Hány éves korig nem baj, hogy cumizik a gyerek?
3-as: de miért? Torz lesz a személyisége?
Minden választ, indoklást szívesen fogadok.
Én kb. 4 éves voltam, amikor abbahagytam magamtól. A lányom 4 és fél évesen tette le egyik napról a másikra szintén saját elhatározásból (csak alváshoz kellett neki). 4 eves volt, amikor megszületett a tesó...mi úgy voltunk vele, hogy ez elég nagy dolog az életében, ráadásul ovit is akkor kezdte, nem stresszeljük cumi elvétellel. Mondogattuk neki néha, hogy sokkal szebb anélkül, meg milyen nagy már. Oviban is lerakta néhány csoporttársa a cumit, szerintem utolsó sem akart lenni. Egyik nap közölte, hogy ebéd utáni alvásnál nem kellett neki és otthon sem kell már este. Este kérte, de megbeszéltük, hogy délután mit mondott, meg hogy az oviban milyen ügyes volt, így sírás nélkül elfogadta, hogy nincs. Nagyon büszke volt magára, másnap reggel minda 4 csoportot végigturnézta a hírrel és még az igazgatónőhöz is beugrott elújságolni. :-D
Én abban hiszek, hogy inkább finoman terelgetni kell, hogy érjen meg benne az elhatarozás, nem pedig drasztikusan elvenni. Nyilván a szülő az erősebb, de egy ilyen teljesen ártalmatlan dologban minek traumát okozni, ha gördülékenyen is lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!