Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért cumizik egy gyerek kb 2...

Miért cumizik egy gyerek kb 2 éves kora után?

Figyelt kérdés
Nem kötekedni akarok, de egyszerűen engem bosszant, mikor egy nagyobb, értelmes gyerek szájában ott a cumi. Alapból nem szeretem, de mindenki azt ad a gyerekenek, amit akar. Egy csecsemő szájában még nem zavar, de egy amúgy már beszélő, szobatiszta kisgyereknel nekem totál rendszeridegen. Én vagyok az egyetlen?

2023. ápr. 11. 17:06
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
85%

Én már nem tudom komolyan venni a kérdező. Komolyan elhiszitek hogy a kötődés mértékét ahhoz köti hogy cumizik-e vagy sem a gyerek?!

Mindkét gyerekem cumis sőt tápszeres volt az első pillanattól kezdve (háborodj fel kérdező nem volt semmi probléma, saját döntésem volt). Ennek ellenére a 2 éves és a 9 éves is ha akarnak velünk alszanak ha szükségét érzik. 1,5 éves korukig mindkettő velünk aludt. Szuper a kapcsolatunk...

Kérdező te vicc vagy 🤣

2023. ápr. 12. 08:36
 32/61 anonim ***** válasza:
100%
Az még hagyján, de unokatesóm még 7 évesen is cumizott, közvetlenül mielőtt suliba ment... szüleinek azért volt jó mert úgy befogta a száját, gondolom. Ez már gáz. 2 évesen még oké, de ovi előtt azért leszoktatnám.
2023. ápr. 12. 09:40
 33/61 A kérdező kommentje:
Nem azt irtam, hogy tuti nem kötődik, aki cumis, de elég sokszor a könnyebb utat választják a szülők, nyilván ezt nem akarják sokan beismerni, ezért is néhány felháborodás. Semmi gond ezzel, pont olyan válaszokat kaptam, amire vártam. :)
2023. ápr. 12. 13:30
 34/61 anonim ***** válasza:
100%

De ertsd mar meg,hogy a szulo hiaba akarja hogy cumizzon a gyerek ha az nem akar..garantalom neked,hogy kikopi ha nem kell neki.

Dehat ezt neked lehet magyarazni.Miss tokeletes cumimentes anyuci

2023. ápr. 12. 13:36
 35/61 A kérdező kommentje:

Persze, mikor az 1 napos gyerek szájában ott a cumi, ő biztos tiltakozik ellene. Nem... Megszokja születésétől, csak hallgasson... És ez szomorú szerintem.

Nem vagyok tökéletes, csak nem menekülök ilyen pótlékokhoz és nem használok olyat, amitől később baja lehet a gyereknek. Hiszen nem azért szültem, hogy elcs*sszem az életét.

2023. ápr. 12. 14:53
 36/61 anonim ***** válasza:
82%

Ha nem menekülsz pótlékokhoz és nem a könnyebb utat választod, akkor miért aludt még 22 évesen is cicivel a gyereked?

Az enyém is anyatejes volt, szóval bocs, de tudom, hogy ez is egyfajta "könnyebb út", cicivel elaltatnj, mint nélküle. Ugyanaz, mint a tápszereseknek a cumi, azért cicivel altattad még ilyen nagy korában is, mert az könnyebb volt, mint rászokatni, hogy szimplán pótlékok nélkül el aludjon.

Szóval, te is csak bort iszol, de vizet prédikálsz 😃

2023. ápr. 12. 15:04
 37/61 anonim ***** válasza:
66%
Miért szerinted a szent csecsed mi egy 2 évesnek? Életben maradáshoz szükséges neki? Nem tudott élni a bimbód nélkül a járó, beszélő gyereked? Én is hosszan szoptató anya vagyok. De azért szoptatok, mert könnyebb vele elaltatni. Szerintem az szomorú, hogy te ilyen felfogással gyereket vállaltál és a porontyod pont ilyen sekélyes kis elkényeztetett okoska lesz, mint az anyja. Az szomorú, hogy a hozzád hasonló pics@kkal van tele az összes baba-mama klub, akiknél apuka már rég mást reszel és annyira nincs mivel foglalkoznod, hogy más élete felett ítélkezel. Az a szomorú, hogy nem tudod min megy keresztül az a kisgyerek, az adott család, de te tudod, hogy csak a lusta lehet az a szülő. Szuper ingergazdag életed lehet, ha ez a legnagyobb problémád. Kívánom, hogy így maradjon🤭
2023. ápr. 12. 15:20
 38/61 anonim ***** válasza:
78%

Jo akkor legyen igazad...amugy ket evesrol beszeltel meg nemreg,most csecsemokrol...

Te is olyan kivagyok mivagyok mindent jobban tudok bio amyuka vagy.

2023. ápr. 12. 15:33
 39/61 anonim ***** válasza:
77%
37! Szívemből szóltál 😁😁🙈🤣
2023. ápr. 12. 15:46
 40/61 A kérdező kommentje:

Igen, szoptatni valóban a könnyebb út, pénzbe sem kerül és nem kell felkelni éjjel tápszert csinálni, persze az mellékes, hogy szinte feláldozon a mellem érte, ugye? :) 22 hónapig szoptattam, nem 4 évig, plusz azért az, hogy pl éjjel szomjas volt, és kapott tejet, nem ugyanaz, mintha éjjel nappal a szájában lenne, mint a cumi. A szoptatás(egészséges keretek között persze) nem okoz semmi károsodást a gyereknek, nem mellel a szájában beszél, játszik, stb.

Látszik, hogy csak személyeskedni tud pár ember, észérvekkel válaszolni nem, hogy miért is kell a cumi sétához/vásárláshoz/játékhoz stb egy nagyobb gyereknek. És elejétől az volt a lényege a mondandómnak, hogy azzal nem értek egyet, hogy 0-24 ott van a szájában. Mindenki úgy nyugtatja a gyerekét, ahogy akarja, csak már rögtön belementünk személyeskedésbe, köpködésbe, így nyilván erre is reagáltam.

Különben bio a tököm, a mosipelustól is a hideg ráz, de gondolom ezért is mindjárt kapok egy sort. A csecsemőkre meg azért tértem rá, mert írta valaki, hogy ha nem akar cumizni a gyerek, nem tudják ráerőltetni. De, mivel sokan egyből születésük napján bedugják a szájába a cumit.

És köszönöm, hogy aggódtok érte, de a házasságommal semmi gond nincs, szexelünk eleget. 😉 Nektek is ajánlanám, jó stressz levezetésnek is.

Sajnálom, hogy nem fogtátok fel, hogy azért nem értek egyet ezzel, mert a gyereknek káros több szempontből is, emiatt nem tudom felfogni, miért húzzák sokan eddig a cumiról való leszoktatást... De csessze el mindenki úgy a gyerekét, ahogy akarja.

2023. ápr. 12. 16:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!