Kb mennyi idős korig normális ha egy gyerek cumizik, és cumisüvegből iszik? A tiéd meddig cumizott?
Az én kislányom kicsivel két éves kora előtt hagyta abba a cumisüvegből ivást. Tudott pohárból inni, csak reggel-este kapta a kakaót cumisüvegből. De már nagyon kirágta, nem akartam újat venni és egyszer gondoltam egyet és bögrébe kapta a kakaót. Észre se vette.
Még cumizik. 2,5 éves múlt, csak alváshoz, hosszabb távon kocsiban kapja meg és ha nagyon fáradt. A bölcsiben is cumizott, de két hete elkeverte és nem találták meg. Elaludt anélkül. Másnap előkerült, de megpróbálták nem odaadni. A 3. napon már nem is kereste, nem sírt utána és gond nélkül alszik cumi nélkül. Egyenlőre itthon marad a cumi, nem tudom hogyan alakul majd.
A lányom 3éves 3hónapos,és reggel este meg a nappali alváshoz cumisüvegből issza a tejet/kakaót. Cumizni csak alváshoz szokott,igaz sokszor ha rajta múlna egész nap a szájában lógna. Nem hisztizik érte ha elveszem(néha egy kicsit),de magától nem teszi le.
Viszont a játszótéren van egy kislány aki pár hónappal fiatalabb mint a lányom,és neki ott is állandóan a szájában van a cumi,amit én már nem tartok normálisnak!
Az anyja ráhagyja csak hogy ne hisztizzen.
16 hósom az ujját szopizza, kb. 2 hós koráig cumizott de csak alváskor. Ha elaludt én elvettem tőle. Engem nem zavar ha az ujját szopizza, de szeritem jobb mintha cumizna.
A tápszert issza csak cumisüvegből reggel és este. A vizet, gyümilevet csőröspohárból, vagy rendes pohárból issza.
Az én kisfiam cumisüvegből másfél éves koráig ivott, két és fél éves koráig cumizott, de utcán nem engedtem meg neki a cumizást már másfél éves kora óta.
A kislányom 1 hónapos koráig fogadta el a cumisüveget, azóta nem, a cumit viszont 3 hónapos kora óta fogadja csak el, most 1 éves, de nem lóg állandóan a szájában.
Én is abban bízom hogy az oviban majd elfelejti a cumit(szeptemberben megy). Mindig mondom neki hogy oviba csak a "nagylányok" mehetnek akik nem cumiznak!:)
Amúgy már teljesen szoba és ágy tiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!