Miért cumizik egy gyerek kb 2 éves kora után?
Az én 13 éves lányom meg az ujját szopja. A kisebbik lányomnak semmi kényszerbetegsége nincs, ő cumizott de 2 és fél évesen leszoktatták a bölcsiben. A fiam meg csak alváshoz használja, akkor sem mindig, ő nem egy nagy cumis.
Ebből is látszik, hogy sokminden nagyon gyerekfüggő.
Egy két válasz azért elég vicces...
Nyilván megértem a felháborodásokat is, de akkor is fura nekem, mikor 0-24 ott van a gyerek szájában a cumi. Pláne így, hogy tudom, milyen valamiről leszoktatni, amihez ragaszkodik, ami megszokássá vált. Nehéz, de megéri. Minél tovább van húzva az ilyen, annál rosszabb, annál nagyobb nyomot hagy a gyerekben.
Persze a face csoportok meg tele vannak "segítsetek, hogy szoktassam le?" posztokkal.
3 ismerősöm van, akinek a gyereke nem kapott kellő figyelmet, pl hagyták pár hónaposan alvásig sírni, nem volt altatva a másik, hanem ahol összeesett, ott aludt, nincs esti rutin, összebújás, mese, stb, mind a 3 gyereknek ott a cumi, és elmúltak 2.5 évesek.
Van egy másik anyuka, ő ugyanúgy, mint én, szemelőtt tartja a gyerek igényeit, ott van mellette, bármi van, erős a kötelék, érdekes, ott sincs se cumi, se más pótlék(pl nyunyóka).
Ezt csak arra, hogy "nem az én érdemem, hogy nem szopja az ujját". De, részben az enyém, mivel nincs szüksége arra, hogy magát kelljen megnyugtatnia, ha bármi van.
Pont ilyen példát látsz.
Az, hogy a gyereked szopóreflexe hamarabb leépült, nem a te érdemed.
Bár nem cumiznak a gyerekek, mert isz szoptattam ôket, de, ahogy írtam, az egyik szopja az ujját elalváshoz.. a másik a haját tekergeti.
Van rutin.
Kötődően nevelem őket, elalvásig velük vagyok.
Mégis..
Vannak bajok...Év ősanyukája 2023 címet átvetted már?
Igen, mindenki, ahol van cumi, nyunyó a gyereknek, az rossz anya és elhanyagolja a gyerekét, nincs meg a kötelék, sem a szeretet, sőt, a gyereket kint altatják a kutyaházban az udvaron, télen-nyáron. De te vagy a szupermami, erős kötelékkel és minden odafigyeléssel. Csak így tovább, hajrá!
Viszont akkor nem értem, hogyha ennyire király vagy, minek foglalkozol másokkal... Mellesleg nem tudom, milyen közeli kapcsolatban lehetsz te az "ismerősökkel", ha ennyire belelátsz az életükbe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!