Szerintetek gáz nevet adtunk a kislányunknak?
Régóta tetszett ez a név és a férjem is ezt választotta. Családban sokaknak tetszett de voltak persze akiknek nem jött be és jött a szemöldök húzás de a lényeg, hogy nekünk legyen jó nem? Szerintem semmivel se rosszabb mint a többi virág, növény név ppl.Zselyke sőt szerintem vannak eléggé bizarr nevek is. Persze ízlés kérdése de azért érdeklődök ki mit gondol. :) Viszont azt gyanítom hogy nem tucat név. :D
Bodza a lányunk nevek. Nyugalom a vezetéknévvel nem ad fura hangzást mivel az Hegedűs. Becenevet még nem találunk neki, valaki esetleg ötlete?
Férjem is ezt szerette volna, ha lányunk születik. Fiú lett, így nem lett Bodza.
Emlékszem, nagyanyám akadt ki rajta, h hát az egy növény, nem lehet az, mondom mamaaa, a másik unokád Boglárka lassan 30 éve. De az más. Nem...nem az. Csak most újdonság. Pár év, és senki fel se kapja a fejét rá.
Tényleg ugyanolyan növénynév, mint tucatnyi másik, amiket már megszoktunk. A többi válaszoló sorolt példákat bőven, amikről már rég nem a virág ugrik be senkinek elsőre. Ja, a Virág is keresztnév, a 90-es években még egész népszerű volt, és nem jajgatott senki, hogy növénynek hívják a gyereket.
Hogy a Bodza csak gyereknek való név lenne, és felnőttnek hülyén hangzana? Mitől? Ez legalább egy mély hangrendű név, semmi gyerekes nincs benne. A csipogós Lili, Kitti és hasonlók sokkal gyerekesebben hangzanak, az eleve becézett nevekről nem is beszélve, mint a Panka, Csepke, amiket tömegével adnak a szülők.
Ráadásul szerintem már egyre kevésbé ritka. Közel sem most hallok róla először. A gyerek óvodás korára valószínűleg teljesen megszokott lesz, egyébként meg lesz rajta kívül 3 olyan kölyök a csoportban, akinek ultrakülönleges nevet adtak a szülei (ami jó eséllyel szintén pár éven belül elterjedt lesz). Mikor én voltam gyerek, mindenki szerint baromi hülyén hangzott a Bendegúz (a Bodza viszont nem is hangzik hülyén, mint szó) most meg itt rohangál egy faluban három.
Én sem a Bodzát választanám, de nem azért, mert gáz, hanem csak mert másik tetszik. Jó a Bodza, semmi baj nincs vele.
Nekem nagyon tetszik.
Egyébként szükséges a komplett család és szomszédok egyetértése is, hogy megnyugodjatok?? Ti ketten döntötök. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!