezz batyus bulit, szervezz kirandulást más kisgyerekesekkel stb.

Ez az oldal szuper arra, hogy névtelenül kisírd magad és beszólj annak aki nem a te adott hangulatodra megfelelően bólogat, ez is szuper! Tedd meg! Szólj be! Sírd ki magad! Utána pedig menj a gyerekekkel játszani, mert nekik most leginkább rátok van szükségük, arra hogy azt érezzék minden rendben van, még akkor is, ha te felnőtt fejjel tudod, hogy nagy a 💩!

2023. jún. 18. 09:44
 37/47 anonim ***** válasza:
20%
Miért nem veszitek elő a vésztartalékot, amit a gyerekek születése előtt képeztetek, ha neked ennyire fontos, hogy mit mutatsz kifelé annak a 2 szem embernek?
2023. jún. 18. 11:46
 38/47 A kérdező kommentje:
A sors fintora. Ma nyertem egy csaladi belépőt a Budapesti állatkertbe 😅
2023. jún. 18. 14:39
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

Na, tessék. Gratulálok! Kár volt ennyit parázni. Érezzétek jól magatokat!

2023. jún. 18. 14:44
 40/47 anonim ***** válasza:
11%
Ne haragudj kérdezö de 27 millióból lehetet normális házat venni,vagy palotában laktok?ez igen
2023. jún. 18. 15:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!