Szerintetek gáz nevet adtunk a kislányunknak?
Régóta tetszett ez a név és a férjem is ezt választotta. Családban sokaknak tetszett de voltak persze akiknek nem jött be és jött a szemöldök húzás de a lényeg, hogy nekünk legyen jó nem? Szerintem semmivel se rosszabb mint a többi virág, növény név ppl.Zselyke sőt szerintem vannak eléggé bizarr nevek is. Persze ízlés kérdése de azért érdeklődök ki mit gondol. :) Viszont azt gyanítom hogy nem tucat név. :D
Bodza a lányunk nevek. Nyugalom a vezetéknévvel nem ad fura hangzást mivel az Hegedűs. Becenevet még nem találunk neki, valaki esetleg ötlete?
Nekem nem tetszik, legalábbis embernévnek nem igazán tetszenek az olyan dolgokra utaló nevek, amiket meg lehet enni és nekem valamiért inkább a bodzabogyó jut eszembe, nem a virág. A virágnevekkel nincs ilyen problémám, legalábbis a normálisabbjával, de pl. egy Magnólia vagy Levendula keresztnév tényleg gázabb, mint a Bodza. Vagy pl. a Málna is rosszabb...
Valószínűleg az is befolyásol, hogy Bodzában én kutyát ismertem. De pl. anyósom óvodában dolgozott, ott két Bodza nevű kislány is volt egy csoportban. Kisgyereknek még aranyos is lehet, mindenképpen szokható, azt nem tudom, felnőttebb korában mennyire lesz ez a név kellemetlen vagy ciki... Én biztosan nem örülnék, ha így hívnának, de ez olyan egyedi dolog.
Igen, biztos hogy ugyanaz a kérdező aki feltette a Havaska vagy Málna, vagy Málna-Zselyke kérdést. Plusz ezt is.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Egyáltalán nem gáz. Ugyan már, a nevek körül sosem értettem ezt a kritizálás. Pedig nekem is különleges nevem van.
Beleznay Endre lánya is ezt a nevet kapta, 24-25 év körüli lehet Beleznay Bodza.
Akkor ez ugyanaz a troll, aki tegnap azt írta egy azóta törölt kérdésben, hogy a nagymamája váratlanul beállított hozzájuk és felháborodott azon, hogy málnalevest esznek vacsorára, nem pedig pörköltet?
Kár, pedig ezt a kérdést még komolyan is lehetett venni, ellentétben a sok málnás baromsággal.
Szerintem így túl hirtelen ér véget ez a név, olyan, mintha el lenne vágva; így még kicsit beceneves-hatást is kelt; sőt, ahogy így gondolkodom, kicsit önmagában is a Bodza,mint keresztnév, becenévhatású. Mindenképpen raknék mellé valami komolyabb, határozottabb; "lezárókeresztnevet" ; hogy ne érjen olyan hirtelen véget a név; mintha elvágnák; és még, hogy egy picit komolyabb; nevesebb is legyen.
Pl Júlia, Krisztina, Mihaéla, Zita, Loretta, Szimonetta, Tamara, Katalin, Tímea, Amélia, Orsolya, Donatella, Valéria, Roxána, Zsófia, Johanna, Zejna, Leila, Olívia, Leonetta, Larett, Fiorella, Tatjána, Henrietta, Ernesztina, Erika, Erina, Otília, Ténia, Stefánia, Szelina, Barbara, Hajnalka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!