Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy ne érezzem magam egy...

Hogy ne érezzem magam egy csődtömegnek?

Figyelt kérdés

Nem tudom jó e a kategória.

Szóval 4 éve vagyok itthon. Ezalatt lett 2 gyerekünk. En gyeden vagyok, szeptembertől megy a kicsi bölcsibe én meg dolgozni.

Igy sem volt sok barátnőm, de amióta megvannak a gyerekek, maradt 1 illetve lett 1 új.

A gyedem kb az éhenhaláshoz elég. 120ezer + a családi.

Férjem fizetésével viszont elvoltunk.

10éve dolgozott a cégnél, jó pénzt hozott haza, nem nélkülöztünk.

3 hónapja egyik napról a másikra kijelentették, hogs 1 hónapja van, azt viszlát.

2 hónapja itthon van. Hiába keres munkát, meg csak hasonlót se nagyon.

Így most kb ott vagyunk, ahol a part szakad.

Kajára, rezsire elég ami van, de semmi extrára nem jut most.

Barátnőm 150km-re lakik. Oda vissza kegtankolni az autót, most nem fér bele. Új barátnő megért minket, hogy nincs, de folyamat olyan programokat talál ki, amire nemet kell mondanom.

Emellett mindenki teszi fel a kirándulós/nyaralós/koktélozós képeket, én meg csak sírok, hogy nekem kb marad a csapvíz az udvaron.

Gyerekek is mennének fagyizni, a nagy állatkertbe, stb.. de most nem fér bele.

Legrosszabb esetben szeptembertől jobb lesz.

De bakker pont az egész nyarat tölthetjük itthon, nyomorban.

Férjem rajta van az ügyön, hogy legyen meló. Engem meg csak szeptembertől tudnak visszavenni. Szóval egyszerűen minden nap sírógörcsöm van, hogy itt tartunk.

Egy kis faluban lakunk egyébként, itt konkrétan semmi nincs, hogy itt kimozdulni.

2023. jún. 17. 19:14
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
93%
Botmixered van? 100 g fagyasztott epret összeturmixolsz fél deci habtejszínnel+kis cukor (egy vaníliás cukrot szoktam tenni bele). Szerintem isteni, és a gyerekek is imádni fogják. Nem a pénzhiány miatt lesz nyomor a nyár, hanem ha úgy éled meg. Biciklitek nincs esetleg? Azzal olcsón kimozdulhattok. A gyerekek legszebb nyara lehet ez, mikor anya-apa végig otthon van. Ez egy talán soha vissza nem térő lehetőség.
2023. jún. 17. 21:38
 12/47 Derjaderja ***** válasza:
62%

Szerintem ezt borzalmas lehet megélni, nem a tengerpart itt a gond, hanem a szegénység és a létbizonytalanság

Azzal egyetértek, hogy ilyen kicsi gyerekeket egy kertes házban könnyű boldoggá tenni, csak nem ebben a lelkiállapotban.

Persze így sem lehetetlen.

A párod hogy van? Befordult vagy oda tud azért figyelni rátok? Tudsz szólni hozzá, játszik a gyerekekkel?

2023. jún. 17. 21:43
 13/47 Derjaderja ***** válasza:
100%
A 150 km-re lévő barátnő nem tud eljönni?
2023. jún. 17. 21:44
 14/47 anonim ***** válasza:
67%

Nekem kicsit műbalhénak tűnik. Nem szeretnék kinek szarabb versenyt rendezni, de hidd el, lehetne rosszabb is. Tudod, hogy érezheted mégis jobbnak? Nem nézegeted a Facebookot. Én például nem vagyok fent és egyáltalán nem zavar, hogy kinek mije van.

Egyébként tudod, mekkora mázlid van? Van kerted és soha nem lesztek annyit együtt így családosan, mint most. Miért nem a jó oldalát nézed? A legtöbb gyerek sose élheti át ezt, hogy anya és apa is otthon van. Tök mindegy, mit csináltok, az a lényeg, hogy úgy, ahogy nagyon kevesen. Együtt mind a négyen minden nap.

2023. jún. 17. 21:45
 15/47 Derjaderja ***** válasza:
76%
Műbalhé? De hogy lenne az?
2023. jún. 17. 21:46
 16/47 A kérdező kommentje:

11!

Köszi a tippet, kipróbáljuk :) de van bicónk, tavasz óta minden nap megyünk. Csak kb a szántóföldön és a szúnyogoktól hemzsegő erdőn kívül semmi nincs a közelben 🤦‍♀️ ami érdekes, az meg nem bicós táv sajna.

12!

Igazából éhenhalni nem fogunk, ez tény. Annyira nem is bizonytalan, mert szeptember lebeg a szemünk elött. Férjem addig is itthon maszekol, míg nem helyezkedik el. Csak tenyleg az extra kiadásokra (legyen az egy állatkert, vagy egy csaladi gyrosozás) nem fér bele. Igen, a lelki állapotom az, ami annyira nem rózsás. Férjem optimista nagyon, ő nincs magaba fordulva.

2023. jún. 17. 21:49
 17/47 A kérdező kommentje:

Barátnőmnek nincs jogsija

Tömegközlekedéssel kb fél nap lenne neki, egy 2 éves gyerekkel.

Csak a férjével tud jönni, ha ráérnek. Kb 3 havonta találkozunk így.

2023. jún. 17. 21:51
 18/47 anonim ***** válasza:
83%

Igen, valóban pocsék helyzet, de ne éld bele ennyire magad, mert maga alá temet és azt a gyerekek fogják a legjobban megérezni!

Találj ki olcsó programokat! Ott a kert keressetek benne házi állatkertet (madarak, rovarok, csigák...), lehet csigaébresztő versenyt rendezni (csigákra egy kevés vizet folyatni és várni, hogy melyikük bújik elő hamarabb). Lehet a növényeket is nézegetni, tanulmányozni. Rajzolhattok, süthettek-főzhettek közösen. Kipróbálhatjátoka környék összes játszóterét, csinálhattok bábszínházat, akár wc papir gurigából is lehetnek bele 3D-s bábok. Só-liszt gyurmából formázhattok virágokat, állatokat, amit a kertből lestek vagy mesefigurákat, ezt megszárítva ki is festhetitek, papírból, "szemétből" (pl tejesdobozból, pet palackból, textilből) csinálhattok manóvárost a kertbe. Menjetek a gyerekek barátaival piknikezni, fújjatok buborékot, labdázzatok.

Rengeteg szuper ötlet van, csak kicsit a kétségbeesés és csalódottsag érzésből át kell váltani kreatív üzemmódba! Nektek és a gyerekeknek is könnyebb lesz így átvészelni a dolgokat.

2023. jún. 17. 21:55
 19/47 Derjaderja ***** válasza:
92%

Én a covid alatt játszottam q lányommal olyat, hogy egy lakór vízből kellett konyhai eszközökkel kihalászni különböző tárgyakat pl két fakanállal, virslifogóval stb.

Meg bújócskázni is imádnak.

2023. jún. 17. 21:59
 20/47 anonim ***** válasza:
61%
Én tökre átérzem kérdező, megőrülnék a helyedben egy ilyen kilátástalan nyártól :( Remélem, hogy valahogy javulni fog a helyzetetek.
2023. jún. 17. 22:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!