Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kb mennyi idős korig normális...

Kb mennyi idős korig normális ha egy gyerek cumizik, és cumisüvegből iszik? A tiéd meddig cumizott?

Figyelt kérdés
Arra nem vagyok kíváncsi hogy valakinek soha nem cumizott a gyereke,és cumisüveget sem látott!!!

2013. máj. 27. 15:07
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

nekem most 34 hónapos a kisfiam, nyáron lesz 3 éves, ősztől megy oviba.

Cumisüveg: mivel csak pár hónapig tudtam szoptatni, ezért mi sem úsztuk meg a cumisüveges időszakot, kb. 17-18 hónapos koráig csak abból ivott tápszert, kezdetben még vizet is. Nekünk sajnos a csőrös itató vagy a varázsitató nem jött be, így kb. 17-18 hónaposan tanult meg kispohárból inni- be kell vallanom, hogy nem volt könnyű menet. A védőnő tanácsolta azt a trükköt, hogy a szilikon cumirészt egyre jobban végjam ki, majd egyre nagyobb lett a lyuk, végül szinte egészen eltűnt, aztán a cumisüvegből ivott kupak nélkül (mintha pohár lenne)- végül áttértünk a pohárra.

Azt hiszem nem magával a cumisüveggel van a gond, hanem azzal, ha a kicsik mindenhová cipelik magukkal, az édesanyák pedig víz helyett mindenféle cukros leveket tesznek bele, amit a pici így hosszan tart a szájában, ami nem túl jó a fogaknak- esetenként ezzel nyugtatja magát.

Erre azért figyeltem: a cumisüveg mindig csak és kizárólag ivásra (tápszernél evésre) volt, addig és csak addig, ameddig normális ütemben el nem fogyott a benne lévő folyadék- aztán nem lehetett vele játszani.

Nyugtató cumi: talán mostanra leszoktunk róla teljesen. Korábban is csak és kizárólag alváshoz, az elalvás megkönnyítésére használta- nap közben, játék közben, otthon vagy utcán nem adtam neki oda, inkább más módon igyekeztem megnyugtatni. (ha hosszabb útra, vendégségbe mentünk, mindig volt a táskámban vésztartaléknak, de talán csak 1-2* kellett bevetnem, extra helyzetekben, pl. amikor közúti koccanásunk volt és emiatt nem értünk haza időben stb.)

Először a délutáni alvásnál kezdtük hanyagolni (én sem szerettem volna, ha oviba cumival megy)- megbeszéltünk, hogy a nagyok, akik már óvoidába járnak, nem cumikáznak, csak a kicsi babáknak van rá szükségük. Pár hét alatt jutottunk odáig, hogy csak alváshoz a kis kezében fogta a cumikát, utána a polcra raktuk, hogy figyeljen, elalvás előtt odament a polchoz, mondta, hogy "anya, most gyorsan cumikázok"- szopogatta 5 mp-ig, aztán visszatette és lefeküdt aludni anélkül.

Erőszakkal semmiképp nem vettem volna el, viszont azt az ugyancsak védőnős trükköt alkalmaztam, hogy kicsi szúrást ejtettem a cumi nyakánál- így már nem annyira élvezetes cumizni. Mondta is, hogy ő már nagy és elromlott a cumika. Aztán másnap valamiért a másik sem működött olyan jó, harmadnak este a harmadik sem... végül mondta, hogy én már nagy vagyok, inkább a kicsik krokodillal laszik (alvós állatka).

Tudom, nálunk ez egy kicsit sokáig tartott, de nem bánom, nagy hiszti, sírás-rívás így nem volt a dologból. Talán nem mintaértékű, ahogy csináltam és sokak szerint eleve nem is szabadna cumisüveget adni a kicsiknek, mert elvileg tudnak pohárból inni- hát nem tudom. Nekem ez így vált be, szerintem még nem volt "túlkoros" sem a cumisüveggel, sem a cumival és egyikhez sem volt "kóros kötődése", nem kellett küszködni nap közben, hogy elszedjem tőle, így nem is bánom, hogy így alakult.

Május van, szeptemberig is van még egy kis idő, így biztos lehetek abban, hogy gond nélkül, stabilan szobatisztán, stabilan cumik nélkül, nyugodtan kezdjük majd el az ovit. Nem szerettem volna az utolsó percre hagyni.

Szép napot:

2013. máj. 28. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!